reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chodzi mi o refundację. Czy on jest refundowany czy nie bo ja już od 2 tyg się kłuje ale receptę zawsze na 100% miałam wystawiana.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam clexane 0,6, biorę co drugi dzień i mam refundację, ale jestem po cb, poronieniu i mam mutacje mthfr, więc jako uzasadnienie dr wpisał niepowodzenia położnicze i problemy o podłoży hematologicznym

reklama
Mnie zawsze zastanawia skąd te modlitwy się biorą nikt tego nie docieka .
Jestem chrzescijanka czytam Biblię, nikomu nie wciskam że ma się modlić bo sama modlitwą nic nie da. Trzeba najpierw przeczytać PŚ. Bez obrazy ale jak słyszę o powtarzaniu fraz przez 52 dni zastanawiam się kto to wymyślił i czemu ma to służyć.
Wierzę w IVF , wierzę w medycynę i wierzę w Boga. Temat rzeka.
Wg PŚ powtarzanie w kółko tych samych zdań nawet przez 52 dni ma takie samo znaczenie jak śpiewanie w świetle księżyca. Nie ma podstaw w Biblii. Może to jakiś rytuał pogański albo jakiegoś innego wyznania. Nikomu nie powiem , że ma się wyluzować i modlić.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
"Wierzę w IVF , wierzę w medycynę i wierzę w Boga. Temat rzeka" Tu się zgadzam. PŚ jeśli ktoś jest wierzący też warto znać. Ale jeśli chodzi o różne rodzaje modlitw to akurat w nie wierzę, ja swego czasu odmawiałam Tajemnicę Szczęścia - 15 modlitw przez rok czasu. Moja prośba została wysłuchana :) Więc tego, że powtarzanie modlitw to rytuał pogański akurat nie poprę. Ale każdy wierzy w co chce, lub nie wierzy w nic, więc ja nikomu nie zabraniam ani nie nakazuje się modlić. Sama mam często żal do Boga, ale i tak, jeśli moje dzieci tym razem ze mną zostaną, to będę Jemu za to dziękować :) Medycynie również, ale dlatego, że wg mnie Bóg wszystkich obdarza mądrością.
To nie jest tak, że ślepo w to wierzę, czasem dopadają mnie wątpliwości, ale nic na siłę. Jak ktoś nie wierzy to nie musi. Wystarczy być dobrym człowiekiem, a co czeka na nas po drugiej stronie i czy w ogóle cos tam jest, tego dowiemy się po śmierci :)

Chodzi mi o refundację. Czy on jest refundowany czy nie bo ja już od 2 tyg się kłuje ale receptę zawsze na 100% miałam wystawiana.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jest refundowana.Ja zawsze miałam przepisywane clexsane(jest refundowany) a miałam przepisywany na 100% w klinice.u mojego lekarza z miasta teraz dostałam refundacje.Neoparin to zamiennik clexsane i teraz go wykupiłam i jest refundowany napewno.

reklama
Do góry