reklama
Justin87
Fanka BB :)
Nie mam żadnej konkretnej firmy do zaproponowania. Mi też doradzał jakiś miły sprzedawca. Zależało mi tylko na tym, żeby to było dobre białko bez zbędnych dodatków.Dzięki wielkie, zaraz wyślę męża do sklepu z odzywkami bo pracuje w galerii i ma tam znajome dziewczyny na pewno mu doradza. Chyba ze możesz podać jakaś konkretna nazwę tych odzywek
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
encka86
W sumie bede wiedziała w sobote - jak wysle wyniki bety swojemu prof - wtedy bedzie 14 dpt i da mi znac kiedy przyjechac - napewno dam znac zebyscie mnie dopisalyKochana którego masz wizytę pęcherzykowa? dopisze Cię do naszego kalendarza
No i trzymały kciuki
encka86
Łatwo nie jest ale staram sie sobie też tak tłumaczyć, że teraz musi być już tylko dobrzeTrzeba po rostu sobie wmówić że tak musiało być i wierzyć że tym razem będzie dobrze.Wczoraj byłam w odwiedzinach u przyjaciółki i jej córeczki dwutygodniowej i tak rozmawiałyśmy że jej poronienie 1.5 roku temu bbyło gdzieś zapisane żeby teraz mogła tulić swoją upragnioną córeczkę.
Wszystko jakoś trzeba sobie tłumaczyć.
Że w końcu ja też utule swoje wymarzone maleństwo
walczaca o szczescie
Musisz dokładnie się zapoznać z materiałem, bo przysługuje oczywiście zarówno pogrzeb jak i urlop tylko wydaje mi się, że to w zależności od tego w którym momencie było by poronienie. I nie jest to "normalny pogrzeb" tylko zazwyczaj zbiorcza mogiłka dzieci nienarodzonych...Chyba wlasnie na tych stronach bylam. Boze sama nie wiem co o tym myslec? Z jednej strony pogrzeb dzieciatka jest jak najbardziej ok. Ale nie wiem sama jak do tego podejsc sama nie wiem czy bedzie mi latwiej.... Urlop 5 tygodni? Z jednej strony nie wyobrazam sobie od razu wracac do pracy ale z drugiej 5 tygodni urlopu? Przeciez przez ten czas sie zadrecze. Fajne jest to ze mozna okreslic plec i zrobic badania genetyczne
encka86
Ten okropny lęk - chyba zawsze będzie w nas. Choćby nie wiadomo co, to i tak się go nie pozbędziemy.:-( no i sie poryczałam.to niesprawiedliwe.Bardzo mi przykro,teraz już musi byc wszystko dobrze u Ciebie,u Was..Ja aktualnie jestem w 11 tygodniu i ciagle mam głupie sny że serduszko przestaje bic..koszmar!!
Zostaje jedynie wiara - że teraz bedzie i musi być dobrze - i u Ciebie i u mnie.
Trzymam mocno kciuki za Was
anetka303
Ja osobiście nie unioslabym psychicznie grobu i pogrzebu nienarodzonego dziecka, a w moim przypadku 4 takich. Gdyby to było martwe urodzenie, czyli po 24 tc to co innego wtedy nie ma wyjścia. Eh....te decyzje są strasznie trudneMoja ciocia poroniła w 4 miesiącu , tak gdzieś mniej więcej , nie wiem dokładnie bo.nawet nie chciałam wiedzieć , wiem tyle, Jasiowi wujek zorganizował pochówek cioci nie było bo musiała w szpitalu leżeć...
Jedno jest pewne nigdy w życiu nie zapomnę tej małej białej trumienki niesionej przez jego starszego brata...
Ja uważam że jeśli ktoś ma taka możliwość to lepiej zrobić Aniołkowi miejsce gdzie można co odwiedzać , pomodlić się i zapalić znicz .
[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
filiżanka z porcelany
Musisz dokładnie się zapoznać z materiałem, bo przysługuje oczywiście zarówno pogrzeb jak i urlop tylko wydaje mi się, że to w zależności od tego w którym momencie było by poronienie. I nie jest to "normalny pogrzeb" tylko zazwyczaj zbiorcza mogiłka dzieci nienarodzonych...
Nie, obecnie przepisy umożliwiają zorganizowanie pogrzebu dla dziecka martwo urodzonego, bez względu na czas trwania ciąży, wagę płodu, czy jego rozmiar. Jest to prawo, możliwość, nie obowiązek.
Dziewczyny czytam o tym poronieniu. Czy lepiej w domu czy w szpitalu. I doczytalam,ze mozna zrobic pogrzeb malenstwu. Ze mozna wykorzystac 56 dni urlopu macierzynskiego. Zeobic test plci i czy zarodek mial wady genetyczne. Wiedzialyscie o czyms takim?
Ja robiłam takie badania. Ale wtedy musisz iść do szpitala na łyżeczkowanie, a następnie wysłać próbkę do labo które się tym zajmuje.
Jak już będziesz mieć określoną płeć, musisz zarejestrować dziecko w urzędzie. Wtedy masz prawo do skróconego urlopu i zasiłku pogrzebowego.
reklama
walczaca o szczescie
Ale też w klinice czy zupełnie gdzie indziej??No wlasnie dzis 8 tyd i 1 dc a nie 9 tyg jak on twoerdzi! Taka pomylka u takiego specjalisty to az wstyd!!!
Dziekuje Ci bardzo
W pt mam wizyte u innej ginek.
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: