reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zylwia ja myślę, że nie masz się czym martwić. Pamiętasz @natalix0 ? U niej w 7dpt była beta ponad 80 i ma jednego bejbusia w brzuchu, a u mnie taka beta była przy 2 bąblach. Nie ma reguły na betę. U Ciebie na początku nie była jakoś zawyżona ta wartość, taka w sam raz na jednego, więc teraz po prostu maleństwo pięknie sie rozwija :*
BTW @natalix0 daaawno nie zaglądałaś do nas!
U mnie w 9dpt blastki beta byla 460 i jest jedno serduszko. @zylwia masz piekna, prawidlowa bete ale wcale nie az tak wysoka, zeby sie niepotrzebnie martwic. Szczerze to watpie, ze beda blizniaki, sznase sa ale raczej malutkie (jak dla mnie znikome) Nie martw sie na zapas i nie rob wiecej bety, wizyte masz juz niedlugo ;)

reklama
Ja teraz ukladalam puzzle i nie mialam czasu sie stresowac:) stresy przyszly po becie:)
Hehe, dobry pomysl chyba sobie kupie ale chyba z 10tys sztuk;))
Wiadomo ze te stresy sa potem dalej z nami, po becie rowniez ale nawazniejsze oby 9 miesiecy przezyc spokojnie ale tez pieknie bo to oczywiscie wyjatkowy cza i pozniej juz tylko radosc i slodyz;)

@walczaca o szczescie dowcipna ma lepsze działanie, doustna lepiej sie natomiast sprawdza jak sa jakieś problemy ze stanami zapalnymi i posiewami. Myślę, ze to będzie zmiana na lepsze, ale może poczekaj juz do wizyty i zapytaj lekarza

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Zamieniam sobie chociaż raz dziennie aby mieć pewność że "zostaje w środku" ;-)

Czesc dziewczyny. Ja juz pp wizycie. Doktor powiedzial ze na razie nie zalecalby histeroskopii ani zadnych innych dodatkowych badan. Za 2 tyg mam przyjsc na usg to sprawdzi czy nie widzi tego polipa, ktorego dostrzegl u mnie inny lekarz.
Mowi zeby odczekac 1 cykl i od polowy stycznia zaczac przygotowania do criotransferu. Zaleca dwa 3dniowe zarodki. Tylko ze zostaly mi tylko dwa. Co myslicie?

Czesc dziewczyny. Ja juz pp wizycie. Doktor powiedzial ze na razie nie zalecalby histeroskopii ani zadnych innych dodatkowych badan. Za 2 tyg mam przyjsc na usg to sprawdzi czy nie widzi tego polipa, ktorego dostrzegl u mnie inny lekarz.
Mowi zeby odczekac 1 cykl i od polowy stycznia zaczac przygotowania do criotransferu. Zaleca dwa 3dniowe zarodki. Tylko ze zostaly mi tylko dwa. Co myslicie?
Ja wiem ze to cuezka decyzja w szczegolnosci ze to ostatnie 2 zarodki ale ja bym brala dwa

Trzymam kciuki, zeby nie bylo zadnego polipa i zebys mogla spokojnie podejsc do crio. Ja bym brala jednego ale rozumiem, ze to trudna decyzja, napewno podejmniesz odpowiednia ;)

reklama
Do góry