reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzięki wielkie, zaraz wyślę męża do sklepu z odzywkami bo pracuje w galerii i ma tam znajome dziewczyny na pewno mu doradza. Chyba ze możesz podać jakaś konkretna nazwę tych odzywek

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie mam żadnej konkretnej firmy do zaproponowania. Mi też doradzał jakiś miły sprzedawca. ;) Zależało mi tylko na tym, żeby to było dobre białko bez zbędnych dodatków. :)

Trzeba po rostu sobie wmówić że tak musiało być i wierzyć że tym razem będzie dobrze.Wczoraj byłam w odwiedzinach u przyjaciółki i jej córeczki dwutygodniowej i tak rozmawiałyśmy że jej poronienie 1.5 roku temu bbyło gdzieś zapisane żeby teraz mogła tulić swoją upragnioną córeczkę.
Wszystko jakoś trzeba sobie tłumaczyć.
Łatwo nie jest ale staram sie sobie też tak tłumaczyć, że teraz musi być już tylko dobrze :)
Że w końcu ja też utule swoje wymarzone maleństwo :)

Chyba wlasnie na tych stronach bylam. Boze sama nie wiem co o tym myslec? Z jednej strony pogrzeb dzieciatka jest jak najbardziej ok. Ale nie wiem sama jak do tego podejsc sama nie wiem czy bedzie mi latwiej.... Urlop 5 tygodni? Z jednej strony nie wyobrazam sobie od razu wracac do pracy ale z drugiej 5 tygodni urlopu? Przeciez przez ten czas sie zadrecze. Fajne jest to ze mozna okreslic plec i zrobic badania genetyczne
Musisz dokładnie się zapoznać z materiałem, bo przysługuje oczywiście zarówno pogrzeb jak i urlop tylko wydaje mi się, że to w zależności od tego w którym momencie było by poronienie. I nie jest to "normalny pogrzeb" tylko zazwyczaj zbiorcza mogiłka dzieci nienarodzonych...

:-( no i sie poryczałam.to niesprawiedliwe.Bardzo mi przykro,teraz już musi byc wszystko dobrze u Ciebie,u Was..Ja aktualnie jestem w 11 tygodniu i ciagle mam głupie sny że serduszko przestaje bic..koszmar!!
Ten okropny lęk - chyba zawsze będzie w nas. Choćby nie wiadomo co, to i tak się go nie pozbędziemy.
Zostaje jedynie wiara - że teraz bedzie i musi być dobrze - i u Ciebie i u mnie.
Trzymam mocno kciuki za Was

Moja ciocia poroniła w 4 miesiącu , tak gdzieś mniej więcej , nie wiem dokładnie bo.nawet nie chciałam wiedzieć , wiem tyle, Jasiowi wujek zorganizował pochówek cioci nie było bo musiała w szpitalu leżeć...
Jedno jest pewne nigdy w życiu nie zapomnę tej małej białej trumienki niesionej przez jego starszego brata...
Ja uważam że jeśli ktoś ma taka możliwość to lepiej zrobić Aniołkowi miejsce gdzie można co odwiedzać , pomodlić się i zapalić znicz .
Ja osobiście nie unioslabym psychicznie grobu i pogrzebu nienarodzonego dziecka, a w moim przypadku 4 takich. Gdyby to było martwe urodzenie, czyli po 24 tc to co innego wtedy nie ma wyjścia. Eh....te decyzje są strasznie trudne

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Musisz dokładnie się zapoznać z materiałem, bo przysługuje oczywiście zarówno pogrzeb jak i urlop tylko wydaje mi się, że to w zależności od tego w którym momencie było by poronienie. I nie jest to "normalny pogrzeb" tylko zazwyczaj zbiorcza mogiłka dzieci nienarodzonych...

Nie, obecnie przepisy umożliwiają zorganizowanie pogrzebu dla dziecka martwo urodzonego, bez względu na czas trwania ciąży, wagę płodu, czy jego rozmiar. Jest to prawo, możliwość, nie obowiązek.

Dziewczyny czytam o tym poronieniu. Czy lepiej w domu czy w szpitalu. I doczytalam,ze mozna zrobic pogrzeb malenstwu. Ze mozna wykorzystac 56 dni urlopu macierzynskiego. Zeobic test plci i czy zarodek mial wady genetyczne. Wiedzialyscie o czyms takim?

Ja robiłam takie badania. Ale wtedy musisz iść do szpitala na łyżeczkowanie, a następnie wysłać próbkę do labo które się tym zajmuje.
Jak już będziesz mieć określoną płeć, musisz zarejestrować dziecko w urzędzie. Wtedy masz prawo do skróconego urlopu i zasiłku pogrzebowego.

reklama
Do góry