reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hahaha :D dobrze, że ja nie musze tego rozważać:D znaczy się może źle to ujęłam ale mam wadę serca w wieku 5 lat miałam operację więc poród naturalny w moim przypadku jest niemożliwy :)

A propos tej kupy przy porodzie:laugh2: ostatnio rozmawiałam z ciocia mojego emka czy było wyproznianie :laugh2::laugh2::laugh2: :rofl::rofl2: głupie tematy co :D :p A rodziła już 3 razy :D

O fuujj :)
A co jak kupa jest maziasta i śmierdząca?
Może dlatego niektóre dzieci tyle płaczą - mają kupsztalową traumę ;) :D

reklama
Ja miałam laser. Ale tak cholernie boli że nie odważyłam się na full goliznę :D

Dziewczyny, a jak mam jutro 4dc i wizytę (bo lekarz był na urlopie) to gdyby nie zalecał histeroskopii tylko żeby startować z criotransferem to jest szansa? Nie za późno?
Na cykl sztuczny juz chyba za pozno

Ja kiedyś miałam taka sytuacje. Wchodzę na planową histero w szpitalu, miałam mieć kilka wycinków pobranych do biopsji. Wyjątkowo poszłam w okularach bo zwykle zostawiam je jak idę na zabieg. No a ze mam spora wadę to do tej pory wszystko takie rozmazane było a tym razem wszystko mega dokładnie widzę to zdałam sobie sprawę ze i mnie równie wyraźnie widać a tam kupa ludzi. Profesor, jakaś lekarka, anastyzjolog, 2 stażystów, pielęgniarki. Jednocześnie ktoś mi zakłada wenflon, jak gapa stażystka mi tyłek podnosi żeby coś tam podłożyć, mam wywiad anastyzjologiczny, a ta lekarka co chwila o coś pyta z danych osobowych i wklepuje w kompa. Ja w stresie bo bałam się bardzo co wyjdzie w histpacie. A tu nagle ta lekarka z kompa „Pani ma na nazwisko panieńskie xxx, pani tata to wysoki?”
Ja „yyy.... No tak” Ja do wstydliwych nie należę ale czaicie sytuacje. Leżę w szoku z gola dupa na samolocie przed tłumem ludzi a tu jakaś obca baba się mnie pyta czy mój tata to wysoki . On akurat jest bardzo wysoki ma ponad 2 metry. No i kobita ciągnie temat. „Bo 25 lat temu na naszym oddziale robił staż z ginekologii taki Xxx i mi dobrze zapadł w pamięć a nazwisko nie szczególnie popularne to sobie pomyślałam ze może ojciec”
No nie wiem czym ojciec dał się tak zapamiętać żeby kobita mnie w takiej sytuacji pytała po 25 latach To była Karowa w Warszawie, stażystów maja jak mrówek. A ojciec z ginekologią nic wspólnego nie ma ale faktycznie tam staż robił ćwierć wieku temu. I nie wiem skąd ona wstrząsnęła nagle moje panieńskie nazwisko bo ja w żadnych papierach które dostarczyłam nie miałam go wpisanego.
Haha koniczyna może ona coś do niego... wiesz ;)
I dlatego pamiętała :D

Dziewczyny, a jak mam jutro 4dc i wizytę (bo lekarz był na urlopie) to gdyby nie zalecał histeroskopii tylko żeby startować z criotransferem to jest szansa? Nie za późno?
Jeśli na cyklu naturalnym to spoko, nic się nie robi aż do owulacji. Jak się będzie zbliżać to trzeba monitorować, od momentu pęknięcia jajka liczy się te 3 albo u blastki 5 dni do terminu transferu. No i jeśli suplementacja prg to od owulacji. Jak jajko nie pęka to można wywołać pęknięcie zastrzykiem. Ale taki protokół robi się tylko jeśli cykle w miarę regularne i z owulką.
Na sztucznym estrofem od 2 dnia, ewentualnie 3ciego wiec nie wiem czy na tym cyklu da radę. No i moja lekarka mówiła dziś ze po hiperce nie chce mi robić od razu sztucznego bo jajnikibyly wystarczająco obciążone i w tym cyklu jak już to tylko naturalny.

To już lekarz musi ocenić :*
Zwykle bierze się leki od 2dc, najóźniej chyba od 3dc ale to może też na podstawie usg lub wyników badań dr podjąć decyzję. Ja jutro mam wizytę na wieczór i to też jest tak na styk, bo to taki póóóóźny 3dc będzie :)

Nie mogę znaleźć na necie a w player tylko na terenie Pl.szkoda ...używałam tamponow długo teraz po ciąży zaprzestane wygoda jest wiadomo ale lepiej dmuchac na zimne
Na pewno będą powtórki tego dokumentu na tvn style. Mowa o tym jak szkodliwe a wręcz toksyczne składniki są uzywane do ich produkcji. Nigdzie nie ma pełnego składu a zresztą ja zawsze mówiłam ze krew to idealna pozywka dla bakterii , do tego ciemno, ciepło i zakażenie gotowe. Bardzo sporadycznie używałam tamponow, od dziś juz na pewno ich nie kupię. Fuj

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Haha koniczyna może ona coś do niego... wiesz ;)
I dlatego pamiętała :D
Miałam przez chwile taka myśl :D Ale duzo bardziej prawdopodobne jest ze dał się zwyczajnie zapamiętać bo jest z tych co go wszędzie pełno, gaduła, miewa excentryczne pomysły, głośny i ponad 2 metry...

Ja się wychowałam w dużym mieście gdzie sama nie wiem ile jest szpitali przywykłam do pewnego poziomu anonimowości Wiec trochę mnie zaskoczyła kobieta.

To już chyba tylko na naturalnym cyklu. Jakby się okazało, że miesiąc musisz czekać, to uprzyj się na tą histero. Jak dostaniesz skierowanie to dzwoń po szpitalach, może uda Ci się umówić jeszcze na ten miesiąc. To krótki zabieg, więc jak tylko mają wolne łóżka na oddziale to biorą taśmowo.

Dziewczyny mam takie głupie pytanie ...
Za którym razem wam się udało zajść w ciążę ?
I czy na sztucznym czy naturalnym ?

reklama
Dziewczyny mam takie głupie pytanie ...
Za którym razem wam się udało zajść w ciążę ?
I czy na sztucznym czy naturalnym ?
To nie jest głupie pytanie. Większość z nas porównuje historię i prowadzi swoje własne statystyki.
Ja jestem po 4 transferze, druga pełna procedura. Beta pięknie rośnie, obecnie czekam na pierwsze usg.
A i cykl naturalny ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry