reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Poza kliniką chodzę do endokrynolog-ginekolog i ostatnia kontrole miałam ze 2 tyg przed transferem. Także jestem na dawce 50mg Euthyroxu. Jak tylko wyjdzie pozytywna beta to znów zbadam TSH. I ta lekarka też będzie prowadzić mi ciążę jak się już uda. Więc lekarza mam :) tylko nie dopytałam o ten jod bo nawet wtedy o tym nie myślałam... I też właśnie w necie czytałam, że zdania podzielone...
Kochana ja niby TSH mam w normie wg morm ale nie przy in vitro, biorę euthyrox 25 i jak robilam pierwszy raz bete to tsh wyszlo 2,5 i pytalam dr czy zwiększyć dawke a on mowi ze tsh skacze i zeby zbadac przy ponownej weryfikacji bety i po 48 godzinach bylo 1.5 wiec ty chyba powinnas czesto badac

reklama
Kazał Ci podwoić dawkę Euthyroxu? Ja mam pierwszą betę we wtorek. Drugą w czwartek.

Hm. No to może masz rację. chociaż jak patrzę na te wszystkie suplementy prenatalne to tam wszędzie jest jod... i gdybym je brała to bym zażywała jod... Kurcze ciężkie to... A lekarz w klinice to niestety mi niewiele mówi na temat suplementów, a będąc u endokrynolog zapomniałam spytać. Wybiorę się do niej od razu jak tylko beta będzie pozytywna.
Ja biore 62,5 dawke i nic mi nie zmienił bo w czerwcu miałam tsh 2,4 potem badalam już początkiem listopada 1,4 endokrynolog utrzymał dawkę powiedział, że jest ok ale musze terazczęsto kontrolować. Także zobacze co teraz wyjdzie.

Kochana ja niby TSH mam w normie wg morm ale nie przy in vitro, biorę euthyrox 25 i jak robilam pierwszy raz bete to tsh wyszlo 2,5 i pytalam dr czy zwiększyć dawke a on mowi ze tsh skacze i zeby zbadac przy ponownej weryfikacji bety i po 48 godzinach bylo 1.5 wiec ty chyba powinnas czesto badac

Ja TSH według norm dla "zwyklych" ludzi tez mam w normie bo 2.5-2.8
Ale przy staraniach to za duzo wiec dali mi Euthyrox. Dopiero dawka 50mg zmniejszyla mi TSH. Tylko wlasnie tak jak mowisz ono skacze. Raz mam 0.6, raz 1.7 a raz 2.2. Zbadam we wtorek przy okazji bety.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma za co. :*
Wiem, że trudno opanować emocje ale trzeba się wyluzować i poczekać na betę. :)

Myślę, że jednak się nie udało i zastanawiam się czy w tym miesiącu będziemy w stanie z mężem wyszperać funduszy na kolejne podejście jeszcze w tym miesiącu. Niestety nie mam już zarodków tylko komórki jajowe zamrożone także trzeba powtórzyć procedure zapłodnienia a to wszystko razem wzięte to koszt 7 tysięcy ehhhh :(

Myślę, że jednak się nie udało i zastanawiam się czy w tym miesiącu będziemy w stanie z mężem wyszperać funduszy na kolejne podejście jeszcze w tym miesiącu. Niestety nie mam już zarodków tylko komórki jajowe zamrożone także trzeba powtórzyć procedure zapłodnienia a to wszystko razem wzięte to koszt 7 tysięcy ehhhh :(

Nadzieja umiera ostatnia. Najpierw beta. :)

reklama
Kazał Ci podwoić dawkę Euthyroxu? Ja mam pierwszą betę we wtorek. Drugą w czwartek.

Hm. No to może masz rację. chociaż jak patrzę na te wszystkie suplementy prenatalne to tam wszędzie jest jod... i gdybym je brała to bym zażywała jod... Kurcze ciężkie to... A lekarz w klinice to niestety mi niewiele mówi na temat suplementów, a będąc u endokrynolog zapomniałam spytać. Wybiorę się do niej od razu jak tylko beta będzie pozytywna.
Tak ale jak zrobiłam betę, brałam do końca podwójną dawkę

Do góry