reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Oczekiwanie2017 a skąd takie pesymistyczne myśli?? Masz pięknie rosnąca betę. Napewno jest wszystko dobrze:) pociesze Ciebie...pomysl o mojej sytuacji, to jest dopiero niewiadoma i można różnych złych rzeczy się spodziewać.
Długo się staracie już?

Przed chwilą opisałam dlaczego mam źle przeczucia. Twoja sytuacja też jest zastanawiajaca i obydwie mamy w środę wizytę... My się w sumie długo nie staramy ale przechodzilam już i ciaze biochemiczne, i poronienie, i dwie c.pozamaciczne. I teraz już tylko IVF nam zostaje (brak jajowodow).

reklama
To normalne że tak czujesz.. bierz nospe i magnez i postaram się nie myśleć. Bo człowiek im bardziej się wslychuje w organizm tym gorzej. Ja bardzo dużo lezalam po transferach tak dla bezpieczeństwa nie wiem czy to pomaga czy nie...Ale w razie jakbym kiedyś jeszcze miała podchodzić do in vitro to też pewnie bym leżakowała:) to byl moj czas leniuchowania.

A czy mogą być spowodowane takie bóle jak na @? Bo na @ to chyba jeszcze za wcześnie przy tych wszystkich hormonach.

Od wczoraj nie mam już zadanych objawów i tak dla siebie zrobiłam betę (jak dla 6 tygodnia to mieści się w normie, ale przyrost za mały). Ostatnio @dżoasia też miała u siebie źle przeczucia i się źle skończyło. To samo Olusja. My kobiety jednak czasami czujemy coś czego nie da się normalnie wyjaśnić.
Przestań nawet tak myśleć... mi kazałyście myśleć pozytywnie więc tak robię...pomimo ze moją beta jest po prostu smieszna. Jesteś w ciąży i koniec kropka będziesz miała cudnego różowego bobasa :*

I jak po wizycie?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak jajnik troszkę mniejszy ale szału to nie ma dostałam tabletki na wywołanie okresu i jak przyjdzie okres to tabletki anty i pod koniec opak na kontrolę i transfer będzie gdzieś na początku lutego albo koniec stycznia bo jajnik musi wrócić do swoich rozmiarów ale mam się nie martwić wszystko idzie w dobrym kierunku; )

Przed chwilą opisałam dlaczego mam źle przeczucia. Twoja sytuacja też jest zastanawiajaca i obydwie mamy w środę wizytę... My się w sumie długo nie staramy ale przechodzilam już i ciaze biochemiczne, i poronienie, i dwie c.pozamaciczne. I teraz już tylko IVF nam zostaje (brak jajowodow).
Widziałam co napisałaś. Wiesz Ja to.Tak naprawdę wiem czego mogę się spodziewać, pustego jaja płodowego. Ale jeśli będę ciągle się zamarwtwiała to zwariuje po prostu. Na mój płacz przyjdzie czas...po odebraniu nadzieji.moja sytuacja jest beznadziejna :( Ale modlę się o cud. U Ciebie jest wszystko dobrze. Pozatym pamiętaj że beta później zwalnia.

Przestań nawet tak myśleć... mi kazałyście myśleć pozytywnie więc tak robię...pomimo ze moją beta jest po prostu smieszna. Jesteś w ciąży i koniec kropka będziesz miała cudnego różowego bobasa :*

Mam nadzieję, że środowe wizyty przyniosą nam dobre wiadomości :)

Tak jajnik troszkę mniejszy ale szału to nie ma dostałam tabletki na wywołanie okresu i jak przyjdzie okres to tabletki anty i pod koniec opak na kontrolę i transfer będzie gdzieś na początku lutego albo koniec stycznia bo jajnik musi wrócić do swoich rozmiarów ale mam się nie martwić wszystko idzie w dobrym kierunku; )
Najważniejsze abyś mogła wkoncu wrócić po kropki...pełna sił i w pełni zdrowa:) ale nie zazdrosze czekania...bo jeśli chodzi o zabranie maluchów to się chce już i teraz ,ale czasami trzeba poczekać :)

reklama
No.to teraz musze sie juz przyznac. Jeden transfer byl nie udany, ostatnio podeszłam do piatej procedury i mam jeszcze 5 zarodków w tym 2 blastki a ile mieszka w brzuszku dowiem się 21 grudnia:) mialam transferowane dwa zarodki w drugiej dobie i jestem w ciąży:-) :) teraz musze miec jeszcze jeden wlew z intralipidu tak gdzieś planuje kolo konca przyszlego tygodnia, doc zalecil ostatni wlew 4 tygodnie po transferze a transfer miałam 25 listopada i teraz zlecil badania dla meza i bedzue ustalal termin doszczepienia. Tylko pierwsze polecalabym ci do niego moze napisać bo @dżoasia musiala odczekac z badaniami. Ja ci kochana napisze wszystko tylko to sa badania zlecane przez 2 innych immunologow, doc Pasnik juz zadnych dodatkowych badan nie zlecal ale z tego co dziewczyny pisza ktore były u niego od poczatku to nie naciaga na kase i zleca te najpotrzebniejsze. Nie wiem ile sie czeka na wizyte teraz, mysle ze gdzies styczen. Popatrz sobie APC Łódź i zadzwon umowic sie i tam jest adres mailowy i na miego bym opisala twoja historie ze prosisz o wskazanie przez docenta Pasnika ktore badania nalezaliby zrobic gdyz nie mieszkasz w polsce i chces juz z wynikami przyleciec. Jak nie znajde w historii swoich wpisow to napisze ci pozniej jakie badania robilam bo nie mam teraz dostępu do teki swej
Gratuluję i trzymam kciuki!! [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry