reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moze i ja powinnam juz odstawic ale jak plamie to teraz sie jeszcze bardziej boje :/
Przy IVF lekarze z reguły trzymają na lekach do końca I trymestru.
Ja nadal biorę do 16.01 ( genetyczne) . 2x2Lutinus i 1xDupek
Potem będę schodzić . Wiem że do końca mam zostać chyba na Duphastonie. ( I Clexane oraz Acard by się krwiaki ni robily)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo biedactwo jednak musialas jechac. Dalej nic Ci nie wchodzi? Jakie masz zalecenia? Ja tez mysle, ze to nic zlego, bo tak to bym krwawila/plamila caly czas. Dzidzius tak pieknie wczoraj sie ruszal i dr mowila, ze chyba jest szczesliwy, bo wypilam wczesniej koktajl owocowy i dawke cukru dostal. Mowila, ze napil sie wod, bo widziala ciemna plamke w zoladku i chyba mu smakowalo. Poza tym skoro mowilam specjaliscie, ze mialam plamienia i po usg powiedziala, ze jest dobrze i plamienia sa normalne w ciazy to chyba moge jej zaufac?
Zdecydowanie tak! Niestety te plamienia strasznie stresujące ale często nie znaczą nic złego. Zalecenia.próbować po malu jeść,pić i jak będzie samopoczucie lepsze próbować spacerować,ale ciezko mi sie jeszcze na nogach utrzymać. Mam nadzieję.że jutro będzie już lepiej.

@hope322 oj ja trochę z plamieniami się męczyłam. Najpierw takie beżowe delikatne w dniu właściwej miesiączki w pierwszych miesiącach, potem jakoś w 12tc dostałam i to była krew, ale nie aktywne krwawienie. I jakoś do 16tc z tym się bujałam, 3 tygodnie leżałam plackiem. Kilka sztuk relanium mam, nospę też mogę Ci przesłać pocztą. Ale od czego były plamienia i co tak naprawdę pomogło - nie wiem?
@walczaca o szczescie kroplówki przez odwodnienie? Jak się czujesz?[/tak]
Tak wyniki wczoraj były bliske anemii więc mnie trochę dozywili. Dziś już lepiej,ale osłabiona jestem.

Mi moja lekarka z kliniki niemalże zabroniła jeździć na IP. Właśnie z takich powodów, ze i tak nic nie chcą zrobić, na lekach po in vitro się kompletnie nie znają, a badaniem np wziernikiem mogą tylko zaszkodzić. Wiem co czujesz i dlaczego pojechałas, bo ja tez jak zobaczylam krew to pojechałam... Myślę, ze bzdury gada z tym progesterononem. A o tym poronieniu to nawet nie słuchaj. Jak ja plamilam to brałam magnez nospę i relanium. Masz cos z tego?

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Dlatego ja przy ostatnim plamieniu nawet o tym nie pomyślałam.
Po transferze wyladowalam z hiperka , ból odbierał mi rozum. Czekałam ponad 5 h na przyjęcie , przyjęła mnie studentka która nic nie wiedziała i na USG nic nie widziała( po kilku minutach gapienia w monitor " widzę wode") , musiała zadzwonić by postawić diagnozę. Zostawili mnie na noc w szpitalu.
Mam pełna świadomość że jeśli coś zacznie się dziać to jazda tam i merdanie sonda do USG w niczym nie pomoże , wręcz może zaszkodzić. Przy tak młodej ciąży lepiej położyć się z nogami wysoko i starać odprężyć. Przecież oni i tak nic nie pomogą . Nie ma leków , które poronienie mogą zatrzymać. Jedynie gdy krwawienie jest obfite a kobieta ma krew RH- Wtedy koniecznie szpital.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Liczenie każdej w Was daje mi 5tydzien-a beta jest już na 6tydz.Troche za wysoka wartość... Czy z Waszego doświadczenia przy bliźniakach mialyscie wyższa bete w 5 tyg?

reklama
@walczaca o szczescie przy blizniakach czesto sie tak zdarza, bo za wymioty odpowiada beta hcg a w ciazy blizniaczej jest wysokie. zastanow sie nad lekami, trzeba ocenic co bardziej zagraza Tobie i dzieciom.
Nie chcę póki co leków, na kroplowke też zdecydowałam się tylko tą odżywczą,bez leków,czopków nie wzięłam mimo że je dostałam. Dzis już troche mniej wymiotuje także mam nadzieję że wszystko idzie w dobrą stronę :-)

Do góry