reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane posłuchajcie:) mam problem bo wizytę mam 27grudnia A crinone ( tego progesteronu dowcipnego) starczy mi do 25 wtedy ostatni raz wieczorem wezmę i już nie będę miała na 26.. myślicie że dalej będę musiała to brać ? Załatwiać sobie ? Bo wiadomo teraz święta itd .
Tak koniecznie zalatwiaj. Progesteron sie chyba bierze do 12tc ale nie jestem pewna

reklama
Jeśli na cyklu naturalnym to spoko, nic się nie robi aż do owulacji. Jak się będzie zbliżać to trzeba monitorować, od momentu pęknięcia jajka liczy się te 3 albo u blastki 5 dni do terminu transferu. No i jeśli suplementacja prg to od owulacji. Jak jajko nie pęka to można wywołać pęknięcie zastrzykiem. Ale taki protokół robi się tylko jeśli cykle w miarę regularne i z owulką.
Na sztucznym estrofem od 2 dnia, ewentualnie 3ciego wiec nie wiem czy na tym cyklu da radę. No i moja lekarka mówiła dziś ze po hiperce nie chce mi robić od razu sztucznego bo jajnikibyly wystarczająco obciążone i w tym cyklu jak już to tylko naturalny.
A jak pęcherzyk nie pęka mimo zastrzyków (mam ten zespół LUF) to też można na naturalnym? Bo normalnie mi pęcherzyki same rosną, ale prawie nigdy nie pękają nawet po największych dawkach zastrzyków.

A jeżeli będzie bez recepty to będzie droższy ? Bo mam możliwość załatwienia w aptece bez recepty :p jeżeli uda się ciotce mojego męża bo tak tam sprzedaja :)
Tylko co apteka to inne ceny. Ceny w aptekach ktore wspolpracuja z klinikami sa nizsze. Ja np za lutinus place bodajze 169 zl a jak pytalam u mnie w miescie to na zamowuenie i cena ok 280 zl. Wejdz sobie na ten portal ktomalek.pl i tam z tego co kojaze pokazuja ceny lekow w poszczegolnej aptece

Hej Kobietki;)
U mnie dzisiaj piaty dzien po transferze i 3 dniowych zarodkow i zastanawiam sie dlaczego kompletnie nic nie czuje;( zadnego ciagniecia, pobolewania w brzuchu kompletnie nic zaczynaja mnie dopadac watpliwosci.. chyba ze to normalne, jest jescze moze za wczesnie? Podzielcie sie swoimi spostrzezeniami, moze przestane tak sie doszukiwac
Pozdrawiam Wszystkich;*

Mialam dzisiaj bete i dwa tygodnie po tym jak zaczelo sie poronienie jest 24! co myslicie? Dobrze czy zle? Sama nie wiem, mialam nadzieje ze bedzie ponizej 5!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Mialam dzisiaj bete i dwa tygodnie po tym jak zaczelo sie poronienie jest 24! co myslicie? Dobrze czy zle? Sama nie wiem, mialam nadzieje ze bedzie ponizej 5!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Asiulka, ładnie spada, trzeba czasu i cierpliwości, ale wygląda to dobrze :* U niektórych dłużej się wlecze. Mi spadła o ołowę w ciągu kilkunastu godzin a potem znowu rosła przez ok 3 tyg. Dzień przed łyżeczkowaniem robiłam betę i dopiero zaczęła spadać ale zabieg i tak miałam.

Hej Kobietki;)
U mnie dzisiaj piaty dzien po transferze i 3 dniowych zarodkow i zastanawiam sie dlaczego kompletnie nic nie czuje;( zadnego ciagniecia, pobolewania w brzuchu kompletnie nic zaczynaja mnie dopadac watpliwosci.. chyba ze to normalne, jest jescze moze za wczesnie? Podzielcie sie swoimi spostrzezeniami, moze przestane tak sie doszukiwac
Pozdrawiam Wszystkich;*
To normalne, że nic nie czujemy albo czujemy cokolwiek :) Trzeba czasu. Ja bym tak koło piątku odwiedziła labo, ale nie wiem jak to u Ciebie wygląda w de :)

reklama
Kochane posłuchajcie:) mam problem bo wizytę mam 27grudnia A crinone ( tego progesteronu dowcipnego) starczy mi do 25 wtedy ostatni raz wieczorem wezmę i już nie będę miała na 26.. myślicie że dalej będę musiała to brać ? Załatwiać sobie ? Bo wiadomo teraz święta itd .
Na pewno będziesz jeszcze brać także załatwiać :-)

Do góry