reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zosieńko- Moje serce się raduje, tak bardzo się cieszę i gratuluję!!! Kreska na teście jak ta lala-to nie jest blada kreska moja droga;-) jak napisałaś,że modliłaś się do św.Tadeusza Judy to i ja się popłakałam-ja też się do niego modliłam w kościele Św. Krzyża w Warszawie, tam są jego relikwie i podziękowania od ludzi za pomoc. Zosiu on mnie też wysłuchał!!!!a wcześniej moich rodziców jak mój brat chorował i powinien nie żyć a żyje i ma się bardzo dobrze. To jest CUD!!!!
Yplocka- ja cały czas wierzę,że u Ciebie będzie ok, nie rozumiem,czemu beta tak skacze. Kiedy idziesz na wizytę do Invicty kochana?

Żeby wam było miło przed weekendem wklejam zdjęcia moich maluszków.
Zobacz załącznik 487723 Zobacz załącznik 487724 dziewczynka
Zobacz załącznik 487725 Zobacz załącznik 487726 chłopiec

Nie przestraszcie się tych 4D wg mnie zniekształcają twarzyczki...
sliczne dzieciaczki:-):-):-)

reklama
Zosiu - cieszę się z Tob niesamowicie!!!! Mam nadzieję, że teraz będą tylko takie wiadomości i ja jeszcze też się na pozytywne testowanie załapię ;-)

agapl, milia - chyba będziemy w podobnym czasie podchodzić do crio :-):-):-)

Gieniek - cudowne fotki!!!! :tak::tak::tak:

Marcikuk - trzymaj się dzielnie, nie przemęczaj teściami, choć wiem, ze to trudne ;-)

Last time - słodkiego wypoczynku i lenistwa, no i pięknej pogody!!! :-)

gieniek piekne maluchy
last time udanego urlopu w mojej kochanej Lebie :)
milia wszystko na dobrej drodze!
marcikuk
oby tescie nie zalezli Ci za skore ;)

U mnie ciagle cos... Bylam u lekarza... Nic nowego...nie powtorzyli mi badan, bo nie... Ryzyko u mniejszego na DS 1:100 - moge isc na amnio, ale sie nie zgodzilam. Jedyne co mi powiedzieli, to ze ryzyko poronienia bedzie u obu, ale jak cos to w 32 tyg moga zrobic zastrzyk w serce I urodze jedno zywe, jedno martwe! Nie ma to jak dobre wiadomosci I zero stresu w powiedzialam lekarzowi, ze dopoki nie powtorza badan to poprostu im nie wierze (wzieli tylko pod uwage pomiary z usg I mój wiek, bo z krwi trzeci jeszcze moze miec wplyw na badanie)
za godzine IDE prywatnie na skan, znalazlam w koncu lekarza specjaliste (usg tylko £165 :szok:) ale bede bardziej spokojna.
trzymajcie za nas kciuki!

Mila i Masia pewnie że was za sobą pociągne, ja wiecie dziewczyny jeszcze nie skacze do nieba, choc serce sie raduje to strach jest. Chodzę do kibelka i sprawdzam czy tam cos nie ma, przed chwila jakbym znowu cos milimetrowego widziała.

Onlyone, koniecznie idz na ta wizytę prywatną, co za lekarze jak oni ci cos takiego mogli powiedzieć. Daj znać co Ci powiedzą

zosia gratulacje, pisałam Ci, że wiem i czuję, że się uda, wszyscy moi znajomi wiedzą, że tak jak przeczuwam tak zawsze jest :biggrin2:.
Mam nadzieje, że teraz nam pozostałym staraczkom się uda i wszystkie będziemy cieszyły się ciążą a później macierzyństwem.

last time życzę udanego pobytu w Łebie, oby pogoda była bo u mnie w Gdyni dzisiaj od ok godz.13 leje!

gienek piękne dzieciaczki :biggrin2:, nawet nie wiesz jak marzę, żebym kiedyś to ja mogła pochwalić się fotkami moich maleństw bądź maleństwa.

yplocka jeszcze nic straconego, może beta bardzo powoli u Ciebie przyrasta

madmax nie stresuj się, tak jak dziewczyny piszą brązowe plamienia to nic takiego, najgorsza jest żywa krew ze skrzepami, dzieciaczki uwiły sobie w Tobie gniazdko i wyprowadzą się z niego za niecałe 9 miesięcy:-)

onlyone dobrze, że idziesz jeszcze do innego doktora, koniecznie daj znać co Ci powiedział.

