reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

madzialenak przykro mi bardzo... Zazdroszcze jednak twojej sily I tego, ze walczysz! Trzymaj sie I dalej do przodu! Musi sie udac!
memories, kinga trzymajcie sie jutro! &&&&& zacisniete!
gieniek Alez na tym forum sie dzieje! Moje panienskie nazwisko -K, I moja siorka Magda! Zawsze spiewalysmy ta piosenke, jak bylysmy w Liceum :)

reklama
madzialenak-poprostu przytulam :-(
Milia, Zosia_K-ja moją tarczycę pilnuję, bo moja Mama również ma niedoczynność. Również miałam USG i pani endokrynolog powiedziała, że jest ciemnawa, co oznacza przewlekłe zapalenie. Wiem jednka, że tarczyca ma ogromny wpływ na zagnieżdżanie się zarodków i potem na początkowy rozwój dopóki dziecko nie będzie miało swojej własnej. Dlatego na pewno trzeba tego pilnować.
Kate1974-:tak::tak::tak: Cichutko ale szczerze gratuluję i cieszę się z Tobą

kate...
Beta hCG Doubling Calculator | Countdown to Pregnancy sprobuj tego, ja sie nie znam na przyrotach betki, wiec nie pomoge...no ale kciuki zaciskam, najlepiej jednak by bylo jakbys zadzwonila do Novum, na jakas konsultacje...wtedy oni ci wszystko wyjasnia:tak:

elala...ja kochana nie moge otworzyc tego linka...wstaw jeszcze raz jak mozesz...

gieniek...ale ty jestes...nic nie pomozesz nooooo:-D;-) zwidzila wszystke najpiekniejsze miejsca zwiedzila i teraz nie chce nic powiedziec:-p ejj, no to co ja zrobie z moim nowym kostiumem kapielowym, tzn kostiumem do opalania:confused2:

Ostatnia edycja:
elala dzieki za linka, mi sie otworzył bez problemu. No miejmy nadzieję, ze to co tam jest napisane to prawda i przy crio jest wieksza szansa na zajście. Ale ja ostatnio gdzieś czytałam cos zupełnie odwrotnego, że więszksze szanse na zajście w ciaże są przy świeżych zarodkach, ehh nie wiadomo w co wierzyć:confused2: Mi się wydaje ze to poprostu loteria...:tak:

gienek u mnie jajniki naprodukowały 20 komórek z czego podczas punkcji pobrano 9 a tylko 3 się zapłodniły z czego 2 w 2 dobie miałam transferowane a jeden został zamrożony, co do klasy to nie wiem bo nie mam nic napisane, ocena I-II, stadium 5 blastocyst. Zastanawiam się czy zarodki nie powinny mieć więcej dni i czy to ma jakiś wpływ na ich jakość bo z tego co czytam to większość dziewcząt ma podane zarodki 5 dniowe.
Jeżeli chodzi o moje TSH to rzeczywiście jest podwyższone, wynosiło ostatnio 5,58 (NORMA 0,27-4,20) w związku z czym lekarz przepisał mi euthyrox25. Inne hormony mam w normie.
Na pewno w przyszłym tygodniu jak pojadę do doktora, aby porozmawiać o moim nieudanym podejściu poruszę z nim te wszystkie tematy, o których piszesz, poproszę, aby skierował mnie na wszystkie potrzebne badania. Co do męża to jutro pójdę do apteki i zaopatrzę go we wszystkie witaminy.

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa, fajnie, że mogę porozmawiać z osobami, którym te tematy nie są obce.

madmax co u Ciebie, martwię się, robiłaś betę?

memories02 - trzymaj sie i bądz dzielna, nie dzwonili to dobry znak , czas po transferze jest mega stresujący, ja we wtorek ide do invictovej psychoterapeutki, sama nie wiem czy dobrze robie, nigdy do psychologów nie chodzilam ale teraz musze jakos sie przygotowac na kolejna dawke mega nerwów za 2-3 miechy :( Trzymam kciukasy za twoje zarodeczki!!

reklama
madzialenak-mi Pani endokrynolog powiedziała, że przy TSH 4,40 nie powinno być transferu, a z 2strony pan w klinice, również endokrynolog powiedział, że jeśli nie ma innych objawów zewnętrznych niedoczynności tarczycy to nie jest to problem.

Do góry