reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki wybaczcie ale nie ogarne wszystkiego jak tesciowa gdera za uchem. Kurcze juz mam dosc a to dopiero doba minela od ich przylotu
Onlyone - wierze ze wszystko będzie dobrze, daj znac jak po badaniu
Napierajka - trzymam kciuki
Last time - nie biuegaj tak tyki myslami i koniecznie daj znac jak po usg
gienek - jak tam twoje maluchy???

reklama
kinga ja robilam in vitro w czechach w pilznie klinika nazywa sie natalart maja strone w necie, dla mnie powod byl taki ze w niemczech embriony trzyma sie tylko do 3 doby, dluzej jest zabronione -koszmar!!!! dodatkowo traktowanie pacjenta w niemczech to tez dno, klinika w czechach wieje szpitalem na peryferiach ale maja super embrologow, jest milo i kameralnie, udalo mi sie tam za 3 razem ale jakos nie winilam kliniki, to tyle, aha i oni sa raczej nastawieni na klientele niemiecka dlatego po polsku to raczej tam nikt nie mowi, angielski i niemiecki ale z czechem sie mozna dogadac, ceny porownywalne do polskich ale leki chyba troche tansze, zycze powodzenia!

onlyone sluchaj ty sie tymi badaniami nie przejmuj, ja sie mocno zastanawiam czy jak mi sie teraz uda to czy wogole je robic, bo po co? skoro bardzo czesto wyniki sa mylne, kuzynka mojego meza miala tez zle wyniki a urodzila zdrowa corke, mysle ze to tez trzeba super specjalisty od ciaz blizniaczych a nie jakiegos jelopa co to nie wie co widzi, nie bralabym ich opinii pod uwage bo to jest tylko gdybanie i wrozenie z fusow i reszta ciazy w nerwach, geniek miala podobnie chyba, nie stresuj sie musisz wierzyc ze jest ok i tyle!!! to rozkaz

marcikuk ach te urocze tesciowe, opasle tomiska moznaby na ten temat napisac, sama mam taka, ale na szczescie tu nie nocuje, wspolczuje ale bedziesz musiala chyba jakos to wytrzymac:cool2:, moze czeste spacery :), zawsze mozesz powiedziec ze ci slabo i ze musisz opoczac, chociaz moja jak wywalisz drzwiami to oknem wejdzie, czy my tez takie bedziemy....:-D

Tak Kinga_1, zrobię jutro tym razem w Invicta, cztery poprzednie robiłam w UCK, ale nie sadze żeby to coś zmieniło.
Dziwne to wszystko, piersi bolą jak bolały, brzuch troche też, plamień żadnych. Nic nie kumam.

Onlyone - glowa do góry:)

Dziewczyny jestem, padnięta jak wyszłam rano tak teraz wróciłam a żar jak nie wiem, więc po kolei:

onlyone- błagam nie denerwuj się,wierzę,że wszystko jest ok, nie można na podstawie samego NT wyrokować,że coś nie tak.Testy papa przy bliźniakach zazwyczaj wychodzą mylnie źle a ja miałaś trojaczki to może coś pozostało w krwi-bo oni przecież mierzą betę i na tej podstawie obliczają ryzyko. Ja myślę,że Cię nastraszyli bez powodu, a czy to NT 2.5 wyszło u tego samego malucha co oni mówili dzisiaj? Na spokojnie jedź jutro i powtórz badania. Wg mnie zły wynik NT to jest co najmniej 4 a nie 2.5 przecież to w normie jest...
last time i miliaa- jak wam poszło na wizycie, napiszcie słonka?

A u mnie wszystko wydaje się w porządku, krwiaka już nie ma. Parametry wyszły w normie. Na 95% będzie u mnie parka-bułeczka i parówka;-), lekarz powiedział,że wg niego wszystko dobrze,ale bardzo ważne jest to badanie w 20 tyg i tam przebadają nas szczegółowo. Jeśli chodzi o 3D/4D to przełączył mi tylko na moment i słabo było coś widać, chyba za szybko się zdecydowałam-najlepiej robić takie badania jak dzidzie starsze. Zdjęcia dodać jutro,bo dzisiaj tyle emocji,że aż mnie głowa boli...

Onlyone słuchaj dziewczyn. Bedzię dobrze. MUSI BYĆ.

Gienek czekamy na foty

Yplocka trzymam kciuki &&&&& i nie przestaje

A ja nie wiem jak dzisiaj zasnę. Musze przed snem wizualizować 2 grube krechy

​II

Zosia ,&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& by jutro byly II :-)

zosia, spcjalnie na zielono,bo to kolor nadziei :-)

Ostatnia edycja:
Zosiu -
bigok.gif
bigok.gif
bigok.gif
bigok.gif
bigok.gif
bigok.gif
bigok.gif
bigok.gif
bigok.gif
bigok.gif

Do mnie dzwonili dziś z klinki - w 3 dobie 8 bąbelków ładnie się dzieli. Uff kamień z serca. Transfer w sobotę, jesli nie będzie podejrzeń hiperki.

Zosiu ja też trzymam mocno kciuki za Twoje jutrzejsze 2 krechy
Gienek cieszę się, że Twój krwiak odpłynął nareszcie w niebyt, bałam się o te Twoje dwa szczęścia, to świetnie że będzie parka! To moja ulubiona konfiguracja :-D.
Onlyone NT 2,5 to bardzo dobry wynik, powyżej 5 można zacząć się martwić choć też nie do końca, bo to pogrubienie może wynikać z różnych przyczyn, niekoniecznie chromosomalnych. Trzymam kciuki za jutrzejsze DOBRE wyniki.

reklama
dziewczyny na rozluznienie wrzucam kawal:

Nowy ksiądz był spięty, bo miał prowadzić swoją pierwszą mszę w parafii.
Postanowił dodać do święconej wody kilka kropelek wódki, żeby się rozluźnić, i tak się stało.
Czuł się wspaniale.
Gdy po mszy wrócił do pokoju znalazł list:
"Drogi Bracie, następnym razem dodaj kropelki wódki do wody, a nie kropelki wody do wódki. A teraz słuchaj i zapamiętaj:
- Msza trwa godzinę, a nie dwie połówki po 45 minut;
- Jest 10 przykazań, a nie 12;
- Jest 12 apostołów, a nie 10;
- Krzyż trzeba nazwać po imieniu, a nie to "duże T";
- Na krzyżu jest Jezus, a nie Che Guevara;
- Jezusa ukrzyżowali, a nie zaj**ali i to Żydzi, a nie Indianie;
- Nie wolno na Judasza mówić "ten sk**wysyn";
- Ci co zgrzeszyli idą do piekła, a nie w pizdu;
- Inicjatywa, aby ludzie klaskali była imponująca, ale tańczyć makarenę i robić pociąg to przesada;
- Opłatki są dla wiernych, a nie jako deser do wina;
- Poza tym Maria Magdalena była jawnogrzesznicą, a nie k**wą;
- Kain nie ciągnął kabla, tylko zabił Abla;
- Na początku mówi się "Niech będzie pochwalony", a nie "k**wa mać";
- A na koniec mówi się "Bóg zapłać", a nie "ciao";
- Po zakończeniu kazania schodzi się z ambony po schodach, a nie zjeżdża po poręczy.
- Ten obok w "czerwonej sukni", to nie był transwestyta. To byłem ja, Biskup.
Amen

Do góry