reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

masia...kochanie 5 pecherzykow to bardzo dobrze, przynajmniej nie masz zagrozenia ohss, wiec git! poza tym jak male jeszcze podchodujesz to bedzie pieknie! kliniki maja taki specjalne inkubatorki dla oocytow, wiec na pewno wyjma z ciebie wiecje komoreczek, zeby je jeszcze "dopiescic"! takze bedze dobrze:tak:

last time...no czy ja mam ci skopac pupala???? no pytam sie... CZY? dziewczyny pisza, ze raz maja mdlosci raz nie maja i to wcale nie oznacza, ze cos jest nie tak...chyba nie mozna wsluchiwac sie tak strasznie w swoj organizm, ja wiem, ze to latwo sie mowi, ale musisz podejsc do tego z wieksza rezerwa...ciaza jest spokojna i mamusi nic nie jest, nie martw sie jeszcze bedziesz miala dosyc!!:tak::-p

memories...jutro kolejna weryfikacja, no to ja sie juz zbroje z moimi kciukami i trzymam mocno && na pewno betka bedzie wysoka!

Kinga...wlasnie bardzo dobre pytanie...kurde sama nie wiem czym sie rozni hcg od beta hcg:eek:

gieniek...dobrze, ze wierzysz swojemu ginowi, to najwazniejsze...ja tam caly czas WIEM, ze to po prostu glupia pomylka, Bog chyba nas doswiadcza, zeby sprawdzic z jakimi problemami damy sobie rade, ale mysle, ze tobie akurat juz niedlugo bedzie zsylal same nagrody, za te problemy i bedziesz juz tylko caly czas szczesliwa!!

marcikuk...ja tez gotuje super pomidorowke, zapraszam...tylko moja nie jest zabielana smietana i dokladam do niej czosnku...nie kazdemu smakuje...moj M. to srednio znosi zapach czosnku z mojej buzi potem:-p

anioleczek...to mdlosci mowisz masz??? jak sie staralas to pewnie chcialas miec te mdlosci, a teraz? nadal chcesz?:rofl2:

kate...a ty kochana tez w poniedzialek do ginka?uhuhu...no to moze sie spotkamy:-)

Lazaya...kurde...ja bym zrobila jeszcze bete, zawsze nadzieja umiera ostatnia! powtorz dla upewnienia, ze wszystko jest OK!

a u mnie bez zmian, mimo, ze dzis mam 8dc to nadal jakies plamienia, zaczyna mnie to wkurzac w koncu...masakra...mam wrazenie, ze jak plamie to nadal zamiast budowac to sciera mi sie endometrium...jesssuuu...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki, ja tylko na chwilkę bo lecę na jogę się zrelaksować. BYłam dziś na 1szym USG w 7dniu od przyjęcia pierwszego zastrzyku. Mam w sumie 12 pęcherzyków, 5 na lewym i 7 na prawym. Wszystkie mają średnio po 9 mm tylko jeden olbrzymi 20mm, nie wiem czy to dobrze czy nie, bo tak jak ktoś powiedział, najważniejsza jakość nie ilość no i teraz żeby się nie przestymulować, do teraz czułam się dobrze(ogarnąłmnie straszny ból głowy i mega senność,a le to może z emocji), kilka uderzeń gorąca po 5 min to jeszcze nie taki zły objaw. Powiedzieli mi że już w przysżłym tygodniu punkcja. Jejku cieszę się i boję jednocześnie.

Przepraszam, że nie napisze do każdej tyle tu się dzieje.

Gienek ja wiem że kolejna wizyta to wykluczy, musi być dobrze, będziesz miała piekne zdrowe dzieci i jescze będziesz się z tych stresów śmiała.

Trzymam kciuki za każdą z Was, naprawde mocno mocno.

Lecę bo tak mi potrzebny relaks, w pracy małpy nie dają mi spokoju, wypytują się co tak znikam co chwilę z pracy...wścibskie baby

ok dziewczynki nastepnym razem jak mi sie zachce pomidorowki to sie zglosze.
miliaa
- z czosnkiem hmm, pycha, podelse emka do ciebie on lubi i pomidorowa i czosnek wiec zmiksowane razem bedzie uwielbial.
Zosia - no jak to gdzie znikasz co chwila z pracy??? Na joge :-) a pęcherzyki masz ładne

millia-tak wizytę u gina mam umowioną na poniedziałek popołudniu ,bo małż sie uparł ze też chce więc nie było innej opcji.Mam nadzieję że wszystko jest oki ... pobolewa mnie troche brzuch tzn.mam od czasu do czasu takie kłucie ale da sie to wytrzymać ...pewnie kropki sie rozpychają..Jak myślicie będzie już widać na usg czy to jedna czy dwie kropki ..?

Macie racje:) postawie na swoim,zawsze marzylismy o blizniakach i mam nadzieje,ze sie uda:)

Ale kurcze cos sie dziwnego dzieje z moim serduchem,czuje jakby arytmie cos w rodzaju kolatania nie wiem czy to normalne,tez tak mialyscie?? i troche brzch jest nabrzmialy,jajniki pobolewaja,wogole jak jest pelny pecherz,ale to moze jeszcze po punkcji takie objawy?? zaczynam panikowac;/ pomocy

masia123 byłam wczoraj na wizycie u endokrynologa, mam zwiększona dawkę euthyroxu i tak to wygląda: 4 dni - 37,5, później 7 dni - 50, następnie 62,5 do końca miesiąca. Pani doktor powiedziała, że szybko zbijemy tą niewielką nadwyżkę, 30.07 mam kolejna weryfikację TSH i wizytę u endokrynologa. Mam nadzieje, ze do tego czasu spadnie. Pocieszyła mnie, że moje FT4 jest na dobrym poziomie, powiedziała, że kobieta w ciąży musi mieć ten hormon przy górnej granicy norma jest do 22 a ja mam 17 więc jest ok. Dodatkowo mam łykać witaminy z jodem. Jestem pozytywnie nastawiona i wiem, że będzie dobrze. Martwię się jedynie , aby mój jedyny mrozaczek przeżył rozmrożenie.
Jeżeli chodzi o Twoje jajniki to nie masz się czym przejmować, bo nie ważna jest ilość a jakość jajeczek. Moje jajniki wyprodukowały aż 20 w związku z czym miałam lekką hiperkę, pobrali mi 9, tylko 6 było dojrzałych i tylko 3 zarodki przeżyły. Więc ilość nie równa się jakość.

gienek szkoda mi Ciebie, nie mogę tego przeżyć, że my kobiety, które tak bardzo chcą mieć dziecko i tak długo starają się o ciąże mają ciągle jakieś problemy a kobiety, które nie dbają o siebie, ćpają, piją itp. rodzą zdrowe dzieci i nie mają żadnych problemów w ciąży, gdzie tu jest sprawiedliwość. Ja i tak jestem dobrej myśli i tak jak większość dziewczyn uważam, że wyniki są zakłamane. Zaufałabym Lekarzowi i nie robiłabym tej amniopunkcji. Te badanie i tak nie daje 100% pewności a jest zagrożeniem dla maluszków. Trzymaj się.

memories02 mam nadzieję, że jutro będzie w końcu jakaś pozytywna wiadomość, trzymam @@@@ za wysoką betę

lazaya ja miałam wynik beta hcg w 12 dpt ponad 8, po 2 dniach niestety spadło do 2 :no:, ja na Twoim miejscu powtórzyłabym badanie za 2 dni ponieważ w tym przypadku niewiedza jest bardziej stresująca niż najgorsza prawda, jak nie powtórzysz badania to będziesz cały czas myślała i się zamartwiała, być może beta wzrośnie a krwawienie jest wynikiem zagnieżdżania się zarodka, jeszcze nic straconego, bądź dobrej myśli.

lilka m dobra decyzja!:-)

kate mnie się wydaje,że moze być widać dwa pęcherzyki, ale też były przypadki,że był jeden a na kolejnym usg już dwa:tak:A Sylha miała tak,że przez usg dopochwowe znalazł gin.jeden, ale ona sie uparła żeby szukać drugiego:-Di zrobił jej takie usg przez brzusio i znalazł sie drugi :tak:
A kłucia to normalny objaw-ja też tak miałam.

Czytam zalegle wpisy i zdretwialam,Boze, Joweg kochana nie moge uwierzyc,ze spotkal Cie taki dramat. Wyrazy ogromnego wspolczucia. Nawet przez mysl mi nie przyszlo,ze do nas zawitasz z taka informacja.:-( Tule Cie mocno.

reklama
kinga ja robiłam od razu beta HCG a nawet nie wim czy jest jakieś inne:) i czym to się różni?

memoreis czasem strach zaglądać no forum... kciuki mocno trzymam za twoją wysoką bete. powodzenia!

ja zjadłam rybe... nie dobrze mi po niej:( i jestem zmęczona:( chyba pójdę spać...

Dzięki za info, tak jest inne - po prostu hcg - czyli pokazuje beta i alfa hcg i wystarczy do stwierdzenia samej ciąży oraz tygodnia, a beta hcg to wiadomo sama beta, która jest bardziej dokładna i pokazuje prawidłowość rozwoju ciąży w tygodniach. Hcg jest zawsze wyższe niż samo beta hcg.

Obym oprócz wtorku musiała od czasu do czasu robić betę. Dzisiaj niepotrzebnie zrobiłam sikany test (a jest dopiero 6 dzień po transferze), a wiadomo, że jest mniej czuły na poziom hcg i niestety nic nie pokazał :no: ( tzn. pokazał, że nie ma ciąży). Miałam nie robić, ale mnie coś podkusiło i zrobiłam. Mam teraz kiepski nastrój. Ale mimo to mam nadzieję, że betka za tych parę dni będzie jednak w porządku.

Do góry