reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ostatnia edycja:
Eh, smutno mi trochę. Jak by nie ta przegapiona owulka miała bym transfer razem z wami we wtorek :(

A jeszcze sprawdziłam ile kosztuje intralipid w Novum. No więc to jest cena typowo na odstraszenie moim zdaniem. Żeby robić wlewy tylko najbardziej upartym. 200ml prawie 700zl..
Nie smutaj, to tylko czas, zleci szybciuchno:) lepiej, ze przegapiona owulka niz np torbiel czy inne dziadostwo. A w takim razie nie probowaliscie jakiegos natur cudu?:)

Na ostatniej wizycie powiedział że są zmiany torbielowate na nim Ale że to jest po tej punkcji i powinno się wchłonąć przy następnej @ a już była a tu nadal boli i jeszcze mam dziwne oplawy ogólnie brzydko to pachnie przepraszam za szczegóły nie wiem co to będzie boję się tej wizyty ;(
Paulinka a moze zadzwon do swojego lekarza i mu powiedz o tym co sie dzieje ? To nie jest normalne zeby Cie tak jajnik ciagle bolal i do tego uplawy. Moze Ty masz jakis stan zapalny ? Mierzylas sobie temperature ? Sprawdz moze czy masz goraczke? A moze idz do zwyklego gin na usg ?

Ja brałam jeszcze dłużej od Ciebie i nie miałam takich plamień, więc to na pewno nie od tego. Mój m nawet namawiał mnie, żebym cały czas stosowała, ale już odstawiłam. Poza tym przecież kobietom w zaawansowanych ciążach lekarze też przepisują luteinę. Nie masz sobie nic do zarzucenia. Myśl teraz pozytywnie, w badaniach nic nie wyszło, maluch jest zdrowy i tego się trzymaj. Plamienia nie muszą oznaczać niczego złego. A co do zwolnienia to ja nikogo nie pytam czy mogę jechać gdziekolwiek. Przecież nikt nie musi o tym wiedzieć, że wyjeżdżasz. A wystarczy kilka dni dosłownie.
Dzisiaj juz czysto. Tak samo jak wczoraj, krwi ze 3ml, po crinone wszystko sie wchlania i na drugi dzien nic nie ma. Normalnie az boje sie godziny 20. Moze to mam po myciu? Przed lekiem zawsze sie myje i moze sie jakos podrazniam? Ja to obstawiam, ze mam jakas nadzerke albo infekcje i to szyjka krwawi albo scianki. Co do zwolnienia to ja nie mam u pracodawcy, mi za zwolnienie placi komuna i jak mnie skontroluja na granicy to strace uprawnienia do pieniedzy. Wiem, bo w wakacje musialam miec pozwolenie na wyjazd jak lecialam do PL. Nie bede ryzykowac, bo mam raty za dom.
Tez mi sie wydaje, ze to nie od lekow, ja czuje tam w srodku kolo szyjki jakbym miala zadrapanie. Nie rozumiem czemu mnie nikt dopochwowo nie zbadal. Ten lekarz z IP nawet ginekologiem nie byl. Zaraz podjade do apteki po test na infekcje grzybicza a jak przez weekend nie przejdzie to bede kombinowac co dalej.

Paulinka a moze zadzwon do swojego lekarza i mu powiedz o tym co sie dzieje ? To nie jest normalne zeby Cie tak jajnik ciagle bolal i do tego uplawy. Moze Ty masz jakis stan zapalny ? Mierzylas sobie temperature ? Sprawdz moze czy masz goraczke? A moze idz do zwyklego gin na usg ?

też myślę,że to może być stan zapalny bo te upławy i zapach... ja ostatnio robiłam nasiadówę z rumianku...coś pomogło-może choć to na razie spróbuj...

reklama
Teraz to nie ma mowy nawet żebyś odstawiła! Od leków nie powinno być chyba plamień...ja plamilam w 3miesiącu ciąży to zbadali mnie w pl od stóp do głów praktycznie...lekarz 10min same usg robił...szyjka wsio. I wtedy na tydzień jeszcze dostałam na nowo leki. Tylko u mnie bylo podejrzenie jakiegoś wcześniejszego urazu. I plamilam około doby wtedy ciemną krwią. Po lekach ustalo i bylo git. Dzidzi zdrowe do końca ciąży spokój...u Ciebie też tak musi być!szukaj dobrego lekarza.
Gadal bzdury ten internista. Przeciez na plamienia zaleca sie progesteron. Ja czuje, ze to jakis uraz w pochwie albo szyjce, moze nadzerka. Ja plamilam dwa razy i to o tej samej godzinie i to mnie dziwi. Moze w za cieplej wodzie sie mylam przed aplikacja crinone?

Do góry