reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Z tymi snami to podobno w ciąży można bardziej intensywnie je przeżywać i bardziej pamiętać. Ja też mam/miałam już różne sny, niektóre okropne, inne przyjemne, itp.i bardzo dużo z nich pamiętam.
Objawy to też z różną intensywnością możesz odczuwać i to normalne. Po wizycie serduszkowej może troszkę odetchniesz :)
To mówisz że to że mniej mokro to żeby się nie przejmować ?
Też przeżywam to odstawianie leków . . Boję się ale mąż " nie bądź mądrzejsza od lekarza " i od czwartku biorę tak jak doktor kazała.. Ale no nie wiem ..a Ty dalej bierzesz progesteron ? Chce żebym odstawila do 8tc..

Wlasnie, nie ma tak naprawde chwili wytchnienia, aby cieszyc sie na spokojnie. Kazda ciaza, kazda pisana historia jest jednym wielkim przezyciem, ktoremu towarzysza wzloty i upadki i niestety calej naszej euforii zawsze gdzies towarzyszy strach i lek. Bo to szczescie jest tak kruche i tak bardzo zagrozone, ze chyba naprawde cieszyc na spokojnie mozemy sie po porodzie.

Czasami pewnie pozytywne dla nas dni, jak tylko czytamy o dobrych wiesciach, dla innych sa czarnym dniem. Gdzies w tle, nie ujawniajac sie, czytaja z nami dziewczyny i przezywaja mniej dobre dni. Ale powiem wam, ze pieknie jest patrzec na was, jak dzielnie sie trzymacie, jak wspolnie pocieszacie i jaka jestescie podpora dla innych mimo czasami wlasnych problemow :)
To prawda. Bardzo się cieszę, że mamy siebie, bo mąż nie zawsze jest w stanie zrozumieć, co kobieta przeżywa a tym bardziej rodzina i przyjaciele. Tutaj można znaleźć zrozumienie i wsparcie.
Trzymam kciuki za Ciebie, jak również za wszystkie dziewczyny. :)

Też przeżywam to odstawianie leków . . Boję się ale mąż " nie bądź mądrzejsza od lekarza " i od czwartku biorę tak jak doktor kazała.. Ale no nie wiem ..a Ty dalej bierzesz progesteron ? Chce żebym odstawila do 8tc..
Tez jestes naturalnym cyklu? Mi doktor tez kazala odstawic progesteron w 8tc ale ze strachu biore dalej i od srody (12tc) zmniejszam dawke na 1x1 i po tygodniu odstawiam calkowicie.

reklama

Ja mam czasami sucho czasami mokro (lecę wtedy do wc zobaczyc czy to nie krew więc to też stresujące jest). U mnie przez to krwawienie dopiero na ostatniej wizycie dostałam przykazanie wykończenia tych leków, które mam i na nowe recepty już nie dostałam. Więc też powoli schodzę z dawek, ale nic się złego nie dzieje. Lekarze nas badają, mają wyniki, itp.i musimy Im zaufać :)

Do góry