Gieniuś, cudowne te Twoje maluszki, az sie chce juz wziac w ramiona i ucalowac

Onlyone, dlaczego nie chciali powtorzyc badan!!??? Chcialam to napisac rano ale sie powstrzymalam, widze jednak,ze mialam racje,ze CI wasi lekarze w UK, to sa o zgrozo.......!!! i jak tu miec do nich zaufanie.
DObrze,ze idziesz do inego specjalisty. Drogi , bo drogi ale tutaj liczy sie kompetencja a nie jakies znachorstow.

Zosiu, przestan sie doszukiwac plamien. Nie panikuj.;-) Malenstwo ma sie teraz ladnie wgryzc i zostac z mamusia w brzusiu przez najblizsze 9 miesiecy

Yplocka, bete robilas za kazdym razem w tym samym labolatorium, bo to tez jest wazne?

Wlasnie wrocilam.... Jezu jak dobrze, ze poszlam. Wszystko mi babeczka posprawdzala, serce, rece, nogi, kregoslup, nosy... Faktycznie jest roznica - jeden ma teraz 1,8 a drugi 2,6 (przeziernosc), ale wytlumaczyla mi ze to wzrasta bo minelo kilka dni, ale wszystko jest OK. Nie mam sie martwic, bo wszystko jest w normie. Powiedziala, nie wie dlaczego mi powiedzieli ze ryzyko jest 1:100 nie biorac pod uwage wynikow krwi. Ze gdyby bylo 3,5 to mogliby tak wpisac, ale nie Przy 2,5!
teraz mniej sie martwie, glowa przestala mnie bolec. Czekam teraz na wizyte 22/08 I skan 30/08. Nie biegam na razie PO lekarzach, bo na razie starczy mi stresu.
Buziaki dla Was I milego wieczoru :))))

Zosiu WIELKIE GRATULACJE!!! Ja tez czułam, że beda dwie kreseczki:-) Teraz trzymam kciuki za wysoką betkę;-)
yplocka kurcze dziwnie Ci ta betka skacze :sorry2: Mam nadzieję, że to nie pozamaciczna, bo miałam podobnie... Dołączam się do pytania agapl betke za kazdym razem robiłaś w tym samym labolatorium??? Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji &&&&&&&&&&
gienek cudne maleństwa:-)
miliaa ja podchodzę do crio na naturalnym cyklu czyli nie biore zadnych leków, akutalnie czekam na owulkę, dziś jest mój 7dc, dwa dni po owulce transfer. Także narazie czekam....;-)
Onlyone dobrze ze idziesz na to prywatne usg, bo z tymi lekarzami to masakra jakaś, mam nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze i nie bedziesz juz musiała się stresować:tak:
Last time udanego wypoczynku w Łebie, baw się dobrze!!:-)

reklama
miliaa, agapl,roxi,masia,madzialenak i wszystkie dziewczynki czekające na swoje szczęście- uda wam się na 100% i my będziemy tutaj świadkami tego cudu oraz świętowania sukcesu razem z wami!!! Widzę,że w najbliższym czasie zapowiada się sporo transferków i podejść także w grupie zawsze raźniej dziewczynki a Zosia rozpoczęła dobrą passę:tak:
last time- miłego urlopu, wypoczywaj kochana, odetchnij i wracaj później do nas z dowcipami (lub bez) ;)
onlyone- ale mi ulżyło, super wiadomości! Widzisz mnie tak samo nastraszyli i nawet powiedzieli,że jak jedno ciężko chore to muszę je donosić i urodzić,bo nie da się jednego płodu usunąć tak,żeby drugi przeżył...u mnie NT w 13 t.4 d u dziewczynki wynosiło 2.9..:-(Niby strach cały czas jest,ale wszystkie inne parametry u mnie dobre, krew też dobrze wyszła,więc już jestem spokojniejsza.
madmax-i jak na wizycie?Czy wszystko ok?
yplocka- zadzwonił lekarz?Co mówił-martwię się...:-(

Do góry