reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No 60% to duzo. Ale zależy czego 60%. Bo raczej nie daje tyle na transfer, przy idealnych wynikach i idealnych blastkach pojedynczy transfer to mniejsza szansa. Bo jeśli mu chodzi o to ze 60% par po leczeniu u niego za którymś razem się udaje to ciężko ocenić komu by się udało mimo wszystko bez szczepień po prostu próbując. I dla tego na razie nie ma potwierdzonej skuteczności. Jak ostatnio rozmawiałam z Lewandowskim to mówił ze jest dosłownie kilka % par u których faktycznie szczepienia są czynnikiem decydującym.
Bo z tego co slyszalam Novum.wogole w immunologie nie wierzy

reklama
Kochana, musimy jedna druga wspierać. Rozmawiałam z moją mamą, w żadnej z dwóch ciąż nie miała objawów. Odrobinę piersi czuła, ale nie codziennie i nie cały czas. Żadnych mdłości, wrażliwości na zapachy, nic. Pocieszam się, że może ja mam tak samo...
Część dziewczyn też tu pisało, że typowych objawów nie ma a ciążę rozwijają się prawidłowo. I tak mamy myśleć :)
Super ze masz juz jutro wizyte. Maz mowi zebym nogdzie nie szla i czekala na wizyte w klinice do wtorku

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

@Oczekiwanie2017 , kijowo czeka mnie szpital. Od września nie mam @ , bo beta się nadal utrzymuje. Dziś idę do lekarza wieczorem.
Mam nadzieje ze coś poradzi. Podobnie miała @Pixie_Dixie wiosna po poronieniu. Pare ładnych miesięcy. No ale przeczekała, okres w końcu przyszedł miała kolejny transfer i... jest już w 14 tygodniu. I tego życzę tobie

Dzieki Kochana. Moja mama jeszcze o ciazy nic nie wie boje sie ppwiedziec jeszcze.Jak bedzie wszystko ok powiemy w Wigilie.

A z innej beczki dzis wstalam z bolem ucha i gardla nie moge przelykac sliny. Jakies domowe sposoby stosowalyscie?

Ja robiłam sobie napar z imbiru, cytryny i miodu. Wiem ze tez można płukać gardło woda z sola kuchenna. Mnie przeszło po dwóch dniach ale jesli Twoje objawy nie bedą przechodzić do idź do lekarza. W ciąży nie można dopuścic do gorączki

Ja też to ciągle powtarzam

Tak jutro, juz się denerwuję ;-) Wiem że żyjesz jutrzejszą betą, bądz dobrej myśli, masz bardzo dobry wynik ;-) W pierwszej ciąży miałam podobny ;-)
Mam pytanko boli Cię brzuch jak na @??
Mi ten brzuch nie daje spokoju.
10 i 11 dzień wieczorem dpt myślałam że zaraz mi poleci po nogach @ tak mnie bolał brzuch, dzisiaj na razie nic się nie dzieje. Nie wiem do jutra zwariuje;-(
Ten „ból” to jest uczucie do którego w ciazy się przywykła i w końcu o nim zapominasz. Hormony powodują ze macica się powiększa, rozciąga wiec to co czujesz jest zupełnie normalne. Są takie punkty przy miednicy które jak lekko przycisnąć to czujesz jak byś była w srodku okresu nawet jak jesteś w srodku cyklu, tam się napięcia kumulują. Wiec nic dziwnego ze jak z macica dzieją się różne rzeczy to czujesz to co czujesz, to nie znaczy nic.

Kochana, musimy jedna druga wspierać. Rozmawiałam z moją mamą, w żadnej z dwóch ciąż nie miała objawów. Odrobinę piersi czuła, ale nie codziennie i nie cały czas. Żadnych mdłości, wrażliwości na zapachy, nic. Pocieszam się, że może ja mam tak samo...
Część dziewczyn też tu pisało, że typowych objawów nie ma a ciążę rozwijają się prawidłowo. I tak mamy myśleć :)
No właśnie każda z nas jest inna i inaczej będziemy odczuwać różnego rodzaju zmiany w organiźmie. @anett96 leżysz głównie czy funkcjonujesz już normalnie??
@Oczekiwanie2017 coś czuję że jutro przekażesz nam dobre wieści :-)

Nie dziękuję.
Do pierwszego podchodziłam w lutym, udało sie za pierwszym podejściem ale niestety w 13 tyg przestało bić serduszko :-(
Staram sie nie stresowac i wierzyc ze teraz sie uda ale nie jest mi łatwo, dlatego dołączyłam do Was.
Zawsze to raźniej jak jest grupa wsparcia.
A tu jest niesamowita grupa wsparcia :-) fajnie że się odezwałaś,będziemy trzymać za Was kciuki. Aby to był ten szczęśliwy transfer! :-)

reklama
Karola ja to samo rozkminiam.Jestem niespokojna jakas zero mdlosci wrazliwosci na zapachy...

Mi sie mdlosci pojawily w 9t. Wrazliwosci na zapachy nie mialam, piersi mnie nie bolaly. Pierwszym objawem po becie bylo czeste chodzenie siku, ale to spowodowala nie tyle ciaza co powiekszone jajniki.
Spokojnie objawy sie jeszcze pojawia. Na razie jest bardzo wczesnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry