reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wydaje mi sie, ze ten gosciu tak palnal, zeby cos powiedziec. Przeciez on mnie w ogole nie zbadal, w zaden sposob to gadal tylko w teorii. Prywatnie znalazlam ale tylko opcje ze skanem. Zadzwonie tam w pn i zapytam o szczegoly. Kurcze zaraz bede miala wyrzuty, ze tak dlugo biore crinone :/

widzę, że u Waszych lekarzy dominuje zasada, że luteinę bierze się do k. 8 tc, a u mnie w klinice bierze się do k. 12go tc. Spotkałam się też u ginekologa-położnika z teorią, że łożysko w pełni wykształcone pod wzgl produkcji progesteronu jest w 16 tc i należy brać luteinę do 16 tc, szczególnie jeśli występowały problemy z szyjką czy poronienia. Starznie szkoda nie masz jak sprawdzić poziomu hormonu :(

W bazie leków jest info o krwawieniach od progesteronu, ale nie wiem czy dotyczy to ciąży:
Link do: Progesteron (opis profesjonalny) - Medycyna Praktyczna: opis, ceny, refundacja

reklama
@Sol a Ty bralas cos na ta nadzerke?
Tak wyczytalam, ze ona moze sie zrobic od infekcji a ja miala ze dwa razy grzybicza. Przed ciaza bylo wszystko ladnie, wiec to pewnie to.

Gadal bzdury ten internista. Przeciez na plamienia zaleca sie progesteron. Ja czuje, ze to jakis uraz w pochwie albo szyjce, moze nadzerka. Ja plamilam dwa razy i to o tej samej godzinie i to mnie dziwi. Moze w za cieplej wodzie sie mylam przed aplikacja crinone?
Od wody...wątpię. Z Maluchem wszystko dobrze a to najważniejsze! Bedziesz szukała normalnego lekarza czy czekasz do następnej wizyty?

widzę, że u Waszych lekarzy dominuje zasada, że luteinę bierze się do k. 8 tc, a u mnie w klinice bierze się do k. 12go tc. Spotkałam się też u ginekologa-położnika z teorią, że łożysko w pełni wykształcone pod wzgl produkcji progesteronu jest w 16 tc i należy brać luteinę do 16 tc, szczególnie jeśli występowały problemy z szyjką czy poronienia. Starznie szkoda nie masz jak sprawdzić poziomu hormonu :(

W bazie leków jest info o krwawieniach od progesteronu, ale nie wiem czy dotyczy to ciąży:
Link do: Progesteron (opis profesjonalny) - Medycyna Praktyczna: opis, ceny, refundacja
Ja tez czytalam o lozysku, ze pozniej sie wykszalca i dlatego postanowilam jeszcze brac mniejsza dawke. Tak czy siak pewnie w poniedzialek-wtorek bede juz zmniejszac dawke do 1x1 i po tygodniu odstawie. Kiedys trzeba.

Od wody...wątpię. Z Maluchem wszystko dobrze a to najważniejsze! Bedziesz szukała normalnego lekarza czy czekasz do następnej wizyty?
Chce, zeby mi jeszcze sprawdzili szyjke i bede dzialac w pn. Mam detektor tetna, wiec bede kontrolowac maluszka. Jak cos sie bedzie dzialo przez weekend to podjade do innego szpitala.

Hope, ja w ciąży miałam lekkie plamienia i lekarz stwierdził że mam małą nadzerke na szyjce macicy i od tego były plamienia. Rzadko ale zdarzały się przez całą ciąże. Nawet 2 x miałam krew czerwona, nie dużo ale była i z dzidzia też było ok.
Trzymaj się x

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
O to u mnie też mówią że mam nadżerkę i krwawienia mogą się przez nią zdarzać.

reklama
Hej dziewczyny nie wiem co jest niby jedną lampke wina wczoraj wypilam a ból głowy jakbym wypiła z 2 butelki, cycki nadal bola w kosmos , jeszcze nie planie popołudniu jadę do mojej chrzesnicy trochę do ludzi bo M nie ma ma zjazd więc nie będę siedzieć w domu

Do góry