reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny!

Potrzebuję Waszej pomocy.
Czy acard bierze się cały cykl, w trakcie @ też?
Ja zwykle brałam od 2dc. Jak miałam mocny okres tego 2 dnia to od 3.
Teraz biore dopiero od 7 bo wizyta była dopiero 6 i nowa doktor na początku nie chciała mi dawać acardu przed transferem żeby nie było ryzyka plamien. Dopiero jak z nią pogadałam ze nie miałam nigdy w życiu plamien ani w 4 transferach ani w ciazy naturalnej ani w biochemicznej z inseminacji a transfery mam proste i szybkie bez komplikacji w dostaniu się do macicy to pozwoliła brac. I nie przejmuje się ze dopiero od tego 7 dnia biore bo mam dość długie cykle, transfery blastek w 23 dc przeważnie wypadają wiec i tak pobiorę dluzej od dziewczyn co maja transfer w takim 15 dc.

reklama
Wiesz co. Cofam to co kiedyś pisałam. Generalnie jestem za tym ze przede wszystkim trzeba rozmawiać żeby wyjaśnić o co chodzi, żeby się wzajemnie rozumieć. Ale co tu dużo mówić, niektórzy zwyczajnie nie są rozumni...
I w takim wypadku jak ma się swoje zmartwienia na głowie chyba lepiej się skoncentrować na asertywności.
Rozwaliła mnie ta twoja matka...:o
No dokladnie popieram co jak co ja rozumiem ze nie kazdy musi byc biegly w klocki ivf ale to juz jest przegiecie. Moja mama czasami lapie sie za glowe jak jej opowiadam o tych wszystkich procedurach ale wspiera i w zyciu by tak nie wypalila. A tu nie dosc ze siostra nietaktowna to jeszcze mamusia wiadomo w kogo siostrzyczka poszla oczywiscie nie obrazajac. Ale prawda jest tez taka ze tego taktu i innego myslenia uczymy sie my przez to co przechodzimy niestety.
Pamietam jak pytalam mojej siostry jak zaszla w ciaze o bete to ta wielkie oczy i pyta a co to :D takze mnie juz nic nie zdziwi

reklama
Do góry