reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Za półtora tygodnia, 13 grudnia. A jak u Ciebie? Myślę, że jeszcze nie urodzilas, bo byś się pochwalila więc Mały posłuchał się i grzecznie w brzuszku siedzi.
Na razie się słucha dziś 36+3 tc więc do 37 tc ma przykazane być w brzuszku.
Wczoraj byłam u tego mojego drugiego lekarza i mówi że jest ok i spokojnie powinien posiedzieć do 38 tc... Teraz mam tylko problem w którym szpitalu rodzić tak mi namieszał w głowie... Bo wiesz moja dr z kliniki nie pracuje w żadnym a on w moim powiatowym i nie wiem czy pchać się na Warszawę czy rodzić tu ma miejscu... Tutaj warunki trochę do d...py... A Ty będziesz ciążę u swojej dr Sz. prowadzić z kliniki?!?

Na razie się słucha dziś 36+3 tc więc do 37 tc ma przykazane być w brzuszku.
Wczoraj byłam u tego mojego drugiego lekarza i mówi że jest ok i spokojnie powinien posiedzieć do 38 tc... Teraz mam tylko problem w którym szpitalu rodzić tak mi namieszał w głowie... Bo wiesz moja dr z kliniki nie pracuje w żadnym a on w moim powiatowym i nie wiem czy pchać się na Warszawę czy rodzić tu ma miejscu... Tutaj warunki trochę do d...py... A Ty będziesz ciążę u swojej dr Sz. prowadzić z kliniki?!?

Tak, ja będę prowadzić ciążę u mojej dr z kliniki. Ona pracuje w szpitalu w Warszawie w którym kiedys lezalam i byłam bardzo zadowolona z podejścia lekarzy do pacjentów. No i w tym szpitalu chciałabym rodzić (jeśli wszystko będzie dalej dobrze szło).

Witamy :). W środę to już 8dpt będzie więc ja bym betę już na pewno robiła. Nie namawiam Cię oczywiście, bo ja to niecierpliwa jestem.
Ja się trochę boję robić tak wcześnie betę :( 12 dzień będzie w niedzielę ale myślę, że pobiegnę w sobotę rano na badanie krwi aczkolwiek wyniki i tak pewnie będą w poniedziałek :(

Cześć Dziewczyny,
Dzisiaj test znowu pozytywny. To już trzeci dzień testowania. Niestety testy wychodzą dosyć blade. :( Jutro odbieram wyniki bety z piątku. Pocieszam się, że skoro wychodzą pozytywne testy, to dzieje się coś dobrego. Znalazłam historię kobiety, która w 11 dpt blastki miała betę 9 z hakiem i urodziła zdrową córkę. Tak więc staram się pocieszać. Zastanawiam się tylko jakim cudem jest możliwa tak późna implantacja nieco wbrew prawom medycyny?
Mam stresującą pracę i jeśli wynik będzie pozytywny, to chyba pobiegnę do swojego gina i wybłagam kilka dni zwolnienia chorobowego.

Tak, ja będę prowadzić ciążę u mojej dr z kliniki. Ona pracuje w szpitalu w Warszawie w którym kiedys lezalam i byłam bardzo zadowolona z podejścia lekarzy do pacjentów. No i w tym szpitalu chciałabym rodzić (jeśli wszystko będzie dalej dobrze szło).
No ja też leżałam w tym szpitalu jak jeszcze moja dr tam pracowała

reklama
Czesc Wszystkim,
czy mozna dolaczyc do Waszego watku?
Jestem po kilkuletnich staraniach, obecnie po moim pierwszym IVF - transfer 5 dniowej blastocysty mialam w poniedzialek. Od tygodnia siedze w domu i wariuje... a najbiedniejszy jest moj ukochany ktory musi znosic moje hustawki emocjonalne i lagodzic moj stres... ja sobie ewidentnie nie radze :(
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Witaj Lily :)
Pisz śmiało jak tylko masz ochotę...zawsze się lżej na sercu robi jak można się wygadać:)
Jutro będziesz 7dpt blastki, więc jak czekanie jest dla Ciebie tak trudne, to możesz już zrobić betę.
Trzymam za Ciebie kciuki ✊

Do góry