reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kinga_1 - cóż Ty chciałaś zobaczyć na teście sikanym 6 dpt? Cierpliwości Kochana, wszystko będzie dobrze:tak::tak::tak:bardzo proszę o piękny i szczery uśmiech :-)

memories - &&&&za dzisiejsze badanie. Wcześniejszy wynik mógł być sztucznie zawyżony, co nie znaczy, że się nie udało. Zwyczajnie mógł być niewiarygodny, a dzieciaczki i tak moszczą sobie gniazdko na całe 9 miesięcy.

milia - właśnie tym że nie ma zbyt dużego ryzyka hiperki się pocieszam i mam nadzieję, że w zamian wszystkie będą dojrzałe i gotowe do zapłodnienia. Dziś o 18:30 kolejne podglądanko. Ciekawe cóż tam lekarz wypatrzy ;-) A tak poza tym to pysznie piszesz o tej zupie pomidorowej.... mniammmm.....

Zosia_K - Piękny wynik, będzie z czego wybierać!

Madzialenak - czyli podobnie Ci lekarz stopniowo zwiększa dawkę Euthyroxu. Ja potrzebowałam miesiąc na zbicie z 4,4 do 1,9, więc u Ciebie mam nadzieję równie szybko spadnie i będziesz miała z sobą dzidziusia.

A ja już wiem co przyjmuję - pergoveris. Dziś zobaczymy jak mnie stymuluje ;-)

reklama
Czesc dziewczyny, ja juz po pobraniu krwi. Wyniki po południu, a moze i wczesniej...tak strasznie sie boje. Jeszcze dzisiaj piatek 13-go!!! Chociaz moze bedzie szczesliwy???? kto wie...
Pielegniarka wbiła mi sie w "ruchomą" żyłe i myslalam ze wyjde z siebie tak mnie bolało, dlatego musiała pobierac z drugiej reki.
Tak bardzo się boję..jaki bedzie wynik, moja beta musiałaby byc chyba przynajmniej dwucyfrowa...., no nic obejrze sobie jakis film, nie moge przeciez sie stresowac, moje bąbelki mam nadzieje są ze mną w srodku!!!:):) Prosze o kciuki!!!!!!!!!!!!

Kinga_1 - jak ja Ciebie rozumiem, to czekanie moze człowieka sfixowac normalnie;) Ja, gdybym nie miała tych weryfikacji to tez pewnie bym robiła dzis sikany test. Nie sugeruj sie dzisiejszym wynikiem, pamietaj ze mamy dzis dopiero 6dpt i jest jeszcze wczesnie na rokowania:) Musi nam sie udac!!!

memories - wydaje mi się że niekoniecznie musi być dwucyfrowy, bo wzrost HCG następuje dopiero 48h po zagnieżdżeniu zarodka, a zagnieżdżać się może ponoć nawet do 10 dnia. Ja jestem przekonana, ze niepotrzebnie męczysz Twoje Bąbelki stresem. Jest to w Twoim stanie błogosławionym bardzo niewskazane i lekki film to bardzo dobry pomysł! :tak::tak::tak:

Kinga...nununu!! nie mozna tak wczesnie, bo to wlasnie spowoduje, ze bedziesz miala zly humor i po co? po co sie stresowac?? juz nie jedna robila tak wczesnie i zadnej nic nie wyszlo, wiec spokojnie czekaj! tak w ogole to ja chyba nie bede robila sikancow, jakos im nie ufam...jednak test z krwi to test z krwi...bedzie dobrze, jeszcze chwilka!:tak:

masia... to o 18.30 kciuki zacisniete, pecherzyki na pewno beda piekne, dorodne! dzis co powiedza kiedy masz punkcje tak?
jakby co to na zupke zapraszam!:tak: podobno dla maluszkow pomidorki sa dobre! a

memories...ojoj...juz tak niewiele dzieli cie od tej wiadomosci, wiem, ze sie stresujesz i nic tego nie zmieni...ale moze wlasnie wlacz sobie jaki dobry film i po prostu musisz cierpliwie czekac jeszcze...ja wierze, ze bedzie OK!! &&&&&

gieniek...jak tam samopoczucie dzis?

milia - mam nadzieję, ze dziś mi powiedzą kiedy punkcja, a co najmniej powiedzą czy już w poniedziałek:rofl2: Zgadza się, dla maluszków, tych całkiem malutkich i tych większych też, pomidorki są bardzo zdrowe, bo mają duuużo witaminek.

