reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam wszystkie Panie, jestem zupełnie nowa na forum. W chwili obecnej jestem w 5 dpt i oczywiście jestem pełna obaw czy się wszystko udało. Jest to mój drugi transfer pierwszy który odbył się w październiku niestety się nie powiódł. Z mężem staramy się o dziecko od sześciu lat, podczas tych starań byłam w jednej ciąży pozamacicznej oraz ciąży która okazała się być ciążą bezzarodkową. W chwili obecnej przebywam w domu na zwolnieniu lekarskim, i wiadomo zaczynam wariować, ponieważ jak każda z kobiet próbuję "wypatrzeć" jakiekolwiek objawy ciąży. Zarodek miałam trzydniowy i podczas transferu wykonano AZH. W środę mam wykonać badanie krwi na poziom progesteronu. Także z każdym dniem mój poziom stresu wzrasta.

Witaj na forum :)
Polecam czytanie książek, najlepiej jakiegoś dobrego, wciągającego kryminału.
Ja dziś mam 10dpt i nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał :)

reklama
Cześć Dziewczyny,
Dzisiaj test znowu pozytywny. To już trzeci dzień testowania. Niestety testy wychodzą dosyć blade. :( Jutro odbieram wyniki bety z piątku. Pocieszam się, że skoro wychodzą pozytywne testy, to dzieje się coś dobrego. Znalazłam historię kobiety, która w 11 dpt blastki miała betę 9 z hakiem i urodziła zdrową córkę. Tak więc staram się pocieszać. Zastanawiam się tylko jakim cudem jest możliwa tak późna implantacja nieco wbrew prawom medycyny?
Mam stresującą pracę i jeśli wynik będzie pozytywny, to chyba pobiegnę do swojego gina i wybłagam kilka dni zwolnienia chorobowego.

Bo powstawanie życia nie ma nic wspólnego z prawami medycyny tylko z prawami natury, a ona jest nieobliczalna i lubi zaskakiwać :)
Trzymam kciuki za piękną betę ✊✊

A przypomnij czy transferowalas blastocyste czy trzydniowy razodek? Jutro beta? Jak sie ogolnie czujesz, odczuwasz jakies bole czy spokoj

Właśnie pomyślałam o książce ale nie potrafię się za bardzo na niej skupić:) po pierwszy transferze nie byłam na zwolnieniu lekarskim tylko w pracy wtedy czas leciał mega szybko ale niestety transfer się nie powiódł. Tym razem liczę, na szczęśliwy koniec :)
10 dzień to już niedługo badanie krwi Cię czeka :) trzymam kciuki za wysoką bete!

Właśnie pomyślałam o książce ale nie potrafię się za bardzo na niej skupić:) po pierwszy transferze nie byłam na zwolnieniu lekarskim tylko w pracy wtedy czas leciał mega szybko ale niestety transfer się nie powiódł. Tym razem liczę, na szczęśliwy koniec :)
10 dzień to już niedługo badanie krwi Cię czeka :) trzymam kciuki za wysoką bete!

Jesli lubisz kryminały, polecam książki Katarzyny Bondy [emoji16] Tez sie nie mogłam na niczym skupić, a jednak historia profilerki Saszy Załuskiej mnie wciągnęła i przetrwałam czas potransferowy - tak skutecznie ze oparłam sie zrobieniu „sikanca-oszukańca” a na bete poszłam 11 dpt trzydniowego zarodka [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny,
Dzisiaj test znowu pozytywny. To już trzeci dzień testowania. Niestety testy wychodzą dosyć blade. :( Jutro odbieram wyniki bety z piątku. Pocieszam się, że skoro wychodzą pozytywne testy, to dzieje się coś dobrego. Znalazłam historię kobiety, która w 11 dpt blastki miała betę 9 z hakiem i urodziła zdrową córkę. Tak więc staram się pocieszać. Zastanawiam się tylko jakim cudem jest możliwa tak późna implantacja nieco wbrew prawom medycyny?
Mam stresującą pracę i jeśli wynik będzie pozytywny, to chyba pobiegnę do swojego gina i wybłagam kilka dni zwolnienia chorobowego.
U mnie beta 166 a kreska blada bardzo była. Wiec myśle, ze na to nie koniecznie musisz patrzeć ;)

Do góry