reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mój dzisiejszy przyrost w normie, jednak bardzo zwolnił :(
10dpt beta 151
12dpt beta 403 (przyrost 160%)
16dpt beta 1702 (przyrost 105%)

Progesteron 9,33 (biorę utrogestan 3x2, dupek 3x2, prolutex x1). Tyle już biorę a on taki słaby :(

Byłam naprawdę dobrej myśli, ale teraz zaczęłam się martwić.

Beta super, gratuluje!!! :) a progesteron mimo solidnej obstawy duphastonem i lutinusem miałam niewiele większy- 11. Dopiero po tygodniu prolutexu skoczyło do 17, następnie do 24 i dalej juz nie badałam. To jest spokojnie do podciągnięcia, don’t worry :)

reklama
Iskra,
to ci wlasnie chcialam napisac ...jesli nie masz plamien,nie boli cie w dole brzucha ,to czekaj do USG i wszystko sie wyjasni.Masz wyniki estradiolu ,zeby je porownac,bo on jest prawie tu najwazniejszy,a my jestesmy sfiksowane beta i prg;););)

Estradiolu nie robiłam. A on ma jakąś normę czy trzeba go do czegoś przyrównać?
Brzuch mnie właśnie trochę boli, ale całe szczęście nie skurczowo.

Dziekuje za wsparcie I slowa otuchy dziwczyny , duzo przeszlam juz na,swijej drodze I faktycznie triche czuje sie wsrod moich znajomych jak wybryk natury. nikogo nie mam z takimi problemami I nie batdzo mam ochote o nich opowiadac moim dzietnym znajomym.

Anne marie I walczaca o szczescie
Dziekuje wam za odpowiedz, moze mam dzis slabszy dzien , poprostu siedze I placze czaly czas,jakos nie raeze sobie z emocjami.
mialam.juz raz stymulacje do in vitro ale przerwana z powodu braku odpowiedzi . Amh tez jest niskie 1.1

Julka, mi pobrali „tylko” 4 oocyty, z czego zapłodniły sie dwie komórki. Jedna podali i była z tego ciąża! Niestety była bo w 9 tyg serce Dzidziusia przestało bić. Ale z „zaledwie” 4 komóreczek moze byc piękny sukces. I tego Ci życzę!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje wam za odpowiedz, moze mam dzis slabszy dzien , poprostu siedze I placze czaly czas,jakos nie raeze sobie z emocjami.
mialam.juz raz stymulacje do in vitro ale przerwana z powodu braku odpowiedzi . Amh tez jest niskie 1.1

A AMH mam nizsze niz Ty, bo 0,96, wiec głowa do góry

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Julka w jakiej klinice jesteś, amh nie masz złego, wydaje mi się że w 6 dniu jeszcze mało można powiedzieć, to się dopiero okaże jak będą rosły.

Estradiolu nie robiłam. A on ma jakąś normę czy trzeba go do czegoś przyrównać?
Brzuch mnie właśnie trochę boli, ale całe szczęście nie skurczowo.
Iskra moze mnie tu annemarie zlinczuje albo opierdzieli ze sieje panike ale...
Nie czaje jak progesteron moze byc wydzielany skokowo jak sie jest na cyklu sztucznym. Ten argument do mnie po prostu nie dociera. Przeciez tu progesteron jest dostarczany z zewnatrz i nie ma sie skad wydzielac, bo nie ma cialka zoltego na jajniku. Oprocz dupka bierzesz naprawde duzo ultrogestanu, ktory ma byc ponoc wykrywalny we krwi. Mi tlumaczyli tamtym razem ze to kwestia przyswajalnosci danej formy. Po prolutexie mi od razu skoczyl do pieknego poziomu. Mozna sie ewentualnie u ciebie czepic pór w jakich go bierzesz. Ja biore progesteron rowno co 8 godz. Moze ty masz jakas dluzsza.przerwe nocna? Ewentualnie u mnie ewidentnie dobrze sie tez przyswaja crinone, moze wieczorną dawkę ultrogestanu dr by ci zmienil na crinona.wlasnie? Ja bym sie bala tak to zostawiac, ten poziom jest naprawde niski... :/ a z ciekawosci o ktorej bierzesz.ten prolutex?

reklama
Do góry