reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja też się w nocy obudziłam i myślałam, że to @ a to luteina leciała... Jutro masz betę?
W środę mam betę, jestem po nospie i apapie i dalej boli. Masakra normalnie można zwariować Ja biorę eutyrox i nie biorę jodu. W pierwszej ciąży jak tylko zrobiłam betę to odrazu lekarz kazał mi podwoić dawkę. Kiedy robisz betę ?

reklama
Czyli masz jod w tym Femibionie :) Ja właśnie nie biorę takiego zestawu witamin bo kwas foliowy muszę brać metylowany. I tak sobie sama kompletuję składniki póki co. I właśnie się zastanawiałam czy brać jod jak biorę Euthyrox. Ale w takim razie będę brała.
Ja bez konsultacji z lekarzem nie brałabym jodu. Jod masz również w warzywach, mleku i słonowodnych rybach. No i oczywiście w soli.

I teraz nawet patrze na kartonik o od febinionu bo biore teraz już 2 to tam tez jest :) 21.12 mam endokrynologa bo teraz w ciąży co 6tyg mam wizyty czy coś mi powie.
Moja tarczyca w ciazy 2.7 i tez polecialam do endo i dala mi jod wit d no i letrox. Potem moj lekarz mi przepisal femibion a tam i jod wit d jest tylko nie moglam sie jakos co do dawek zorientowac jakos tak dziwnie byly tam oznaczone i nie wiedzialam czy brac wszystko. Finalnie odstawilam jod i wit d i biore tylko femibion. Musze usg tarczzycy zrobic i krew i kontrola za 3 tyg.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

I teraz nawet patrze na kartonik o od febinionu bo biore teraz już 2 to tam tez jest :) 21.12 mam endokrynologa bo teraz w ciąży co 6tyg mam wizyty czy coś mi powie.

W środę mam betę, jestem po nospie i apapie i dalej boli. Masakra normalnie można zwariować Ja biorę eutyrox i nie biorę jodu. W pierwszej ciąży jak tylko zrobiłam betę to odrazu lekarz kazał mi podwoić dawkę. Kiedy robisz betę ?
Kazał Ci podwoić dawkę Euthyroxu? Ja mam pierwszą betę we wtorek. Drugą w czwartek.

Ja bez konsultacji z lekarzem nie brałabym jodu. Jod masz również w warzywach, mleku i słonowodnych rybach. No i oczywiście w soli.
Hm. No to może masz rację. chociaż jak patrzę na te wszystkie suplementy prenatalne to tam wszędzie jest jod... i gdybym je brała to bym zażywała jod... Kurcze ciężkie to... A lekarz w klinice to niestety mi niewiele mówi na temat suplementów, a będąc u endokrynolog zapomniałam spytać. Wybiorę się do niej od razu jak tylko beta będzie pozytywna.

reklama
Do góry