reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam wszystkie Panie, jestem zupełnie nowa na forum. W chwili obecnej jestem w 5 dpt i oczywiście jestem pełna obaw czy się wszystko udało. Jest to mój drugi transfer pierwszy który odbył się w październiku niestety się nie powiódł. Z mężem staramy się o dziecko od sześciu lat, podczas tych starań byłam w jednej ciąży pozamacicznej oraz ciąży która okazała się być ciążą bezzarodkową. W chwili obecnej przebywam w domu na zwolnieniu lekarskim, i wiadomo zaczynam wariować, ponieważ jak każda z kobiet próbuję "wypatrzeć" jakiekolwiek objawy ciąży. Zarodek miałam trzydniowy i podczas transferu wykonano AZH. W środę mam wykonać badanie krwi na poziom progesteronu. Także z każdym dniem mój poziom stresu wzrasta.

Witaj na forum :)
Polecam czytanie książek, najlepiej jakiegoś dobrego, wciągającego kryminału.
Ja dziś mam 10dpt i nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał :)

reklama
Cześć Dziewczyny,
Dzisiaj test znowu pozytywny. To już trzeci dzień testowania. Niestety testy wychodzą dosyć blade. :( Jutro odbieram wyniki bety z piątku. Pocieszam się, że skoro wychodzą pozytywne testy, to dzieje się coś dobrego. Znalazłam historię kobiety, która w 11 dpt blastki miała betę 9 z hakiem i urodziła zdrową córkę. Tak więc staram się pocieszać. Zastanawiam się tylko jakim cudem jest możliwa tak późna implantacja nieco wbrew prawom medycyny?
Mam stresującą pracę i jeśli wynik będzie pozytywny, to chyba pobiegnę do swojego gina i wybłagam kilka dni zwolnienia chorobowego.

Bo powstawanie życia nie ma nic wspólnego z prawami medycyny tylko z prawami natury, a ona jest nieobliczalna i lubi zaskakiwać :)
Trzymam kciuki za piękną betę ✊✊

A przypomnij czy transferowalas blastocyste czy trzydniowy razodek? Jutro beta? Jak sie ogolnie czujesz, odczuwasz jakies bole czy spokoj

Właśnie pomyślałam o książce ale nie potrafię się za bardzo na niej skupić:) po pierwszy transferze nie byłam na zwolnieniu lekarskim tylko w pracy wtedy czas leciał mega szybko ale niestety transfer się nie powiódł. Tym razem liczę, na szczęśliwy koniec :)
10 dzień to już niedługo badanie krwi Cię czeka :) trzymam kciuki za wysoką bete!

Właśnie pomyślałam o książce ale nie potrafię się za bardzo na niej skupić:) po pierwszy transferze nie byłam na zwolnieniu lekarskim tylko w pracy wtedy czas leciał mega szybko ale niestety transfer się nie powiódł. Tym razem liczę, na szczęśliwy koniec :)
10 dzień to już niedługo badanie krwi Cię czeka :) trzymam kciuki za wysoką bete!

Jesli lubisz kryminały, polecam książki Katarzyny Bondy [emoji16] Tez sie nie mogłam na niczym skupić, a jednak historia profilerki Saszy Załuskiej mnie wciągnęła i przetrwałam czas potransferowy - tak skutecznie ze oparłam sie zrobieniu „sikanca-oszukańca” a na bete poszłam 11 dpt trzydniowego zarodka [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny,
Dzisiaj test znowu pozytywny. To już trzeci dzień testowania. Niestety testy wychodzą dosyć blade. :( Jutro odbieram wyniki bety z piątku. Pocieszam się, że skoro wychodzą pozytywne testy, to dzieje się coś dobrego. Znalazłam historię kobiety, która w 11 dpt blastki miała betę 9 z hakiem i urodziła zdrową córkę. Tak więc staram się pocieszać. Zastanawiam się tylko jakim cudem jest możliwa tak późna implantacja nieco wbrew prawom medycyny?
Mam stresującą pracę i jeśli wynik będzie pozytywny, to chyba pobiegnę do swojego gina i wybłagam kilka dni zwolnienia chorobowego.
U mnie beta 166 a kreska blada bardzo była. Wiec myśle, ze na to nie koniecznie musisz patrzeć ;)

Do góry