reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też się w nocy obudziłam i myślałam, że to @ a to luteina leciała... Jutro masz betę?
W środę mam betę, jestem po nospie i apapie i dalej boli. Masakra normalnie można zwariować Ja biorę eutyrox i nie biorę jodu. W pierwszej ciąży jak tylko zrobiłam betę to odrazu lekarz kazał mi podwoić dawkę. Kiedy robisz betę ?

reklama
Czyli masz jod w tym Femibionie :) Ja właśnie nie biorę takiego zestawu witamin bo kwas foliowy muszę brać metylowany. I tak sobie sama kompletuję składniki póki co. I właśnie się zastanawiałam czy brać jod jak biorę Euthyrox. Ale w takim razie będę brała.
Ja bez konsultacji z lekarzem nie brałabym jodu. Jod masz również w warzywach, mleku i słonowodnych rybach. No i oczywiście w soli.

I teraz nawet patrze na kartonik o od febinionu bo biore teraz już 2 to tam tez jest :) 21.12 mam endokrynologa bo teraz w ciąży co 6tyg mam wizyty czy coś mi powie.
Moja tarczyca w ciazy 2.7 i tez polecialam do endo i dala mi jod wit d no i letrox. Potem moj lekarz mi przepisal femibion a tam i jod wit d jest tylko nie moglam sie jakos co do dawek zorientowac jakos tak dziwnie byly tam oznaczone i nie wiedzialam czy brac wszystko. Finalnie odstawilam jod i wit d i biore tylko femibion. Musze usg tarczzycy zrobic i krew i kontrola za 3 tyg.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

I teraz nawet patrze na kartonik o od febinionu bo biore teraz już 2 to tam tez jest :) 21.12 mam endokrynologa bo teraz w ciąży co 6tyg mam wizyty czy coś mi powie.

W środę mam betę, jestem po nospie i apapie i dalej boli. Masakra normalnie można zwariować Ja biorę eutyrox i nie biorę jodu. W pierwszej ciąży jak tylko zrobiłam betę to odrazu lekarz kazał mi podwoić dawkę. Kiedy robisz betę ?
Kazał Ci podwoić dawkę Euthyroxu? Ja mam pierwszą betę we wtorek. Drugą w czwartek.

Ja bez konsultacji z lekarzem nie brałabym jodu. Jod masz również w warzywach, mleku i słonowodnych rybach. No i oczywiście w soli.
Hm. No to może masz rację. chociaż jak patrzę na te wszystkie suplementy prenatalne to tam wszędzie jest jod... i gdybym je brała to bym zażywała jod... Kurcze ciężkie to... A lekarz w klinice to niestety mi niewiele mówi na temat suplementów, a będąc u endokrynolog zapomniałam spytać. Wybiorę się do niej od razu jak tylko beta będzie pozytywna.

reklama
Do góry