reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Potrzebuje rady, odebrałam dziś wyniki cytologii i załamka. mam w opisie że w rozmazie są "cechy stanu zapalnego i regeneracji, liczne komórki metaplastyczne, kontrola cytologiczna po leczeniu przeciwzapalnym" i nie wiem co mam teraz robić, czy z takim wynikiem będę mogła podejść do stymulacji i punkcji, czy będę musiała to wyleczyć i dopiero wtedy?
Pierwszy raz mi coś takiego wyszło a cyt. robie co pół roku.
Straszna lipa, kurde, czemu to wyszło teraz kiedy jestem już umówiona na wizytę startową:(
A w którym dniu cyklu masz wizytę startowa?

. Leć teraz z wynikiem do lekarza. Do 19 możesz już być przemęczona antybiotykiem :) do wizyty startowej masz jeszcze 12 dni a prawdopodobnie leki zaczniesz brać od kolejnego cyklu :)
Do ginekolaga jestem dopiero zapisana na wtorek bo nie ma wcześniej terminów, sprobuje jeszcze jutro zadzwonic do lekarza i zapytać czy zwolniło się jakies miejsce.. nawet jeśli dostane antybiotyk to myslę że i tak bedą chcieli wynik kolejnej cytologii, juz tak długo czekałam na ten dzień wizyty startowej że nie chce tego znowu odwlekac o kolejny miesiąc, zadzwonie może jeszcze do mojej dr z kliniki i zapytam co ona o tym myśli, dzieki Gosiu za odpowiedź;)

w 19 dniu cyklu
Ja bym się na twoim miejscu skontaktowała z lekarzem czy jest sens robić teraz startową czy nie lepiej najpierw przeliczyć, na jakąś ginekologiczna się umówić wizyte. Stany zapalne nam nie sprzyjają.

Ale nie znaleziono przypadkiem jakichś atypowych komórek? Wiem co czujesz, ja robiłam cytologię kiedyś co roku i zawsze ładnie pięknie a tu nagle pierdolnelo HSIL... tak z grubej rury. Trzeba było wyciąć kawałek szyjki, na szczęście nie wielki i na razie jest dobrze, to były wczesne ogniska.

Ja bym się na twoim miejscu skontaktowała z lekarzem czy jest sens robić teraz startową czy nie lepiej najpierw przeliczyć, na jakąś ginekologiczna się umówić wizyte. Stany zapalne nam nie sprzyjają.

Ale nie znaleziono przypadkiem jakichś atypowych komórek? Wiem co czujesz, ja robiłam cytologię kiedyś co roku i zawsze ładnie pięknie a tu nagle pierdolnelo HSIL... tak z grubej rury. Trzeba było wyciąć kawałek szyjki, na szczęście nie wielki i na razie jest dobrze, to były wczesne ogniska.
Nic nie znaleziono, jest tylko opis o cechach stanu zaplanego i regeneracji..
zadzwonie jutro do kliniki i przegadam temat z dr, wole zrobić wszystko zeby sie udało, niz pózniej załowac że czegoś nie zrobiłam i o cos nie zadbałam..

reklama
Do góry