reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tylko ja te plamienia mam przed wzieciem crinone a jak wezme to znika. Biore 2x1 co 12h. To chyba nie jest duza dawka?
No trzeba pamiętać jeszcze o tym prg co wytwarza się w łożysku a każdy może reagować trochę inaczej. Jednym z działań progesteronu jest zatrzymywanie wody, może powodować żylaki, hemoroidy. Dlatego faktycznie może zwiekszyc prawdopodobieństwo krwawienia z jakiejś żyłki i nie ma to nic wspólnego z płodem czy zagrożeniem ciąży.

A ja miałam na myśli dokładanie jeszcze prolutex na tym etapie dodatkowo, ze za szybko napisałam wcześniej ze można by go dołożyć a ty przecież po prenatalnych już. Nie bardzo mam wiedzę z etapu kiedy leki się już odstawia wiec nie chce się wypowiadać na ten temat.

Hej dziewczyny nie wiem co jest niby jedną lampke wina wczoraj wypilam a ból głowy jakbym wypiła z 2 butelki, cycki nadal bola w kosmos , jeszcze nie planie popołudniu jadę do mojej chrzesnicy trochę do ludzi bo M nie ma ma zjazd więc nie będę siedzieć w domu
Spakuj sobie duże podpaski na wszelki wypadek. U mnie raz przytrafiło się dwa dni po odstawieniu prg w autobusie. Mimo dużej chłonnej wkładki zalało mnie masakrycznie aż wysiadałam na następnym przystanku. Był przy nim macdonald więc poleciałam do kibla i... i musiałam majtki w tym kiblu zostawić w śmietniku :o. Jeden dzień takiego krwawienia a potem już normalnie, nawet niezbyt obficie.

Ostatnia edycja:
@hope322 oj ja trochę z plamieniami się męczyłam. Najpierw takie beżowe delikatne w dniu właściwej miesiączki w pierwszych miesiącach, potem jakoś w 12tc dostałam i to była krew, ale nie aktywne krwawienie. I jakoś do 16tc z tym się bujałam, 3 tygodnie leżałam plackiem. Kilka sztuk relanium mam, nospę też mogę Ci przesłać pocztą. Ale od czego były plamienia i co tak naprawdę pomogło - nie wiem?
@walczaca o szczescie kroplówki przez odwodnienie? Jak się czujesz?
Pocieszylas mnie, Ty juz na koncowce ciazy jestes i wszystko jest ok. Mam nadzieje, ze tak bedzie i u mnie.
Relanium boje sie wziac a nospe zamowilam juz z apteki internetowej, dziekuje Ci kochana :*
Wam dziewuszki tez dziekuje za rady i wsparcie, bez Was bym chyba oszalala :*

Za zaoszczędzoną kasę kupisz sobie nowe buty i przestanie Ci być głupio :D
Nie w tym rzecz. To nie jest usługa do wykupienia jak czesanie u fryzjera. Oni to raczej swoim pacjentkom zlecają, tym które prowadzą. Musiała bym do byłego lekarza na wizyte isc a jak mówiłam jest między nami pewien ferment. I on z tych z dużym ego. Nie bardzo widzę pójść i powiedzieć ze jestem w klinice u konkurencji ale czy on by mi wlewow nie wypisywał bo maja taniej.

No trzeba pamiętać jeszcze o tym prg co wytwarza się w łożysku a każdy może reagować trochę inaczej. Jednym z działań progesteronu jest zatrzymywanie wody, może powodować żylaki, hemoroidy. Dlatego faktycznie może zwiekszyc prawdopodobieństwo krwawienia z jakiejś żyłki i nie ma to nic wspólnego z płodem czy zagrożeniem ciąży.

A ja miałam na myśli dokładanie jeszcze prolutex na tym etapie dodatkowo, ze za szybko napisałam wcześniej ze można by go dołożyć a ty przecież po prenatalnych już. Nie bardzo mam wiedzę z etapu kiedy leki się już odstawia wiec nie chce się wypowiadać na ten temat.
Bede w przyszlym tyg schodzic juz do nim dawki. Czytalam opinie lekarzy to ostawia sie prg najczescej 12-16tc ale ja ekspertem tez nie jestem.

ja w okolicy 12tc z powodu plamień musiałam wrócić do prolutexu

reklama
Bede w przyszlym tyg schodzic juz do nim dawki. Czytalam opinie lekarzy to ostawia sie prg najczescej 12-16tc ale ja ekspertem tez nie jestem.

też nie jestem, ale w mojej klinice bierze się do k 12 tc, u mnie w szpitalu gin-położniczym zlecają do 16 td, a w ulotce
Link do: Progesteron (opis profesjonalny) - Medycyna Praktyczna: opis, ceny, refundacja
"Zapłodnienie in vitro: s.l. 100–150 mg 3–4 ×/d lub dopochwowo 150–200 mg 2 ×/d; leczenie kontynuować do 77. dnia po transferze zarodka. Poronienie zagrażające, cykle bezowulacyjne lub indukowane: s.l. 100 mg 3–4 ×/d lub dopochwowo 50–150 mg 2 ×/d. W przypadku poronień nawykowych podawanie progesteronu należy rozpocząć w cyklu, w którym planowane jest zajście w ciążę, lub wcześniej; leczenie należy kontynuować do 18.–20. tyg. ciąży. Kończąc leczenie, należy stopniowo zmniejszać dawkę."

Do góry