reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziekuje za pamiec dziewczyny :)

Troche sie wysiedzialam i wyczekalam, ale juz po wizycie. Doktor nie potrafil jednoznacznie wskazac powodu krwawienia, stwierdzil jednak, iz moze to byc krwawienie, ktore czasem towarzyszy implantacji. Nie wiem czy to ma sens, bo myslalam, ze w tym dniu (18 dpt, dzis 19 dpt) to juz raczej nie ma takich rzeczy.
Pecherzyk jest jednak tam gdzie byl. Doktor powiedzial mojemu M ze w czwartek pecherzyk mial 6 mm, dzis ma 10 mm. Na SOR nie chcial mnie wysylac wczoraj, bo duzo by mi nie pomogli. Teraz mam siedziec w domu, oszczedzac sie i najlepiej polegiwac.
Na koniec powiedzial, ze ten tydzien teraz zadecyduje o wszystkim. Widac bylo po nim, ze poki sam nie zobaczyl pecherzyka, byl zmartwiony, ale jednak jest. Wiec troche nam ulzylo, ale nerwy oczywiscie dalej sa.
Super. Teraz dbaj o Was!! Staraj się jak najwięcej odpoczywać : )

Ja do bety mam brać 2 tab 3 razy dziennie i to lutinus duże te tabletki są wylewaja się.. myślicie że po dobrej becie zmniejsza ta dawkę? Pytałam lekarza czy mogę brać luteine Adamed nie zgodził się bo ponoć gorzej się wchłania niż ten cholerny lutinus I jest poeronsko zdrowy
Jak jestes na cyklu sztucznym to raczej bedziesz dalej tyle brala ale ja doswiadczenia w takich cyklach nie mam, wiec pewnie dziewczyny cos wiecej napisza. Ja bralam tylko crinone i nie mam pojecia jak to jest z innym progesteronem.

Jestem już po wszczepili dwa ładne zarodki dzisiaj jedynie embrioglue zastosowali bez lasera bo otoczki jajeczek są ładne:) pierwsza będą za 10 dni czyli w pon Ale poczekam do wtorku co ma być to będzie. Jeśli wyjdzie pozytywnie to co ile dni muszę chodzić n bete żeby sprawdzać czy jest Ok?
No to kciuki za bliźniaki! Odpoczywaj i myśl pozytywnie :-D

Iskra, to chyba zalezy od przypadku. Ja mialam 5dpt na.wieczor przy blastkach, a to bylo raczej na.koncu bo na drugi dzien beta 57

Hmmm...ja rano jak wstałam to miałam jakieś plamienie, a dziś 7dpt. Korci żeby jutro siknąć :p Muszę jechać kupić nowe puzzle bo fajnie odciagają uwagę, a 1000 poszło w 2 dni :D Jutro zeświruję

Kurde... to moze siknij jutro ale poznym wieczorem, ale w sumie ja bym poczekala przynajmniej do nowego roku. W tamtym roku robilam bete po pierwszwj iui i potem caly wieczor wylam. Dobrze ze nigdzie nie poszlismy.

Bardzo to przykre. Na szczescieacie mrozaczki dla ktorych warto walczyc! Ja po lyzeczkowaniu nie musialam czekac 3 miesiace. To taki teoretycznie bezpieczny okres, ale mi dr mowila, ze jak chcemy probowac naturalnie to nie musimy czekac w ogole. Ozywiscie cudu nie bylo, ale na kontrole do kliniki poszlam zaraz po pierwszej @ i w kolejnym cyklu podchodze, czyli teraz :)
Podejrzewam, ze jesli przy pozamacicznej macica nie byla za bardzo ruszana to tez bedziesz mogla niedlugo dzialac:)
Narazie czekam na miesiączke, nie wiem w sumie kiedy moge się jej spodziewać o_O chciałabym zacząć przygotowania do crio jak najszybciej ale moja sytuacja była dość poważna bo trafiłam do szpitala z pękniętą cp :hmm: mam usunięty jajowód i dość spore cięcie na brzuchu...

reklama
Kurde... to moze siknij jutro ale poznym wieczorem, ale w sumie ja bym poczekala przynajmniej do nowego roku. W tamtym roku robilam bete po pierwszwj iui i potem caly wieczor wylam. Dobrze ze nigdzie nie poszlismy.

No ja mam gości: 8dorosłych, 5dzieci. Musiałabym całą noc kroić cebulę żeby ukryć ewentualną porażkę (która oczywiście się nie zdarzy :p ale po co się stresować).
Zakupiłam 2 picollo:truskawka i mango, jak mi dziecka nie zapinkolą to się schleję :D i jakoś dotrzymam do wtorkowej bety

Do góry