reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kazał Ci podwoić dawkę Euthyroxu? Ja mam pierwszą betę we wtorek. Drugą w czwartek.

Hm. No to może masz rację. chociaż jak patrzę na te wszystkie suplementy prenatalne to tam wszędzie jest jod... i gdybym je brała to bym zażywała jod... Kurcze ciężkie to... A lekarz w klinice to niestety mi niewiele mówi na temat suplementów, a będąc u endokrynolog zapomniałam spytać. Wybiorę się do niej od razu jak tylko beta będzie pozytywna.
Ja jestem na dawcę euthyrox 25x5+50x2 (naprzemiennie w ciągu tygodnia) i ginekolog endokrynolog dopytywała się co biore z suplementów. No i jak powiedziałam ze feminbion to ona ze ok, ze tam jest jod Wiec wszystko w porządku. Wiec faktycznie lepiej dopytaj

reklama
Kochana ja niby TSH mam w normie wg morm ale nie przy in vitro, biorę euthyrox 25 i jak robilam pierwszy raz bete to tsh wyszlo 2,5 i pytalam dr czy zwiększyć dawke a on mowi ze tsh skacze i zeby zbadac przy ponownej weryfikacji bety i po 48 godzinach bylo 1.5 wiec ty chyba powinnas czesto badac
A robiłaś oba badania na czczo przed lyknieciem euthyrox tego dnia?

A robiłaś oba badania na czczo przed lyknieciem euthyrox tego dnia?
Skad:) badania robilam ok 11 po tabletce i jedzonku:) zweryfikowalam dlatego ze gin mowil ze on ma tendencję skokowa i sie balam czy nie powinnam zwiekszyc dawki leku. W poniedzialek tez moze zrobie. Przed stymulacja utrzymywal mi sie tak na poziomie 1.5

Jakas dziewczyna pisala tu ba forum ze slynny dr Lewandowski z Novum jest wielkim zwolennikiem tego leku. Ja sie o nim dowiedzialam od innej dziewczyny i zdecydiwalismy sie teraz i wczesniej tez mialam mimo iz koszt jest duzy bo w gync kosztuje 800 zl
No ale może warto najpierw sprawdzic jakie są mikroskurcze macicy. Duże czy małe. No i... jak są implantacje, biochemiczne a problem z utrzymaniem ciazy to atosilban już nie pomoże. A tobie badali ile masz skurczy na minutę czy tak w ciemno podali?

Skad:) badania robilam ok 11 po tabletce i jedzonku:) zweryfikowalam dlatego ze gin mowil ze on ma tendencję skokowa i sie balam czy nie powinnam zwiekszyc dawki leku. W poniedzialek tez moze zrobie. Przed stymulacja utrzymywal mi sie tak na poziomie 1.5
No to mocno nie miarodajne, przez to moglo tak skakać. Mi endokrynolog zawsze mówi żeby na czczo, a po badaniu dopiero euthyrox lykac

Ja jestem na dawcę euthyrox 25x5+50x2 (naprzemiennie w ciągu tygodnia) i ginekolog endokrynolog dopytywała się co biore z suplementów. No i jak powiedziałam ze feminbion to ona ze ok, ze tam jest jod Wiec wszystko w porządku. Wiec faktycznie lepiej dopytaj
Najwyzej do czasu bety wezme jod raz na dwa, trzy dni zeby miec go w organizmie ale nie przesadzic.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No ale może warto najpierw sprawdzic jakie są mikroskurcze macicy. Duże czy małe. No i... jak są implantacje, biochemiczne a problem z utrzymaniem ciazy to atosilban już nie pomoże. A tobie badali ile masz skurczy na minutę czy tak w ciemno podali?
Ja miałam tylko jedna biochemiczna a tak to zarodki sie nie implantowaly az do teraz :) a o lek sama poprosilam, jedna lekarka powiedziala ze nie widzi u mnie wskazan do tego ale ja chcialam i mialam i nie zaluje bo może to tez pomoglo moim kropeczkom:)

reklama
O renty, No to miałaś grubo... A w którym dniu po punkcji te 19 cm jeśli mogę spytać?
odrazu po punkcji gin zrobił mi usg i miały tyle.. po tygodniu nie zmalały ... po miesiacu miały juz 13 wiec musiałam odczekac 2 miesiace ... ale ciesze sie bo muałam 35 jajek z tego 27 dobrej jakisci :) było warto pocierpiec.. niestety transfery 2 nieudane .. i powiem szczerze troche sie podłamałam.. robimy pauze :(

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry