reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

onlytime tez trzymam kciuki i pamietaj ze to nie prawda ze z in vitro to ciaze sa cos nie tak, to bzdura, tylko ciaze po in vitro sa bardziej kontrolowane i stad ta niby wiedza, wszystko bedzie dobrze nie denerwuj sie cala banda bab jest tu z toba i trzyma kciuki

lasttime sa babki ktore cala ciaze kluje, na tym etapie to juz normalne, malenstwo dalej rosnie i moze cos uciskac np twoje wew organy, czasami zaboli ale w koncu brzuchol rosnie a uklad nerwowy jest wszedzie wiec stad bol, glowa do gory a na badanie idz w podskokach przeciez to okazja zeby zobaczyc malenstwo :)

agapl wrzesien juz za pasem, szybko zleci, a zastanawiasz sie czy 2 czy 1 zabrac czy tobie narzucaja ile masz zabrac, crio to poza nerwami spokojniejsza sprawa niz transfer po pick up´ie, a teraz napompuj sie pozytywnie, jest piekne lato

dziewczyny, nie wiem ale dzisiaj jest jakis chory dzien, moze to ta pelnia....ale moze lepiej zeby sie dzisiaj juz skonczylo, jutro bedzie lepiej, zaczynamy dzien od pozytywnego testu zosi:-)

reklama
agapl wrzesien juz za pasem, szybko zleci, a zastanawiasz sie czy 2 czy 1 zabrac czy tobie narzucaja ile masz zabrac, crio to poza nerwami spokojniejsza sprawa niz transfer po pick up´ie, a teraz napompuj sie pozytywnie, jest piekne lato

Generalnie w mojej klinice sa przeciwni podawaniu 2 zarodeczkow ale robia wyjatki. Na spotkaniu informacyjnym mowiono,ze to lekarz embriolog ordynator daje zielone swiatlo. Moja prowadzaca lekarka ostatnio nie widziala przeciwnosci poza tym,ze ciaza mnoga moze wywolac hiperke. Raczej sugerowala, aby w kolejnych podejsciach ewentualnie brac pod uwage 2 zarodeczki. W klinice kategorycznie powiedzieli nNIE, gdyz zarodeczek podany byl ponoc bardzo ladny a ciaza mnoga przynosi za soba duzo komplikacji, no i trzeba wychowac jeszcze 2 jednoczesnie....hmmmm tak mi powiedzieli, pajace. W tej chwili nie rozmawiam na temat in vitro z mezem, aby odpoczal psychicznie od tego ciaglego biegania, odliczania i planowania. Niebawem jednak trzeba bedzie podjac decyzje. Podczas ostatnich majowych rozmow byl jak najbardziej za.
Poki co staram sie, tak jak piszesz, myslec pozytywnie i korzystac z pieknego lata :-)

Wiesz co Hope, jakbym Cie teraz wzięła na rączki i wyściskała,ale ponieważ w ciązy kobieto jesteś to dam ci spokój, poczekam aż Twoje małe się urodzi i wtedy Cię znjadę i wyściskam.

Prawda ze fajne te forum, bo my kobiety in vitrowe mamy 6 zmysł, zmysł ponadprzeciętnej wrażliwości, umiejętności zrozumienia, pocieszenia drugiej osoby, od takie jesteśmy wyjatkowe :-):-):-) i niech mi tu się jakaś z tym nie zgodzi.

yplocka1 - a może kolejny test zrób? Mi kazano zrobić kolejny przed odstawieniem. W końcu mogli zrobić nieprawidłowo lub pomylić hcg z beta hcg ( ja tak miałam - tłumaczyłam głupiej babie, że chcę betę, a ona, że dobrze, zrobią betę i zrobili zamiast tego hcg), a to inne progi są wyniki.

Zosia_k - jak dzisiaj samopoczucie? Kiedy w końcu wielki dzień? :-) A propo klinik w Czechach, moja lekarka chyba nie będzie się znała ( polecała mi we Wrocławiu). Nie kojarzysz o jakie chodziło?

Onlyone - i co tam u Ciebie? Jak wyniki? Daj znać... Trzymam kciuki za to, żeby były prawidłowe &&&&&

A propo podziwiam wszystkie kobietki tutaj za ich upór w dążeniu do realizacji marzenia.

Agus piękna postawa, a jaką decyzję podjąć będziecie się zastanawiac tuż przed. Ja jakbym wiedziała że mam szanse na dwa w UK, to bym walczyła. Tylko że od roku wmawiali nam że jeden to tak przywyklłam do tej myśli, a później jakoś nie miałam w sobie siły by z kimkolwiek walczyć domagać się. Byłam posłuszna. no nic najwyżej dzieci będą rok po roku :-)

Kinga ja dokładnych licz nie mam, tylko jak chodziłam do gina w Polsce to on mnie namwiał na te invitro w Czechach, akurat to w Libercu jest. Mówił ze dogadać się po polsku mozna i kilka pacjentek tam właśnie korzystało i ktoraś akurat była u niego na USg pochwalić się maleństwem, płacąc w koronach miało byc taniej, tu jest cennik, ale w EURO. Także odkad z nim gadałam mineło dwa lata i widzę że ceny zblizone do Polskich,
http://www.gennet.cz/sqlcache/price-list-en-eur-1-4-2012.pdf

ale o Wrocku słyszałam tez bardzo pochlebne opinie, także nie chcę ci mącić w głowie, chyba że dam ci namiary na tego mojego gina, to bys maila do niego skrobnęła Prywatny Gabinet Ginekologiczny Dariusz K

Dzwonili juz, jutro na 11 musze jechac powtorzyc badania. Nie chciala mi nic powiedziec, ale ja wyprosilam, bo powiedzialam, ze teraz sie denerwuje...
powiedziala, ze u jednego tego mniejszego nie bardzo... Ale to krew razem z usg, wiekiem, ble ble ble ze ryzyko na DS 1:100. No to juz mi rece opadly, ale musze powtorzyc, bo wyczytali w karcie ze mialam trojaczki, I chociaz PO 3-cim nie ma sladu, wciaz wyniki moga dobiegac. Jutro wszystkiego sie wypytam... Na razie juz nie mam sily, I wszystko mi jedno. Ale I tak to tylko szacowanie ryzyka... Wiec NIE WIERZE wet BZDURY!
hope u mnie ladne pogoda, a dzien tez jakis do d....

reklama
Onlyone, Dzieki ,ze napisalas. Powodzenia zatem jutro i trzymam oczywiscie kciuki ,by bylo wszystko OK. Jestem dobrej mysli, trzymaj sie kochana i postaraj nie denerwowac, choc wiem,ze nie latwo.... BUZKA i tule mocno

Do góry