W środę mam betę, jestem po nospie i apapie i dalej boli. Masakra normalnie można zwariować Ja biorę eutyrox i nie biorę jodu. W pierwszej ciąży jak tylko zrobiłam betę to odrazu lekarz kazał mi podwoić dawkę. Kiedy robisz betę ?Ja też się w nocy obudziłam i myślałam, że to @ a to luteina leciała... Jutro masz betę?
reklama
Justin87
Fanka BB :)
Chciałaś mi odpisać, czy przez przypadek zacytowałaś mój post?No wlasnie to jest kochana taki bol jak by mnie na sekunde prad porazil dziekuje Ci ze odpisalas troche odetchnelam
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Justin87
Tylko beta powie Ci prawdę. Są różne testy, naprawdę nie można na nie patrzeć. Powodzenia jutro. :*Dzisiaj 12dpt trzy-dniowego zarodka. Postanowiłam zrobić sikacza i wielkie rozczarowanie, jedna krecha po prosty czarna rozpacz. Jutro zrobię betę ehh...
jasani
Ja bez konsultacji z lekarzem nie brałabym jodu. Jod masz również w warzywach, mleku i słonowodnych rybach. No i oczywiście w soli.Czyli masz jod w tym Femibionie Ja właśnie nie biorę takiego zestawu witamin bo kwas foliowy muszę brać metylowany. I tak sobie sama kompletuję składniki póki co. I właśnie się zastanawiałam czy brać jod jak biorę Euthyrox. Ale w takim razie będę brała.
Justin87
Weź nospę i magnez i postaraj się nie stresować. :*Cześć dziewczyny, nie daje juz rady, od wczoraj brzuch mnie tak boli że mam wrażenie ze zaraz dostanę @ dzisiaj rano aż sie poryczałam Jestem średnio co 10 min w łazience i sprawdzam czy dostałam @
Justin87
Jak dwie wyraźne, to beta musi być wysoka. gratulacje.Heh dzisiaj 10dpt dla własnej ciekawości powtorzylam sikacza i wyszły dwie wyraźne krechy. Jutro beta. Zaciesz juz jest zobaczymy czy będzie jutro 100% radości
Moja tarczyca w ciazy 2.7 i tez polecialam do endo i dala mi jod wit d no i letrox. Potem moj lekarz mi przepisal femibion a tam i jod wit d jest tylko nie moglam sie jakos co do dawek zorientowac jakos tak dziwnie byly tam oznaczone i nie wiedzialam czy brac wszystko. Finalnie odstawilam jod i wit d i biore tylko femibion. Musze usg tarczzycy zrobic i krew i kontrola za 3 tyg.I teraz nawet patrze na kartonik o od febinionu bo biore teraz już 2 to tam tez jest 21.12 mam endokrynologa bo teraz w ciąży co 6tyg mam wizyty czy coś mi powie.
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
I teraz nawet patrze na kartonik o od febinionu bo biore teraz już 2 to tam tez jest 21.12 mam endokrynologa bo teraz w ciąży co 6tyg mam wizyty czy coś mi powie.
Kazał Ci podwoić dawkę Euthyroxu? Ja mam pierwszą betę we wtorek. Drugą w czwartek.W środę mam betę, jestem po nospie i apapie i dalej boli. Masakra normalnie można zwariować Ja biorę eutyrox i nie biorę jodu. W pierwszej ciąży jak tylko zrobiłam betę to odrazu lekarz kazał mi podwoić dawkę. Kiedy robisz betę ?
Hm. No to może masz rację. chociaż jak patrzę na te wszystkie suplementy prenatalne to tam wszędzie jest jod... i gdybym je brała to bym zażywała jod... Kurcze ciężkie to... A lekarz w klinice to niestety mi niewiele mówi na temat suplementów, a będąc u endokrynolog zapomniałam spytać. Wybiorę się do niej od razu jak tylko beta będzie pozytywna.Ja bez konsultacji z lekarzem nie brałabym jodu. Jod masz również w warzywach, mleku i słonowodnych rybach. No i oczywiście w soli.
gosian9535
Zaangażowana w BB
Ale jest!!! Ile dpt jestes? I ilu dniowy zarodek?
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
W poniedziałek miałam transfer zarodek 5 dobowy
reklama
Maryanka
Tylko beta powie Ci prawdę. Są różne testy, naprawdę nie można na nie patrzeć. Powodzenia jutro. :*
Dziękuję
Podziel się: