reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tylko przy cyklu naturalnym nasz organizm sam wytwarza progesteron tazke tez nie ma co sie sugerowac mocno dziewczynami co sa na sztucznym. Ja mimo wszystko sie balam odstawic w 8tc. Moze pociagnij tak do 10tc chociaz, na minimalnych dawkach.
Hm no właśnie nie wiem jak zrobić.. będę na wizycie 7stycznia to pogadam z moja Panią doktor albo poprostu sama sobie przedłuże bo M będzie krzyczał:D tylko nie wiem bardzo jak z tego schodzić . .. nie znam sie
Tylko przy cyklu naturalnym nasz organizm sam wytwarza progesteron tazke tez nie ma co sie sugerowac mocno dziewczynami co sa na sztucznym. Ja mimo wszystko sie balam odstawic w 8tc. Moze pociagnij tak do 10tc chociaz, na minimalnych dawkach.
Tylko nie wiem jak dawkowac..bardzo się na tym nie znam:)

reklama
Girls A co można zażywać jak boli głowa apap? Ja często mam migreny
Kiedyś bardzo zalecali paracetamol, potem czytalam, ze we wczesnej ciąży nie jest wskazany. Najlepsze jest leżenie i zimne okłady i dużo pić. Ale jak już nie wyrabiasz to można wziąć...

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Hm no właśnie nie wiem jak zrobić.. będę na wizycie 7stycznia to pogadam z moja Panią doktor albo poprostu sama sobie przedłuże bo M będzie krzyczał:D tylko nie wiem bardzo jak z tego schodzić . .. nie znam sie

Tylko nie wiem jak dawkowac..bardzo się na tym nie znam:)
No ja nie mialam problemu, bo biore tylko crinone, wiec schodze po jednej dawce. Puki co rob tak jak dr Ci mowila a po 8tc zostaw np luteine 2x1 przez tydzien a w kolejnym tygodniu juz tylko 1x1. To tylko taki przyklad, ja tez sie na tym nie znam ;) Lepiej powiedziec lekarzowi, ze chcesz brac progesteron chociaz do 10-12tc i niech Ci rozpisze jak zmniejszac dawki az do 0.

Kochana ja ten rok zaczęłam od cp a teraz mam w brzuszku moje malutkie szczęście. I tego Ci życzę w kolejnym roku. Los kiedyś musi się odwrócić a my kobiety mamy w sobie mnóstwo siły do walki.
Takie słowa dodają otuchy, dziękuje :) Siły do walki zbieram od nowa, mamy jeszcze dwa mrozaczki :tak: lekarze mòwią, że trzeba teraz 3 miesiace odczekac...

No ja nie mialam problemu, bo biore tylko crinone, wiec schodze po jednej dawce. Puki co rob tak jak dr Ci mowila a po 8tc zostaw np luteine 2x1 przez tydzien a w kolejnym tygodniu juz tylko 1x1. To tylko taki przyklad, ja tez sie na tym nie znam ;) Lepiej powiedziec lekarzowi, ze chcesz brac progesteron chociaz do 10-12tc i niech Ci rozpisze jak zmniejszac dawki az do 0.
Ja do bety mam brać 2 tab 3 razy dziennie i to lutinus duże te tabletki są wylewaja się.. myślicie że po dobrej becie zmniejsza ta dawkę? Pytałam lekarza czy mogę brać luteine Adamed nie zgodził się bo ponoć gorzej się wchłania niż ten cholerny lutinus I jest poeronsko zdrowy

Takie słowa dodają otuchy, dziękuje :) Siły do walki zbieram od nowa, mamy jeszcze dwa mrozaczki :tak: lekarze mòwią, że trzeba teraz 3 miesiace odczekac...
Bardzo to przykre. Na szczescieacie mrozaczki dla ktorych warto walczyc! Ja po lyzeczkowaniu nie musialam czekac 3 miesiace. To taki teoretycznie bezpieczny okres, ale mi dr mowila, ze jak chcemy probowac naturalnie to nie musimy czekac w ogole. Ozywiscie cudu nie bylo, ale na kontrole do kliniki poszlam zaraz po pierwszej @ i w kolejnym cyklu podchodze, czyli teraz :)
Podejrzewam, ze jesli przy pozamacicznej macica nie byla za bardzo ruszana to tez bedziesz mogla niedlugo dzialac:)

reklama
Kochane wstałam jakby z zimowego snu z mniejszym boleń głowy ale większym podbrzusza :/ plamienia brak :) nastrój nijaki i u mnie na osiedlu zaczęli puszczas sobie petardy wrrrrr jak mnie to drażni tym bardziej że to już mój 2 sylwek w domku:/ a właśnie apropo snu zimowego jak zasypialam zero sniego obidzilam się i ok 20 cm po 2 h spania:) od tak pogoda psikusa zrobiła najbardziej obawiam się jutro drogi do Połczyn-Zdrój u na oddanie krwi nie dość że droga do kapitalnego remontu to zima Masakra co chwilę wypadki:/ jutro 7 dpt ...

Do góry