reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewcxyny a czy po poronoeniu moge od razu wrocic do pracy? Oczywiscie zakladajac ze wszystko bedzie ok. Bo do soboty mam zwolnienie a w przyszly czwartek dopiero wizyta. I nie wiem czy jesli dojdzie do poronienia przez swieta to mam wrocic do pracy czy czekac do wizyty?

reklama
Poczatek 7 tygodnia. Co prawda wkurzyl mnie lekarz. Nie mowilam tego mezowi,ale jak poplakalam sie i spytalam lekarza co jego zdaniem powinnam zrobic,zauwazylam lekki usmiech w konciku ust i slowa JA JUZ NIC NIE MÓWIE. byc moze wydawalo mi sie z tym usmiechem,ale mialam wrazenie ze mu nie na reke ze nie chce odstawic tabletek
Może jego zdaniem dla Ciebie lepiej by było odstawić już teraz dla nich to rutyna bo niestety często się zdarzają takie sytuacje.Ja na twoim miejscu zrobiłbym tak jak ty puki serduszko bije bralabym leki i skonsultowala się za jakiś czas znów.

Poczatek 7 tygodnia. Co prawda wkurzyl mnie lekarz. Nie mowilam tego mezowi,ale jak poplakalam sie i spytalam lekarza co jego zdaniem powinnam zrobic,zauwazylam lekki usmiech w konciku ust i slowa JA JUZ NIC NIE MÓWIE. byc moze wydawalo mi sie z tym usmiechem,ale mialam wrazenie ze mu nie na reke ze nie chce odstawic tabletek
@goffa13 dobrze mówi. Serce bije, każdy lekarz ma inny sprzęt nie poddawałabym się tak łatwo. Różne cuda się zdarzają, nie zakładaj najgorszego.

Aniu a może skonsultować to z innym ginekologiem, trudne to wszystko, ale jak widzisz to częste na tym forum i w życiu, trzymaj się ciepło i dużo siły.

Bylam przed chwilka powtorzyc badanie beta, wyniki znow beda pod wieczor. Troche sie jednak martwie, bo mnie dzis skurcze ciut lapia jak na @. Nospe z rana juz wzielam, 1 tabletke, ale poki co nic nie lepiej. Bulgotanie wczoraj wieczor bylo, a te skurcze to od dzis rano.

Jeszcze od wczoraj stres z rodzinka. Nie ma Swiat, ktore bylyby spokojne i nic sie nie dzialo. Wczoraj normalnie padlam jak dowiedzialam sie co moj szanowny plodziciel odwalil. Moja mama ma absolutnie zesputy nastroj a mi sie tez juz calych tych Swiat odechcialo. Jak sie sytuacja nie poprawi i watpie, ze ulegnie poprawie, wtedy pakuje torbe i wracam do domu, bo w takiej atmosferze nie wysiedze. Nie po to tyle walczylismy, aby teraz cala ta sytuacja wszystko nam zepsula.

Czy relanium jest bez recepty i moglabym wziac w 9dpt? Musze sie jakos uspokoic.

Ostatnia edycja:
Bylam przed chwilka powtorzyc badanie beta, wyniki znow beda pod wieczor. Troche sie jednak martwie, bo mnie dzis skurcze ciut lapia jak na @. Nospe z rana juz wzielam, 1 tabletke, ale poki co nic nie lepiej. Bulgotanie wczoraj wieczor bylo, a te skurcze to od dzis rano.

Jeszcze od wczoraj stres z rodzinka. Nie ma Swiat, ktore bylyby spokojne i nic sie nie dzialo. Wczoraj normalnie padlam jak dowiedzialam sie co moj szanowny plodziciel odwalil. Moja mama ma absolutnie zesputy nastroj a mi sie tez juz calych tych Swiat odechcialo. Jak sie sytuacja nie poprawi i watpie, ze ulegnie poprawie, wtedy pakuje torbe i wracam do domu, bo w takiej atmosferze nie wysiedze. Nie po to tyle walczylismy, aby teraz cala ta sytuacja wszystko nam zepsula.

Czy relanium jest bez recepty i moglabym wziac w 9dpt? Musze sie jakos uspokoic.
Niestety jest na recepte. Wziac moglabys spokojnie bo ja jeszcze teraz lykam ale musisz miec recepte. Na mnie teraz melisa dobrze działa

Dziewcxyny a czy po poronoeniu moge od razu wrocic do pracy? Oczywiscie zakladajac ze wszystko bedzie ok. Bo do soboty mam zwolnienie a w przyszly czwartek dopiero wizyta. I nie wiem czy jesli dojdzie do poronienia przez swieta to mam wrocic do pracy czy czekac do wizyty?

Tak jak dziewczyny już tu pisały, skonsultuj jeszcze sprawę z innym lekarzem. Są różne sprzęty, Malenstwo może spać, itp.i wtedy serduszko gorzej słychać/widać. Dopóki bije trzeba wierzyć, że Kropek walczy i Ty razem z Nim. Wiem, że jest to trudne, szczególnie jak nie ma się wsparcia w lekarzu, któremu powinno się ufać.

Jeśli jednak Malenstwo nie dałoby rady może być różnie, zależy jak duże krwawienie byś miała i jak byś się czuła psychicznie i fizycznie. Czasami jest to duży ból i bardziej obfita @ niż zawsze.
Koniecznie daj znać jak skonsultujesz się z innym lekarzem - ja trzymam cały czas kciuki za szczęśliwe zakończenie.

reklama
Kochana wiec transfer mialam 9 listopada a zarodek byl 2 dniowy.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Zobacz, mama ginekolog pisze tak:
Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Czyli jak od 9 listopada odejmiemy 14+2 dni to ciąża rozpoczyna sie 24 października. No i mi dziś wychodzi 8 tygodni ukonczonych i jeden dzień. A mama ginekolog pisze ze medycznie podsje sie UKONCZONE tygodnie. Że kolezance mozna powiedziec ze sie jest/zaczelo tydzień 9 ale medycznie jak cie w szpitalu pytaja to powinnas powiedziec 8tydzień.
No wiec wychodzi na to ze u ciebie jeszcze 6 dni obowiaxuja normy z 8tc.

Do góry