reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kurcia po pierwsze pamiętaj ze każda zapłodniona komórka jajowa ma mniej więcej 30% na to ze za 9 miesięcy stanie się dzidziusiem. Większość odpada jeszcze na etapie przed implantacją, po prostu przestaje się rozwijać, potem najtrudniejszy pierwszy miesiąc, pierwszy trymest itd. Z tego co rozumiem to był twój pierwszy transfer. Porozmawiała bym na temat dalszej diagnostyki z lekarzem prowadzącym - co myśli, co ci radzi. Najbardziej prawdopodobna przyczyna moim zdaniem ze to to nie był TEN zarodek.
Nie pamietam jakie mialas przyczyny niepłodności. Ja w końcu zrobiłam histeroskopie żeby upewnić się czy nie mam przypadkiem jakichś zrostów po łyżeczkowaniu i potem jeszcze poprawieniu tego łyżeczkowania Z histeroskopia.
A ten encorton 10 to gdzie ci dali tak przy pierwszym transferze? Z ciekawosci?
Ja mam endometrioze III stopnia (laparpskopia 8 miesiecy temu) i od tamtej pory kazali sie starac. A okazalo sie ze pecherzyki mi nie pekaja (rowniez po zadnych zastrzykach).
Encorton w Gyncentrum. Tam rowniez Neoparin daja "na wszelki wypadek". Ja akurat mam mthfr i pai1 wiec i tak powinnam do dostac.
Co do histeroskopii to sie nad nia zastanawiam, bo poprzedni gin do ktorego chodzilam wydumal z usg ze mam jakiegos polipka. Zwrocilam na to uwage w klinice w czasie stymulacji ale jakos nie spotkalo sie to z odzewem...

No i kolejny głaz z serca. Cieszę się ogromnie i proszę przestać już panikować bo nas wszystkich tu wykończysz:rofl2::rofl2: gratuluje ci z całego serca jesteś w ciąży i to jest najważniejsze a z depresją da się jakoś żyć aczkolwiek upierdliwa sprawa
Postaram sie ogarnac moj glupi leeb

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane mam 31dpt. Nie wiem jakie tetno po prostu widzialam je na monitorze. Cos tam bilo jak serduszko. I bylo powolne. Lekarz powiedzial ze powinno bic szybciej. Zarodek ma 6mm. Lekarz nic nie mowil ze juz po wszystkim tylko powiedzial ze nie kest w stanie mi powiedziec czy przyspiesz czy nie. Moze byc jeszcze za wczesnie i dlatego jest powolne.
wielokrotnie słyszałam o takich przypadkach i tętno się rozkręcało :)

Kochane mam 31dpt. Nie wiem jakie tetno po prostu widzialam je na monitorze. Cos tam bilo jak serduszko. I bylo powolne. Lekarz powiedzial ze powinno bic szybciej. Zarodek ma 6mm. Lekarz nic nie mowil ze juz po wszystkim tylko powiedzial ze nie kest w stanie mi powiedziec czy przyspiesz czy nie. Moze byc jeszcze za wczesnie i dlatego jest powolne.
Mnie też lekarz nastraszyl ze serduszka biją zbyt wolno. Znałam wartości, wróciłam do domu, napisałam tu na forum i sama zaczęłam szukać w internecie. Szybko okazało się, że na tak wczesnym etapie tak właśnie biją wszystkie serduszka a jak widzisz w stopce moje maluszki mają się dobrze [emoji6]

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

reklama
Oczekiwanie 2017:
Super! Gratuluje ! Az mi ciarki przeszly! I takie informacje uwielbiam czytac! To pokazuje tylko ze trzeba byc wytrwalym a kazda z nas bedzie miala dane To Upragnione Szczescie! Ja Ja mialam druga stymulacje ale pierwszy transfer, poniewaz przy pierwszej stymulacji niestety armia mojego meza nie dala rady;(
Natomiast przy drugiej stymulacji zastosowano metode ICSI i na 10 pobranych komorek 9 sie zachowalo! Plakalam jak dziecko jak uslyszlam ta wiadomosc! Dzis w sobie mam dwa z moich dziewieciu szczesc i wierze ze zostana ze mna.
Kazda z nas zasluguje na szczescie i rozumiem.jak nikt.inny ile.Nas to.kosztuje nerwow, stresu i wyrzeczen dlatego jeszcze raz gratuluje Ci a reszcie zycze kolejnych bijacych serduszek czego i Wy mi zyczcie!:)

Ja każda forumowa ciążę przeżywam teraz jakby to moja najlepsza koleżanka zaszła w ciaze i bardzo się cieszę. Każda pozytywna wiadomość utwierdzala mnie w tym, że mi też musi się udać. Tu naprawdę można znaleźć mega wsparcie i pomoc w różnych sytuacjach i problemach.
U Ciebie już dwa Maluszki w brzuszku. Wierzę, że dobrze się zadomowią i zostaną na długie miesiące z Tobą :). A potem wracaj po resztę.

Do góry