reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

masia - dzisiaj na szczęście ból głowy odszedł w zapomnienie :) Kochana a jak się mają sprawy u Ciebie? Na jakim obecnie jesteś etapie?

marcikuk - uczucie przeeefajne :))) Wiesz,po raz pierwszy poczułam się taka bardziej "pewna" - w sensie ciąży :)) i chyba odrobinę spokojniejsza :)

reklama
masia123 - właśnie się zorientowałam,że z kolei dzisiaj Ty borykasz się z bólem głowy :((. Tabletka z pewnością pomoże - masz tą przewagę ;),bo ja kiedy zapytałam wczoraj swojego dr czy mogę zażyć Apap, usłyszałam - NIE!! ani Apap ani żaden inny lek przeciwbólowy,więc musiałam tak przeżyć z tą dolegliwością cały dzień.

last time - no rozumiem cie doskonale bo jak ja pierwszy raz zobaczyłam serduszka to tez się uspokoiłam. Zobaczysz pozniej jak bedzie sie wiercic na usg.
Co do bolu glowy to tutaj pozwalaja brac paracetamol.

Dziewuszki, powiedzcie mi ile mg progesteronu nalezy brac na wywolanie @? Ja juz biore 3 dni (200mg na dzien) i ciagle nic,zadnych zwiastunow :(

last time, dzieki,ze pytasz. Czuje sie dobrze fizycznie ale psychicznie juz mnie ta @ a wlasciwie jej brak zaczyna dobijac :(

last time - ja wczoraj rozpoczęłam stymulację, w poniedziałek idę na 17:30 na USG. Tym razem znacząco obniżyłam TSH, tzn. z 4,25, do 1,95 w połowie maja, a po tym badaniu jeszcze mi Pani endokrynolog zwiększyła dawkę euthyroxu. Tym razem to już na pewno będzie pozytywne rozwiązanie. Biorąc rano tabletkę też sobie tak pomyślałam, że dopóki w łatwy sposób mogę sobie ulżyć, to biorę , bo potem to 3 razy sie na tym zastanowię...;-)Odnośnie paracetamolu, to też czytałam, że 1 tabletka od czasu do czasu nie powinna zaszkodzić, aczkolwiek wiadomo jak jest. Dodatkowo znalazłam, że małe ilości aspiryny w ciąży zapobiegają jakimś powikłaniom, więc okazjonalne zażycie być może nie zaszkodzi, jeśli proponują regularne zażywanie. Nie chcę jednak do niczego namawiać. Najważniejsze jednak, że ból sam zdezerterował i odszedł w zapomnienie, miejmy nadzieje, ze już co najmniej do końca karmienia piersią :tak:;-)
agapl - niestety, nie potrafię pomóc :-( jedynie trzymać kciuki, żeby Cię krew zalała ;-)

masia ja na szczęscie mieszkam z mamą wiec pomaga mi cały czas:) w razuie co mam tez w domu babcię tak że chociaż pogadać mam z kim:)

dziewczynki ten upał mnie zabija!!! na dworze upał jak nie wiem w domu duszno strasznie... ja dziś nie mogę już chcę wieczór... wtedy będzie chłodniej na zewnątrz

last time prawda że cudny widok? doskonale wiem jak to jest ... sama dopiero co oglądałam moje małe serdusio.. juz za nim tęsknię:) A masz zdjęcie? pokarzesz nam? no i kiedy wstawisz suwaczek?

co do paracetamolu to tak jak pisalam od bolu pozwalaja tu brac (ja raczej staram sie nie brac tylko przelezec) a co do aspiryny no coz ja biore jedna dziennie. Zalecenie od lekarza na cisinienie

reklama
gieniek - dziekuję *: Ja w zeszłym roku nie podeszłam do tego programu "do skutku" i teraz troche załuje..no ale nie ma co, teraz znowu mamy szansę:):):) z laboratorium NIKT nie dzwonił więc jestem pełna nadziei:) Tylko te weryfikacje mnie przerazaja, bo pamietam, ze w zeszłym roku byłam chodzącym stresem;) ale tym razem bede spokojniejsza- tzn sie postaram:)

masia123 - dziekuję*) jutro juz dwa babelki bedą ze mna:) nie moge sie doczekac! :)

miliaa
- *) dziekuje postaram sie jutro trzymac, nie moge przeciez w stresie przyjąc babelków:)

Kinga_1 - ojej, to w tym samym dniu bedziemy miały transfer, dziekuję za kciuki *: i równiez trzymam ogromne kciuki za Ciebie, wierze ze nam sie uda!!!!!! musi:)

last time - *: dziekuję - uda nam sie, nie ma innej opcji!!!!! :D

Teraz lece na spacerek z moim lubym, odpręzajacy spacerek przed jutrem:):):) Dam znac jutro juz:) Trzymajcie kciuki!!! 12:15 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry