Nadziejka2
Zaangażowana w BB
Dzoasia wiadomo ze innej opcji nie bedzie! oczywiscie, ze bedzie pozytywnie.!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja zmykam do spania, dalej mam uderzenia gorąca po zastrzykach @dżoasia czy to normalne że po nieudanym transferze 2 miesiączka się opóźnia.No to kciuki za transfer! I żadnych mi tu takich o oddawaniu jakichś leków, bo na pewno będą ci dłuugo potrzebne Jak dobrze pójdzie to będziemy się razem stresować. Niezła grupa jest na styczeń
Nie wiem kochana, u mnie się akurat opóźniała w kolejnym cyklu bo była torbiel na jajniku. Ale moje jajniki są powalone. A nie ma opcji, że to opóźnienie jest spowodowane jakimś małym cudem?Ja zmykam do spania, dalej mam uderzenia gorąca po zastrzykach @dżoasia czy to normalne że po nieudanym transferze 2 miesiączka się opóźnia.
a gdzie kochana sie leczysz? ja tez w de tutaj troche inaczej to wygląda niz w pl..dzoasia nie mam pojecia czy cos sie dzieje, to moj pierwszy transfer i pewnie jak kazda doszukuje sie kazdego objawu w organizmie, ale mysle ze jest w porzadku. Cala procedure przechodzilam w Niemczech moze tutaj jest troche inaczej bo po wszystkim Lekarka powiedzia mi ze mam dalej prowadzic zycie tak jak.do tej pory i wiadomo odczekac do testowania dwa tygodnie a z lekow dostalam tylko progesteron domaciczne tabletki
Kurcia po pierwsze pamiętaj ze każda zapłodniona komórka jajowa ma mniej więcej 30% na to ze za 9 miesięcy stanie się dzidziusiem. Większość odpada jeszcze na etapie przed implantacją, po prostu przestaje się rozwijać, potem najtrudniejszy pierwszy miesiąc, pierwszy trymest itd. Z tego co rozumiem to był twój pierwszy transfer. Porozmawiała bym na temat dalszej diagnostyki z lekarzem prowadzącym - co myśli, co ci radzi. Najbardziej prawdopodobna przyczyna moim zdaniem ze to to nie był TEN zarodek.@Koniczyna82 dzieki. No wlasnie Encortonu mam 10mg. To bede schodzic z niego tak jak mowisz.
Nie wiem czy powinnam isc przed kolejnym transferem na histeroskopie? Czy po prostu zalozyc ze pech i sie nie udalo...?
Ja mieszkam w DK i moja ciaza bedzie prowadzona w bardzo dobrym szpitalu, drugim co do wielkosci w kraju z bardzo dobrymi specjalistami, rowniez jesli chodzi o kardiologie dziecięca. Spedzilam w tym szpitalu 4 miesiace i mam pelne zaufanie do lekarzy. Pierwsza ciaze mialam prowadzona w innym szpitalu i nigdy tam nie chce juz wracac mimo, ze jest na miejscu. Byc moze gdybym wiedziala wczesniej o chorobie nie przezylabym takiego szoku. Dowiedzialam sie dopiero 10dni po terminie na usg kontrolnym i od razu odeslali mnie do innego szpitala, gdzie jest wlasnie kardiologia dziecieca w trybie pilnym bylo cc. To niby nie byla ich wina, bo wada ujawnila sie pod koniec ciazy a chorobe mozna bylo wykryc wczesniej tylko przez badanie inwazyjne a nie bylo do niego wskazan, bo oboje jestesmy zdrowi ale uraz zostal. W czwartek po rozmowie z genetykiem bede juz wiedziala kto i w jaki sposob bedzie prowadzil ciaze, tymbardziej, ze nie zgodze sie na badania inwazyjne, wiec beda musieli bardziej wnikliwie robic usg.Jeśli jesteś zdecydowana że nie chcesz amniopunkcji to może dla uspokojenia się poszukaj jakiegoś naprawdę dobrego specjalistę od usg w 11-13 tc oraz od echa serca od najwcześniej 18 tygodnia. W Warszawie na terminy do najlepszych specjalistów trochę się czeka, u ciebie pewnie też Wiec warto wcześniej się rozejrzeć.
Hihi no niestety nie, u mnie jajowody niedrozne nawet powietrze sie nie przecisnie byłam w poniedziałek u lekarza wszystko ok ale mam jeszcze pozostałości po zastrzykach na wyciszenie czyli uderzenia gorąca I może to od tego nie dostałam. No ale cóż poczekam jeszcze. Dobranoc I kolorowych snów. Mój Dominik tak chrapię że bez słuchawek i radia się nie obejdzieNie wiem kochana, u mnie się akurat opóźniała w kolejnym cyklu bo była torbiel na jajniku. Ale moje jajniki są powalone. A nie ma opcji, że to opóźnienie jest spowodowane jakimś małym cudem?
No niby nie wskazane ale jak można tyle „wysiedzieć” i nie oszaleć
A ilu dniowy zarodek miałaś?
Bo moj był 5-dniowy
No i trzymam kciuki
Ja przy 5cio dniowych jestem w labo 6dpt