reklama
Agnieś191
Fanka BB :)
I teraz nawet patrze na kartonik o od febinionu bo biore teraz już 2 to tam tez jest 21.12 mam endokrynologa bo teraz w ciąży co 6tyg mam wizyty czy coś mi powie.Czyli masz jod w tym Femibionie Ja właśnie nie biorę takiego zestawu witamin bo kwas foliowy muszę brać metylowany. I tak sobie sama kompletuję składniki póki co. I właśnie się zastanawiałam czy brać jod jak biorę Euthyrox. Ale w takim razie będę brała.
annemarie
Fanka BB :)
Przede wszystkim jesli masz niedoczynnosc musisz miec to pod kontrola lekarza. W ciazy tarczyca zwieksza swoja prace o 30 % dlatego TSH, ft3 i ft 4 musimy kontrolowac ,dla kazdego trymestru sa inne wartosci. Mi np, TSH skoczylo przez 2 tyg z 0,5 na 0,9 ,masz lekarza ktory bedzie to kontrolowal? Jesli nie to poszukaj. Tylke moge Ci poradzic. Odnosnie jodu sa podzielone zdania, Tez najlepiej ustal z lekarzem.A ja dziewczyny ponawiam pytanie: czy brać jod po transferze kiedy biorę Euthyrox? Wiem, że jod jest ważny w ciąży,ale nie wiem jak ma się do niedoczynności...
Jak jaCi kochana zazdeoszcze tego spokoju ducha"co ma byc to bedzie" zero stresu[emoji16] super!Ja w od wczoraj leżę, w poniedziałek mam wizytę u lekarza. Wczoraj wyleciał ze mnie skrzep krwi i po miałam delikatne krwawienie. Lekarz mój twierdzi że to oproznil się krwiak.
Co ma być to będzie [emoji173] Mam nadzieję że ma rację i zobaczę 2 serduszka.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
A jak dzis? Masz dzis wolne?
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Poza kliniką chodzę do endokrynolog-ginekolog i ostatnia kontrole miałam ze 2 tyg przed transferem. Także jestem na dawce 50mg Euthyroxu. Jak tylko wyjdzie pozytywna beta to znów zbadam TSH. I ta lekarka też będzie prowadzić mi ciążę jak się już uda. Więc lekarza mam tylko nie dopytałam o ten jod bo nawet wtedy o tym nie myślałam... I też właśnie w necie czytałam, że zdania podzielone...Przede wszystkim jesli masz niedoczynnosc musisz miec to pod kontrola lekarza. W ciazy tarczyca zwieksza swoja prace o 30 % dlatego TSH, ft3 i ft 4 musimy kontrolowac ,dla kazdego trymestru sa inne wartosci. Mi np, TSH skoczylo przez 2 tyg z 0,5 na 0,9 ,masz lekarza ktory bedzie to kontrolowal? Jesli nie to poszukaj. Tylke moge Ci poradzic. Odnosnie jodu sa podzielone zdania, Tez najlepiej ustal z lekarzem.
Dzieki Kochana bo juz myslalam ze ronie.. no to jak by wlasnie mnie pradem ktos popiescil chwilowo[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]Anett,
Mam to samo i zawsze mnie z zaskoczenia zakluje , zaboli nie przejmuj sie , ciaza to rewolucja dla organizmu , a jak mi sie zdarzy psiknac , to gwiazdy widze ... takiego strzala w brzuch dostaje... w sumie jak to wszystko poskladac ,cialo kobiety jest genialnie zbudowane[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
oki dzięki !I teraz nawet patrze na kartonik o od febinionu bo biore teraz już 2 to tam tez jest 21.12 mam endokrynologa bo teraz w ciąży co 6tyg mam wizyty czy coś mi powie.
Ja też się w nocy obudziłam i myślałam, że to @ a to luteina leciała... Jutro masz betę?Cześć dziewczyny, nie daje juz rady, od wczoraj brzuch mnie tak boli że mam wrażenie ze zaraz dostanę @ dzisiaj rano aż sie poryczałam Jestem średnio co 10 min w łazience i sprawdzam czy dostałam @
reklama
Podziel się: