reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A może z tej owulki jakiś naturalsik wyjdzie :D
Intralipid bardzo drogi masz, może w innej klinice w okolicy jest tańszy i by Ci podali.
Jest w starej ale trochę tam jestem spalona ;)
Pogniewałam się na lekarza, poszłam do nowej kliniki na druga procedurę...
Do tego to szef kliniki. Głupio tak wejść i powiedzieć ze leczę się u konkurencji ale czy wlewow by mi nie porobili

Tez tak stwierdzilam. Nastepnym razem postaram sie nie panikowac i poszukam ginekologicznej ip nawet jakbym miala dalej podjechac.
Wiedz co, zapomniałam ze ty już na tym etapie ciąży ze schodzi się ze wszystkiego a nie dodaje. Odnośnie tego ze radziłam pomyśleć o prolutexie.
A co do tego ze od za dużej ilości hormonow można krwawić to coś w tym jest. Na ulotce Proluteksu pierwsze działanie niepożądane to plamienia właśnie wpisali.

Ale wiadomo, plamić można od wszystkiego. Moja przyjaciółka płaciła calutką ciąże bo jej się kurna żylaki w ciotce porobiły. Oczywiscie cesarka. Mały w drugiej grupie przedszkola. Nawet nie słuchaj tych głupot o poronieniu bo równie dobrze ja mogę powiedzieć ze wyjdę na spacer to ptak może na mnie nastać. Jasne ze może ale po co o tym myśleć... samo lekkie plamienie na to wcale nie wskazuje.

Właśnie ze nie da rady ogarnąć lekarza wcześniej bo dopiero termin był na 11 a ogólnie to ja wolnego wcześniej nie mam tylko dziś i 11 więc dupa a ja nie wiem czy miałam owulacje wątpię jak biorę tab anty? A i @ ostatnia była kiepska bo niecałe 2 dni więc masakra mam nadzieje ze jutro będzie spokojniej w pracy bo wczoraj to masakra ludzi tak dużo ze 7 kas chodziło i nadal były kolejki ;(
Wiem jak to jest...w Tesco pracowałam jak byłam na studiach żeby dorobić. MASAKRA TO MAŁO POWIEDZIANE! To może masz torbiele...ja mam zawsze jak jest słaba@ mimo że brałam antyki to i tak się robiły dziady tylko tak nie bolało. Dopiero takie 5cm czułam.

Gadal bzdury ten internista. Przeciez na plamienia zaleca sie progesteron. Ja czuje, ze to jakis uraz w pochwie albo szyjce, moze nadzerka. Ja plamilam dwa razy i to o tej samej godzinie i to mnie dziwi. Moze w za cieplej wodzie sie mylam przed aplikacja crinone?
A nie powinno się myć w zbyt ciepłej wodzie.A ty masz nr tel do swojego ginekologa prowadzącego?może on coś zaradzi.To na bank nie po progesteronie!

Mnie już mniej bolą od paru dni ale za to bolały dość długo no i nie można było się dotknąć :p to akurat niezbyt przyjemne było a teraz to tak w miarę ze jak chodzę to ich nie czuje całe szczęście :D ja to tylko bym chciała wymiotować ale też dupa z tego :p mam mdłości mega bo znowu wróciły ale rozmow brak :( mama mi wczoraj przez telefon mówiła że jak że mną w ciąży była to wymiotowala jak kot na każdy zapach i ogólnie ja wymeczylam :D
Kochane w ciąży ból cycuchów to Pikuś;)zobaczycie podczas laktacji i karmienia hihi:D kosmos!

Wiedz co, zapomniałam ze ty już na tym etapie ciąży ze schodzi się ze wszystkiego a nie dodaje. Odnośnie tego ze radziłam pomyśleć o prolutexie.
A co do tego ze od za dużej ilości hormonow można krwawić to coś w tym jest. Na ulotce Proluteksu pierwsze działanie niepożądane to plamienia właśnie wpisali.

Ale wiadomo, plamić można od wszystkiego. Moja przyjaciółka płaciła calutką ciąże bo jej się kurna żylaki w ciotce porobiły. Oczywiscie cesarka. Mały w drugiej grupie przedszkola. Nawet nie słuchaj tych głupot o poronieniu bo równie dobrze ja mogę powiedzieć ze wyjdę na spacer to ptak może na mnie nastać. Jasne ze może ale po co o tym myśleć... samo lekkie plamienie na to wcale nie wskazuje.
Tylko ja te plamienia mam przed wzieciem crinone a jak wezme to znika. Biore 2x1 co 12h. To chyba nie jest duza dawka?

reklama
A nie powinno się myć w zbyt ciepłej wodzie.A ty masz nr tel do swojego ginekologa prowadzącego?może on coś zaradzi.To na bank nie po progesteronie!
No wlasnie wiem o tym i woda jest ciepla a nie goraca ale rozwazam juz wszystko. Nie mam bezpośredniego numeru, tylko do pielegniarek i czynny tylko 9-15. Bede tam dzwonic jak dzisiaj powtorzy sie to samo.

Do góry