reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, potrzebuje Waszej rzeczowej oceny.
Moja dzisiejsza beta (22 dpt blastki) wyniosla 7519. 6 dni temu byla 1325 czyli sredni dwudniowy przyrost to 80%. Jest to wolniej niz w poprzednich badaniach gdzie bylo ponad 100%, czy to normalne? Czy to prawda ze przy takich wartosciach beta nie musi juz wzrastac o 100% co 2 dni? Troche sie zestresowalam...

reklama
Ja też miałam takie głupie sny,a to że krwawię a to że dzidziuś mi nie oddycha..koszmar!!! Brzuch mnie bolał do 9 tc.i nawet się uspokoiłam i dziś znów brzuch i w środku muszelki mnie boli...także dzwoniłam do mojego lekarza i dziś na 20 idę do lekarza..mega się boje.
Mam nadzieje, ze ten bol brzucha to tylko rozciagajaca sie macica i niepotrzebnie schizujemy. Dobrze, ze masz mozliwosc isc dzisiaj na wizyte, przynajmniej sie uspokoisz, bo jestem pewna, ze maluszek sie pieknie rozwija. Trzymam mocno kciuki i czekam na relacje z wizyty ;)

Powiem Ci, ze tym brazowym czyms sie nie przejmuje, bo wiadomo, ze moglam sie podraznic i pewnie te grudki zebraly sie moze z dwoch dni to jakas stara sladowa ilosc krwi ale zmartwila mnie ta galaretka. Od razu przyszedl mi do glowy czop sluzowy i calkiem podobnie to wygladalo jak googlowalam. Mam nadzieje, ze to tylko zwykle uplawy sie jakis dziwnie zbily. Oszalec mozna z tego stresu. Nie wiem jak ja przetrwam kolejne tygodnie, miesiace. A Ty w godzinach porannych czy pozniej masz wizyte? Ja tez licze, ze my wszystkie wizytujacych w tym dniu bedziemy szczesliwe ;)
Myśl pozytywnie :-)) no ja mam na 11.40 na szczęście także w miarę wcześnie,a Ty??

Ja też miałam takie głupie sny,a to że krwawię a to że dzidziuś mi nie oddycha..koszmar!!! Brzuch mnie bolał do 9 tc.i nawet się uspokoiłam i dziś znów brzuch i w środku muszelki mnie boli...także dzwoniłam do mojego lekarza i dziś na 20 idę do lekarza..mega się boje.
Moze jest to wywolane jakas bakteria w pochwie

Kurcze dziewczyny jak tam czytam Wasze posty to widze, ze nie tylko droga do tego upragnionego dnia jakim jest transfer jest ciezka dluga i stresujaca ale i pozniej kiedy juz dowiadujemy sie ze sie udalo. My przyszle Mamuski (oczywiscie najlepsze pod sloncem) tylko wiemy ile to kosztuje wszystko nerwow;( byle tylko te wszystkie nerwy prowadzily do upragnionego szczescia! Ono wynagrodzi wszystko!

Dziewczyny, potrzebuje Waszej rzeczowej oceny.
Moja dzisiejsza beta (22 dpt blastki) wyniosla 7519. 6 dni temu byla 1325 czyli sredni dwudniowy przyrost to 80%. Jest to wolniej niz w poprzednich badaniach gdzie bylo ponad 100%, czy to normalne? Czy to prawda ze przy takich wartosciach beta nie musi juz wzrastac o 100% co 2 dni? Troche sie zestresowalam...
Minimalny przyrost bety w pierwszym okresie ciazy to 66%. Ktos wczesniej juz kilka razy pisal, ze po 6tys beta zwalnia. Szczerze, to ja nie wiem po co robic az tyle weryfikacji bety. Nie lepiej isc na wizyte pecherzykowa zamiast sie niepotrzebnie stresowac przyrostami?

Mam nadzieje, ze ten bol brzucha to tylko rozciagajaca sie macica i niepotrzebnie schizujemy. Dobrze, ze masz mozliwosc isc dzisiaj na wizyte, przynajmniej sie uspokoisz, bo jestem pewna, ze maluszek sie pieknie rozwija. Trzymam mocno kciuki i czekam na relacje z wizyty ;)
Jak wyjdę od lekarza to napiszę,mam nadzieje że faktycznie schizujemy i że jest wszystko super z naszymi dzieciaczkami

reklama
Czesc dziewczyny. Ja juz pp wizycie. Doktor powiedzial ze na razie nie zalecalby histeroskopii ani zadnych innych dodatkowych badan. Za 2 tyg mam przyjsc na usg to sprawdzi czy nie widzi tego polipa, ktorego dostrzegl u mnie inny lekarz.
Mowi zeby odczekac 1 cykl i od polowy stycznia zaczac przygotowania do criotransferu. Zaleca dwa 3dniowe zarodki. Tylko ze zostaly mi tylko dwa. Co myslicie?

Decyzja trudna... Ja mając ostatnio dwie ostatnie blastki wzięłam jedną. Ale decyzja musi być Wasza i dobrze przemyślana

Do góry