Witajcie moje słoneczka,

Kasiu- masz na myśli,że powinnam zrobić tą amniopunkcję? Mam jak coś czas do 18 tygodnia ciąży, będziemy obserwować malucha na USG. Często przy ZD jest zespół innych cech świadczących o nieprawidłowościach, np. chore serduszko,brak kości nosowej, spłaszczona potylica itd..
Memories- ojoj to już dzisiaj 6 dpt, Stresuję się razem z Tobą,ale to pozytywny strach,bo będziesz miała na pewno ładną Betkę:tak:
Miliaa a ty kiedy masz podglądanie,co tam słychać z endometrium i czy będzie owulacja? ja mam takie wahania nastrojów od wytłumaczenia sobie,że jest ok do paniki,że jednak nie jest. Apropo zupek to ja też dzisiaj gotuję,ale ogórkową-tak jakoś mi się zachciało;)
Marcikuk słuchaj przeanalzowałam tą moją nieszczęsną sytuację i jestem zdania,że ten wynik NT był przekłamany i nie powinnam go tak brać na serio. Zobacz w suwaczku mam napisane,że dziecko w 13 t.c. osiąga 6 cm a moje dwa dni temu miały 8,4 i 8 cm są większe o jakiś tydzień a długość Crl ma znaczenie przy NT po rosną razem. Tak sobie dywaguje,że one już są większe o conajmniej 1 tydzień i ten wynik podwyższonego NT jest niemiarodajny. Jak badaliśmy je w 12 tyg to już miały 69 mm i wtedy NT były w normie...jeśli się mylę wyprowadź mnie kochana z błędu:-(
Lazaya-jak się czujesz maleństwo?
masia powodzenia dzisiaj, będzie wszystko dobrze na 100%
kinga nie przejmuj się testem sikanym,jak jesteś ciekawa,czy już u ciebie coś sie zadziało to leć na betkę. Ja miałam tak jak memories 3 weryfikacje i mi akurat to pasowało-jestem niecierpliwa i chciałam jak najszybciej wiedzieć,czy są szanse.

gienek - nie wiem kochana, ale wydaje mi sie ze mozesz miec racje, moje do 12 tyg szly prawie rowno z suwaczkiem, teraz nie wiem bo mi lekarz nie powiedzial ile maja. Zreszta wedlug tego co pisalas to nowe wyniki sa wieksze u obu dzieci a lekarz sye czepil tylko jednego. Mnie sie wydaje ze no ok lekarz tez czlwoek mogki pomylic sie z wymiarami u jednej dzidzi ale u dwoch to juz raczej nie. Jestem zdania ze dzieci sa zdrowe. Zreszta to prawda ze masz czas na amniopunkce do 18 tyg wiec niech lekarz je dobrze obserwuje na najbliższym usg
memories - trzymam kciuki
masia - kciuki i za ciebie zaciskam
kinga - troche wczesnie ten sikaniec. Mnie w 6 dobie wyszla bardzo blada kreska i dopiero po okolo 20 minutach, Najpierw tes wywalilam bo wyszedl negatywny, pozniej wygrzebalam. Musze tez dodac ze u mnie beta rosla szybciej bo oba zarodki sie przyjely. Powtorz test za pare dni. Pamietaj jednak ze czasem testy wychodza negatywne a ciaza jest.

Dziękuję wszystkim za podtrzymanie na duchu. Szczerze mówiąc to już mam lepszy humor. Co ma być to będzie. Ja robię wszystko co się da, żeby było dobrze ( nawet nadal męczę się zastrzykami, na szczęście dzisiaj ostatni). Poczekam już cierpliwie do wtorku, bo jak widać za duży pośpiech nie jest wskazany. A dzisiaj biorę się za robienie ciach - moja teściowa będzie miała gości jutro ( możliwe, że dość sporo), a szwagierki już nie ma, więc ja coś muszę zrobić i jej podrzucić. Teściową mam ekstra więc warto na pewno się pomęczyć ciutek. Mam w planie drożdżowe bez wyrabiania ( takie dla leniwych, jakby ktoś chciał przepis to mogę podrzucić linka) takie z kruszonką i jabłkami i oprócz tego kakaową roladkę z masą śmietano-cytrynowo-wingoronową i z posmakiem wina białego ( wychodzi pychotka i szybko znika, chociaż jest przy nim troszkę pracy).

Memories02 trzymam mocno kciuki :))) &&&&&&&&&&&& Będzie dobrze, bo musi być.

reklama
Do góry