reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

hope - :-D:-D:-D:-D:-D dobre piercing :-D:-D
Zosia - im sie udalo w loznku i na porodowce beda winic mezow partnerow czy kogo tam maja a twoj moze byc spokojny bo bedziesz mogla winic tylko lekarza. ;-) Idz spac a jutro prosze wstac zrelaksowana i nastawiona POZYTYWNIE!!!! Zobaczysz ze bedzie dobrze

reklama
HOPE - tym piercingiem to mnie normalnie rozwalilaś :-D:-D:-D:-D... słyszałam o wygadywaniu różnych bzdurek po obudzeniu, ale coś takiego... :)

Zosiak_K - z punkcją będzie dobrze. Zobaczysz. Tym się nie musisz denerwować. Nawet jeżeli znieczulenie miejscowe to na pewno tak, że nic nie będziesz czuła. Potem tylko stosuje się do zaleceń i będzie dobrze :)... Zobaczysz.

zosia ja jak tylko sie obudzilam, pytalam kiedy dadza mi jesc... Bardziej sie zestresowalam, ze tyle godzin na glodniaka bede, bo normalnie nie wychodze z domu bez sniadania, bo mdleje...
Bedzie dobrze. Trzymaj sie! &&&&&

Ach, duuuużo zaległości, wczoraj byłam u teściów, dziś odsypiałam....
Jestem po punkcji, odespałam, było miło i sympatycznie, tak jak ostatnio :-) Pobrali 4 komóreczki, w tym 1wygląda niemrawo, jeszcze ją będą sprawdzać. W środę będą dzwonić z informacją ile zarodków i kiedy transfer.

Zosia- mie płacz proszę!!! Ja doszłam do wniosku, że Gonal tak dołująco działa, bo gdy mi zmienili na Pergoveris od razu poprawił mi się humor. Jutro już będzie po wszystkim i będziesz czekać aż oddadzą Ci dzieciaczki.

masia super że juz po punkcji i ze przebiegła pomyślnie, treaz zaciskamy kciuki zeby wszystkie jajeczka się ładnie zapłodniły i rozwijały:tak:
Zosia powodzenia jutro, dasz radę nie będzie tak źle;-)
Kinga Ty jutro testujesz??? dobrze kojarze???? Jesli tak to mocno tzrymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)
miliaa i co kontaktowałaś się ze swoja kliniką???

Dziewczyny gieniek, agapl, marcikuk, madmax, Labo 75 bardzo Wam dziękuje za szegolowe odpowiedzi na moje pytania i dodatkowe rady.

Gienius Masz prawo być zdenerwowana i smutna ale dziel sie tym z nami, będzie Ci łatwiej. Krolik ma racje i wszystko na pewno bedzie dobrze. Tez wierze ze kolejne USG cie uspokoi. My tu wszystkie trzymamy za Ciebie mocno kciuki, kibicujemy Ci i jesteśmy przekonane ze oba Twoje dziciątka bedą zdrowe. Już nie mogę sie doczekać aż Ty doczekasz do 9 miesiąca, urodzisz zdrowe maluchy i będziesz mogła sie przestać tak martwić i bedziesz sie tylko uśmiechać -(choć jak to mówi moja mama o dziecko martwić sie bedziesz do końca życia .. Ale to już w zupełnie innym sensie. Przytulam Was ciepło

Memories ja nadal trzymam za Ciebie kciuki i mocno wierze.

Zosiu nie martw sie, niech emek mocno Cię tuli. szkoda ze nie możesz przespać punkcji, ale na pewno dasz radę i uśmiechnij sie bo już niedługo bedziesz w ciąży.

Milia przykro ze u Ciebie komplikacje. Powiedz czy jesteś pewna ze usunięcie tej cysty u Ciebie spowoduje zagrożenie dla jajnika. Pytam bo ja miałam 7 cm cyste i usunęli mi ja punkcyjnie przez pochwe. Wszystko szybko sie zagoilo, po 5 dniach zapomnialam o zabiegu i jajniki mam całe. Dziewczyny maja racje, najlepiej skonsultuj sie ze swoim lekarzem z kliniki, to tam w końcu wiedza najlepiej co robią. &&&&&&&

Agapl czemu te wstretne @ zawsze sie mylą do kogo przyjść a kogo ominąć. Do mnie przyszła teraz zupełnie niechciana i pochłonęła moje zarodeczki a Ty tak na nią czekasz żebyś mogla przyjac swoje a ona sie grzebie. Życzę Ci żeby przyszła za chwile i abyś jak najszybciej mogła podejść do crio. Nie masz telefonu kom do Twojej lekarki. Moze by Ci coś doradzila przez tel żebyś nie musiała czekać aż wróci z urlopu.

Irkaw niech Ci nie będzie smutno, pamiętaj ze od dnia transferu jesteś w ciąży. Musi tak zostać wiec dbaj o siebie i obejrzyj jakaś komedie. To nie pora na smutki. Zaciskam kciuki za piękna bete ( i mocne dwie kreski jeśli nie wytrzymasz do bety)

Madmax dziękuje Ci za odpowiedz. Ja właśnie najbardziej sklaniam sie do następnego zabiegu w bocianie u dr Mrugacza. Cieszę sie ogromnie ze jesteś zadowolona i potwierdzasz wszystkie te dobre opinie na jego temat. A jak Ty sie dziś czujesz? Hiperke znika czy nadal Cię męczy?

