reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie
Labo75
ja miałam dwa podejścia ze świeżych zarodków i jeden z mrożonych i ani razu nie brałam preparatów z estrogenu, no a podejście mrozaczkowe było szczęsliwe :) doktor mi mówił że jak endo jest ładne to nie ma potrzeby wprowadzać dodatkowego hormonu, bo można przesadzić i zaszkodzić. Nawet coś mi sie kojarzy że np przy endometriozie nie jest wskazane bo chyba powoduje rozrost, ale tego nie jestem pewna wiec moze mnie ktoś poprawi.

Gienek
kochana, rozumie że się denerwujesz i martwisz i pewnie żaden słowa oprócz fachowca cię nie uspokoją ale ja jestem pewna ze jak pójdziesz na USG w 18 tygodniu to pokaże że wszystko jest dobrze. Po tym co napisałaś że maluch jeden miał już CRL 8,4 tym bardziej jestem przekonana że było już za późno na pomiar NT i nie potrzebnie cie w tej klinice nastraszyli. Przecież nie mogło sie pomylić dwóch niezależnych lekarzy którzy wcześnie wykonywali to badanie. Trzymaj się kochana a ja nie przestaje się o WAS modlić.

reklama
irka - jak nie mozesz sie powstrzymac jak ja to rob testy codzinnie az do dnia co ci lekarez wyznaczyl. Ja tak robilam i zrobilam chyba 7 testow. Tylko pozniej mi bety nie chcieli zrobic. Lekarak bylaby sklonna zrobic ale jak sie dowiedziala ile tesow zrobilam to zrezygnowala

masz racje..wczesniej tak robilam,ale tym razem mnie nie ciagnie ,bo wiem ze to nic nie daje..czekam cierpliwie na bete..

Czesc Dziewuszki,
Dzis czwary dzien po odstwieniu progesteronu i ciagle nic, @ nie ma (66 dzien cyklu!!!). Bylam na pogotowiu, gdyz moja lekarka jest na urlopie a jej zastepczyni kazala zrobic usg i bete. Zrobili mi usg i nic nie widza,zadnej ciazy jeszcze musze isc na badanie bety ale brak motywacji bo i tak wiem ,ze nic nie wykarze. Ma przyjsc @ a ta nie chce. Myslalam,ze mi podadza cos w zastrzyku aby ja wywolac ale na pogotowiu nie chcieli podejmowac zadnych decyzji, decyzje o dalszym leczeniu ma podjac moja lekarka prowadzaca. :-( a ona na urlopie.

Ostatnia edycja:
Hej Kochane :-):-):-)

Mnie przeważnie przez weekend nigdy nie ma na forum - po prostu mam wolne od komputera ;) - czas spędzam z rodzinką,z przyjaciółmi,na spacerkach.... :)))
W tej chwili nie jestem w stanie nadrobić zaległości,bo za chwilkę będę miała Gości :)) ale obiecuję,że w wolnej chwili to uczynię :)
Zajrzałam jednak do WAS by życzyć Wam miłego i przyjemnego dzionka no i żeby napisać,że MYŚLĘ O TYCH Z WAS które mają DZISIAJ I JUTRO TRANSFER/PUNKCJE :)))) Przesyłam ogrom pozytywnych fluidków *************************************************************************

Myślcie pozytywne Kochane a na pewno wszystko będzie jak trzeba :))))

Gienek
- mi coś ostatnio gwiazdy szepnęły na ucho,że z Twoimi maluszkami jest wszystko DOBRZE :))) Są całe i zdrowe :))) Zobaczysz,wszystko będzie dobrze Kochana.

No dobra,uciekam....

POZDRAWIAM WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU ;)))) Do miłego.....

agapl13..tez mialam cos takiego po nieudanym invitro.zalecenie jakie dostalam,to tabl.antykoncepcyjne,albo luteina przez 10 dni.@przyszla 3 dni pozniej..

Witajcie, i proszę o jakieś informacje. Tak jak już pisałam, na teście były dziś dwie kreseczki, ale właśnie dzwonił mój lekarz i wynik bety to tylko 18 :( miała któraś z was taki niski poziom?? to jest 12 dpt.

pszczolkamaya znam dziewczyne,ktora miala podobnie 18.7 ,ale musiala za dwa dni robic druga weryfikace i bylo prawie 50,wiec glowa do gory.trzymam mocno kciuki za druga weryfikacje:blink:

marcikuk- no jasne,że będę zaglądać,po prostu ten mój wisielczy humor czekam aż minie,żeby was nie zanudzać. A powiedz mi kochana,kiedy masz następne USG-na pewno pisałaś,ale mam sklerozę...na pewno poznasz już płeć maluchów:tak:
królik- bardzo Ci dziękuję, nawet nie wiesz,ile to dla mnie znaczy to co piszesz!!!Odpisała mi dzisiaj lekarka z Medicover,że po IVF jest większe ryzyko wad genetycznych u dzieci i ona mi nie powie, który wynik był prawidłowy,ale że amniopunkcja niesie ryzyko i decydując się na nią powinnam wiedzieć,co chcę zrobić jeśli wyjdzie mi zły wynik. Niezłe pocieszenie prawda?
agapl- tak to czasami bywa,że organizm potrzebuję więcej czasu na powrót do naturalnego cyklu, poczekaj jeszcze-jak coś to wiem,że dają duphaston na wywołanie.
pszczolkamaya to wcale nie jest zły wynik, dziewczyny mają rację powtórz betkę za 2 dni i jak będzie odpowiedni przyrost to możesz sie już cieszyć!
miliaa- no i gdzie się podziałaś?pisz tutaj szybko jak weekend
last time- tak bardzo bym chciała,żebyś miała rację! Co do weekendów to ja też staram sie nie zaglądać do komputera,ale tęsknie za Wami i i tak podglądam co napisałyście:tak:

reklama
Pszczolkamaya - beta jest Twoja normalna. Sprawdź za 2 dni np. jak będzie przyrost. Wysokość hcg zależy od ilości zarodków co się przyjęły, a poza tym może miałaś podane np. 2 dniowe, a nie 5 dniowe, a to wiadomo różnica też. Większość dziewczyn, które podaje tutaj swoją betę ma ciążę bliźniaczą, a wtedy beta jest dużo wyższa niż normalnie. Więc tym się nie sugeruj. Z tego co wiem to przy normalnej ciąży przy takim krótkim czasie ciąży to nawet ponad 5 to świadczy o ciąży ( chociaż to też zależy od norm laboratorium, bo gdzieś zaś pisało o 9).

Labo75 - ja też nie biorę nic w tym kierunku. Ale w trakcie stymulacji byłam szpikowana różnymi specyfikami i robiono mi badania różne. Więc wpływ leki jakiś na organizm też miały. Widocznie Twoje wyniki są dobre i nie musisz brać.

Ostatnia edycja:
Do góry