reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wlasnie to ponoc nie ma znaczenia
Moja ciocia poroniła w 4 miesiącu , tak gdzieś mniej więcej , nie wiem dokładnie bo.nawet nie chciałam wiedzieć , wiem tyle, Jasiowi wujek zorganizował pochówek cioci nie było bo musiała w szpitalu leżeć...
Jedno jest pewne nigdy w życiu nie zapomnę tej małej białej trumienki niesionej przez jego starszego brata...
Ja uważam że jeśli ktoś ma taka możliwość to lepiej zrobić Aniołkowi miejsce gdzie można co odwiedzać , pomodlić się i zapalić znicz .

reklama
Dziewczyny czy po punkcji jak wczoraj zemdlałam ale na izbie nic nie wykryli, dzisiaj mam napady gorąca, troszkę mi się kołuje w głowie ale dzieje się to po jedzeniu to mam się martwić? Bo nie wiem czy jechać znowu na izbę czy takie rzeczy się dzieją. Nie mogę się dodzwonić do swojej kliniki ani lekarza

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie odpowiem Ci, bo nie wiem ale pijesz dużo wody i jesz białko? Ja się kiepsko czułam po punkcji dwa dni, krwawiłam i byłam bardzo słaba, nie zemdlałam całkiem ale co najmniej dwa razy miałam taki odlot, że ledwo na czworaka doszłam do kanapy. Bojąc się hiperki piłam dużo wody oraz jadłam odżywki białkowe.

Ostatnia edycja:
Mógł zarazić się ospa, jeśli się nie zaraził to znaczy ze przechodził ja w przeszłości. Można zarazić się ospa od osoby z półpascem jeśli się jej nie przechodziało. Natomiast nie można półpascem od osoby z półpascem czy ospa.
No.nie zgodzę sie z Toba bo pani dr pytala taty czy mial kontakt z osoba chora na ospe i powiedziala ze od niej sie zarazic musial

Niestety jest na recepte. Wziac moglabys spokojnie bo ja jeszcze teraz lykam ale musisz miec recepte. Na mnie teraz melisa dobrze działa

Kurcze, to bede musiala sie nagimnastykowac w aptece.Moze mi wydadza bez apozniej dosle im recepte jak juz bede w domu. Nie mam do kogo tutaj podejsc o wypisc recepty :/ Jak to tez nie poskutkuje, zakupie melise i bede probowalajakos sie odprezyc...

Nie odpowiem Ci, bo nie wiem ale pijesz dużo wody i jesz białko? Ja się kiepsko czułam po punkcji dwa dni, krwawiłam i byłam bardzo słaba. Bojąc się hiperki piłam dużo wody oraz jadłam odżywki białkowe.

Pije ok 2 litrów wody co powoduje sikanie co dwie godziny [emoji12] mąż mi kupił te nutridrinki. Ja nie krwawię wcale. Brzuch tez tak średnio czuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czytam o tym poronieniu. Czy lepiej w domu czy w szpitalu. I doczytalam,ze mozna zrobic pogrzeb malenstwu. Ze mozna wykorzystac 56 dni urlopu macierzynskiego. Zeobic test plci i czy zarodek mial wady genetyczne. Wiedzialyscie o czyms takim?
Tak to prawda.
Ja straciłam dziecko w lutym br w 13 tyg. Niestety przestalo bic serduszko :(
Miałam do wyboru odstawic leki, i czekac na poronienie w domu, bądź położyć się na oddział gdzie zrobią mi łyżeczkowanie w narkozie, i zabiorą maleństwo do badań genetycznych zeby sprawdzic co było przyczyną. Oczywiscie wybrałam ta drugą wersje - szpitalną - bo psychicznie nie dałabym w domu rady - gdyż prof mi powiedział ze moze to trwać okolo 2 tyg. więc wybrałam dla siebie i mojej psychiki to „mniejsze zło” :(

Skąd ja to znam...Współczuje.U mnie rok w rok tez były rodzinne akcje "umilające" Święta.Teraz mieliśmy jechać do Teściów,ale ze względu na odległość odpuściliśmy sobie i zostajemy w swoich 4 kątach razem z naszą Psinką.Mysle,ze to najlepszy wybór w obecnej sytuacji,przede wszystkim dla nas.

Dobrze zrobiliscie. Zaraz po pierwszym transferze pojechalam z M kawal drogi, ponad 1300 km, do jego rodziny. Pozniej bylam zla na siebie, ze te wszystkie wyboje, nie wygodne siedzenie w aucie po kilka godzin moglo zaszkodzic. Na miejscu sytuacja z tesciami tez byla troche napieta. Teraz przynajmniej tydzien po transferze siedzialam w domu, tak wiec mialam troche ciszy i relaksu. Niestety zawsze jak do mojej rodziny przyjezdzam sa jakies szopki. Tym razem ojciec przegial sytuacje. Mam nadzieje, ze ten stres nie odbije sie na kropkach. Jednak powoli widze, ze chetniej spedzilabym Swieta tak jak Wy wlasnie. Kropki, M, ja i pies. Przynajmniej bylby spokoj.

Chyba wlasnie na tych stronach bylam. Boze sama nie wiem co o tym myslec? Z jednej strony pogrzeb dzieciatka jest jak najbardziej ok. Ale nie wiem sama jak do tego podejsc sama nie wiem czy bedzie mi latwiej.... Urlop 5 tygodni? Z jednej strony nie wyobrazam sobie od razu wracac do pracy ale z drugiej 5 tygodni urlopu? Przeciez przez ten czas sie zadrecze. Fajne jest to ze mozna okreslic plec i zrobic badania genetyczne

To są bardzo osobiste i indywidualne decyzje. Każdy rozstrzyga sam i każda decyzja niesie konsekwencje. Warto tylko znać swoje prawa i możliwości.

reklama
Pije ok 2 litrów wody co powoduje sikanie co dwie godziny [emoji12] mąż mi kupił te nutridrinki. Ja nie krwawię wcale. Brzuch tez tak średnio czuje.

Nutridrinki są bardzo tłuste i jest na nich informacja, żeby pić je bardzo powoli, bo może się zrobić słabo i niedobrze. Czułam się po nich podle i był mi niedobrze, więc przerzuciłam się później na odżywki dla sportowców. ;)

Do góry