Labo75 możesz napisać w jakiej klinice przyjmuje twoja doktor Ś. Bo nie znalazłam takiego lekarza na stronie Bociana. Dziękuje za wszystkie informacje. Ja po transferze nie dostawalam estrogenu tylko progesteron, encorton i aspiryne.

pszczolkamaya ważne ze beta jest powyżej 5. 18 to ciąża, teraz ważne żeby przyrastala. Dalej trzymam kciuki, jestem pewna ze wszystko będzie dobrze.

Kinga_1 trzymamy kciuki za testowanie i czekamy na dobre wieści.

Masia to super ze juz po punkcji. to teraz niech Twoje komoreczki sie pęknie zapladniaja i rozwijają.

U mnie nadal dół i smutek. Musiałam wrócić do pracy.. nie mogę sie kompletnie w niej odnaleźć. Dlatego już teraz, tak szybko szukam nowej kliniki i lekarza, chce znowu poczuć nadzieje i mieć poczucie ze coś robię. Bezsilność i czekanie w tej rozpaczy zabijają mnie od środka, wiec staram sie myśleć o przyszłości i walczyć o spełnienie naszego marzenia o byciu rodzicami.

Zosia, mam nadzieje,ze dzis juz nie plakuchansz :) Ciesz sie. Zaczynasz dzialc i niedlugo bedzisz odliczac dni do testowania. Powodzenia na punkcji :-)
Mnie tez "smutasek" dopada ale staram sie go odrzucac, choc nie jest latwo. W rodzinie duzo ciaz i to mlodsze ode mnie pozachodzily w wiekszosci bezproblemowo. Na dodatek sasiadka obok tez mlodsza ode mnie urodzila kilka tyg temu i to jest chyba najgosze. Regularnie slysze placz dziecka, ktory wbija mi cios w serce. Los jest okrutny. Nie moglaby to byc sasiadka balkon dalej? Nie!!! Wszyskim wokol sie udaje a u nas ciagla stagnacja. :-(

Hope, hihihi niezle z tym persingiem. Ja przy pierwszej punkcji chyba cos gadalam po polsku bo anestezjolog pytal sie mnie jakiej jestem narodowosci. Po drugiej punkcji pamietam,ze jak mnie wybudzili pytalam sie mojego meza, ktorego nie bylo na sali ,czy to juz koniec hihihi

masia, super ,ze juz po punkcji, teraz niech komoreczki sie ladnie dziela.

Kinga, kciukasyyyyyy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lazaya
, ja sobie zadaje takie same pytania odnosnie tej @ wrednej. Tobie @ pochlonela zarodeczki, to moze i u mnie byl podobny powod. hmmm Przyrzeklam sobie,ze nastepnym razem bede zupelnie inaczej reagowac. Jesli pojawi sie krwawienie to polece od razu na pogtowie. No i jesli tym razem nie uda mi sie uzyskac od lekarki skierowania na zbadanie progesteronu , to sobie go zbadam prywatnie. Byc moze bede spostrzegana jako osoba upierdliwa ale trudno.Liczy sie moja dzidzia a nie to jak mnie widza inni.
Moja lekarka jest na urlopie ale kontaktowalam sie z jej zastepczynia. Ona uwaza,ze najprawdopodobniej nie ma czym sie martwic. trzeba zrobic usg i bete. To wszystko zrobilam wczoraj. Ciazy na 200% nie ma. Poczekam jeszcze troche moze @ przyjdzie ( pobolewal mnie brzuch w nocy) a jesli do przyszlego tyg nic , to zadzwonie do niej ponownie.

Cześć dziewczynki. Mam problemik. Dziś przy smarowaniu brzucha wyczułam zgróbienie przypominające orzecha, taka kuleczka. Nie wiem czy to po tych wszystkich zastrzykach-od piątku już nie mam zastrzyków. Miał też tak ktoś? Jest szansa że to coś sie wchłonie?Do kontroli ide w piątek wiec popytam ale gdzie tam piątek.
Masia-trzymam kciuki za komóreczki nich się ładnie rozwijają
Kinga_1-jak testowanko, daj znać
Lazaya-dziękuję u mnie coraz lepiej, brzusio już lepszy i nie boli. A ty dobrze że poszłaś do pracy, zawsze jakiś inny klimat, myślę, że w domku byłoby gorzej.Jest tu wiele histori dziewczyn które się tak łatwo nie poddaja. Wiem, że jesteś rozżalona ale czuję, że masz w sobie na tyle siły by zaczać kolejną walkę. Zycze Ci wszystkiego najlepszego.
ZosiaK- jeżeli nie masz problemów z wymiotywaniem po znieczuleniu to nie masz się czego bać, punkcaja to pikuś tak samo jak transfer. Trzymam kciuki.
Mam do sprzedania DOSTINEX 5szt. (ja zużyłam 3)-dałam za nie 272zł.Odsprzedam za 100 zł.Może któraś będzie zainteresowana, mnie się już nie przydadzą.

reklama
Do góry