Też idę krótkim protokołem i jutro w 6dc mam wizyte więc będę mogła podzielić sie informacją ile jest pęcherzyków i jakiej są wielkości.Witajcie
Nie udzielam.sie akywnie na forum tylko podczytuje.
Jestem w trakcie stymulacji po 6 dniacj moje pecherzyki maja od 6-9 mm, ogolnie jest ich 6 , dawki lekow spore, kritki protokol, triche sie dzis podlamalam ze takie male , co myslicie czy jest szansa ze cos,z tego bedzie tzn ze urosna. W ogole to jrstem bardzo bardzo zdenerwowana , wrecz czuje ze fiksuje, jak sobie radzicie z tym stresem bo ja nie moge sie uspokoic.
reklama
Agnieś191
Fanka BB :)
Mylisz się, im wyższe wartości beta już tak nie rośnie a po wartości 6000tys nawet zwalnia i podwaja się co 96h. Sama to przerabiałam. Wszystko jest dobrzeMartwi mnie to, że najpierw był przyrost 160%, a potem 105%. Wzrost powinien przyspieszać a nie zwalniać. Może niepotrzebnie panikuję, ale ostatnio też 3 pierwsze bety były w normie, a potem klops
Agnieś191
Mylisz się, im wyższe wartości beta już tak nie rośnie a po wartości 6000tys nawet zwalnia i podwaja się co 96h. Sama to przerabiałam. Wszystko jest dobrze
annemarie
Asia nie wiem.probuje cos znalezc.Nadnercza produkuja tez progesteron. Jedno jest pewne ze i na takim i na takim cyklu jego wartosci dobowe bardzo sie zmieniaja czyli skacza. Przebadalam na sobie.Mozliwe ze tu chodzi innego niz cialo zolte,szukamIskra moze mnie tu annemarie zlinczuje albo opierdzieli ze sieje panike ale...
Nie czaje jak progesteron moze byc wydzielany skokowo jak sie jest na cyklu sztucznym. Ten argument do mnie po prostu nie dociera. Przeciez tu progesteron jest dostarczany z zewnatrz i nie ma sie skad wydzielac, bo nie ma cialka zoltego na jajniku. Oprocz dupka bierzesz naprawde duzo ultrogestanu, ktory ma byc ponoc wykrywalny we krwi. Mi tlumaczyli tamtym razem ze to kwestia przyswajalnosci danej formy. Po prolutexie mi od razu skoczyl do pieknego poziomu. Mozna sie ewentualnie u ciebie czepic pór w jakich go bierzesz. Ja biore progesteron rowno co 8 godz. Moze ty masz jakas dluzsza.przerwe nocna? Ewentualnie u mnie ewidentnie dobrze sie tez przyswaja crinone, moze wieczorną dawkę ultrogestanu dr by ci zmienil na crinona.wlasnie? Ja bym sie bala tak to zostawiac, ten poziom jest naprawde niski... :/ a z ciekawosci o ktorej bierzesz.ten prolutex?
adansonia
Biorę wszystko co mi przepisał nawet mefacit na ból co mi dał przed chwilą miałam taki Skórcz że siedziałam na ziemi te skorcze przypominają u mnie te owulacyjne. Kurde czemu to tak boli przecież przy normalnych ciążących kobiety nie mają takich boliMnie tak bolał że myślałam że się przekręce! Kręgosłup dawał popalić że w nocy się budzilam z bólami uwierz mi !! Czułam się mega okresowo aż ciężko mi to opisać naprawdę ale WIERZYLAM ! I teraz wiem że ból okresowy może oznaczać wszystko A nie tylko , że się nie powiodło! A nospe bierzesz i magnez ??
dżoasia
Julka, moze podzielisz sie z nami po trochu swoja historia? Co u was jest wskazaniem do ivf? Gdzie sie leczycie? Trzymam kciuki, niestety tu na.kazdym etapie jest mega stres, ale trzeba sie z tym nauczuc zyc...Dziekuje za wsparcie I slowa otuchy dziwczyny , duzo przeszlam juz na,swijej drodze I faktycznie triche czuje sie wsrod moich znajomych jak wybryk natury. nikogo nie mam z takimi problemami I nie batdzo mam ochote o nich opowiadac moim dzietnym znajomym.
I to super bylabym wdzieczna, a jakie masz dawki lekow.Też idę krótkim protokołem i jutro w 6dc mam wizyte więc będę mogła podzielić sie informacją ile jest pęcherzyków i jakiej są wielkości.
dżoasia
Nadnercza wg mojej wiedzy produkuja tyle co kot naplakal, czyli nie wiecej niz od ok 0,01 do max 1,5 ng/ml - stad przed punkcja.nie.moze on byc wyzszy bo to by oznaczalo, ze ktorys pecherzyk juz pekl i go wydziela. Wyedy odraczają transfer.. A co do wahan prg na cyklu sztucznym to wg mnie.po prostu zalezy od pory podania leku. U mnie godzine po crinone byl 18,6 a przy poprzednim podejsciu po ok 1,5 h prolutexie wynosil ponad 45, natomiast po 6godz od.prolutexu 25. To chyba tak na chlopski rozum nawet mozna stwierdzic. Chyba, ze znajdziesz jakies ciekawe medyczne wytlumaczenie to chetnie poczytam, poki co strach sie bac, ja sie bede.kluc tym prolutexem w poludnie, skoro crinone z rana daje ladny wynik a potem biore lutinusa. To, ze dupek jest niewykrywalny to wiem, ale jak o lutinusa pytalam to mi wlasnie mowili o tej przyswajalnosci.Asia nie wiem.probuje cos znalezc.Nadnercza produkuja tez progesteron. Jedno jest pewne ze i na takim i na takim cyklu jego wartosci dobowe bardzo sie zmieniaja czyli skacza. Przebadalam na sobie.Mozliwe ze tu chodzi innego niz cialo zolte,szukam
reklama
annemarie
" Po podaniu dopochwowym 100 mg progesteronu, hormon osiąga maksymalne stężenia w surowicy po ok. 6–7 godz. od podania i stężenia te wynoszą średnio 10,1 ± 4,7 ng/ml. AUC (area under the curve) dla progesteronu podawanego dopochwowo (100 mg) wynosi 77,16 ± 49,02 ng/h/ml-1. Okres półtrwania z surowicy progesteronu podawanego dopochwowo wynosi około 13 godz."Nadnercza wg mojej wiedzy produkuja tyle co kot naplakal, czyli nie wiecej niz od ok 0,01 do max 1,5 ng/ml - stad przed punkcja.nie.moze on byc wyzszy bo to by oznaczalo, ze ktorys pecherzyk juz pekl i go wydziela. Wyedy odraczają transfer.. A co do wahan prg na cyklu sztucznym to wg mnie.po prostu zalezy od pory podania leku. U mnie godzine po crinone byl 18,6 a przy poprzednim podejsciu po ok 1,5 h prolutexie wynosil ponad 45, natomiast po 6godz od.prolutexu 25. To chyba tak na chlopski rozum nawet mozna stwierdzic. Chyba, ze znajdziesz jakies ciekawe medyczne wytlumaczenie to chetnie poczytam, poki co strach sie bac, ja sie bede.kluc tym prolutexem w poludnie, skoro crinone z rana daje ladny wynik a potem biore lutinusa. To, ze dupek jest niewykrywalny to wiem, ale jak o lutinusa pytalam to mi wlasnie mowili o tej przyswajalnosci.
wg mnie chodzi o stezenie w surowicy krwi,ktore sie zmienia i dlatego mwi sie skokowo czy pulsacyjnie
Podziel się: