dasz radę!5dniowe swieżynki to mocne blastki u mnie 14miesięczna córa z takiego kropka jestCzesc Wszystkim,
czy mozna dolaczyc do Waszego watku?
Jestem po kilkuletnich staraniach, obecnie po moim pierwszym IVF - transfer 5 dniowej blastocysty mialam w poniedzialek. Od tygodnia siedze w domu i wariuje... a najbiedniejszy jest moj ukochany ktory musi znosic moje hustawki emocjonalne i lagodzic moj stres... ja sobie ewidentnie nie radze
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
reklama
Oczekiwanie2017
Fanka BB :)
Czesc Wszystkim,
czy mozna dolaczyc do Waszego watku?
Jestem po kilkuletnich staraniach, obecnie po moim pierwszym IVF - transfer 5 dniowej blastocysty mialam w poniedzialek. Od tygodnia siedze w domu i wariuje... a najbiedniejszy jest moj ukochany ktory musi znosic moje hustawki emocjonalne i lagodzic moj stres... ja sobie ewidentnie nie radze
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
Cześć. Te dni po transferze są wyjątkowo trudne, ale mam nadzieję, że beta będzie pozytywna
Oczekiwanie2017
W poniedzialek beta dopiero... we wtorek konsultacja telefoniczna i mam nadzieję że wszystko bedzie dalej szlo w dobrą stronę:-))
Trzymam kciuki, żeby tak właśnie było
Oczekiwanie2017
Tak,dopiero od ostatniej wtorkowej wizyty więcej leże.Wizyte mam w piątek więc zobaczymy co lekarz powie,ale do tego czasu chucham na zimne i sobie leże.Tyle że z tego leżenia już coraz bardziej kręgosłup boli.
Odpoczynek przed nieprzespanymi nocami po porodzie . Czas na książkę, telewizję, naukę, itp. Koniecznie daj znać po piątkowej wizycie.
Oczekiwanie2017
Hej,
dzieki za mile slowa!
Wczesniej gdy mialam 27 lat, staralam sie naturalnie z moim (bylym juz) mezem przez ok 2.5 roku; mam endometrioze I/II stopnia (ogniska usuniete laparoskopowo w 2014 r), byly mial srednie parametry nasienia + tak naprawde on moim zdaniem nie chcial miec dzieci. Po tej laparo zaczelo sie miedzy nami bardzo psuc i w 2015 sie rozwiedlismy.
Moj obecny partner bardzo chce miec ze mna dzieci ale niesty z powodu jego problemow zdrowotnych jedynym wyjsciem jest nasienie od dawcy.
Wiec w lecie tego roku zaczelam podejscie numer 2 do tematu rodziny, od lipca mialam 4 IUI nieudane no i teraz pierwsze IVF. Po stymulacji uzyskano 11 komorek ale tylko 6 bylo dobrej jakosci. Z 4 zaplodnilo sie 3 (nie zapladnialismy wszystkich) z czego najlepiej rokujaca blastka zostala mi podana a 2 pozostale (o klase i dwie klasy slabsze) zostaly zamrozone.
To tyle po krotce
Wczoraj sie zamartwialam ze w 5 dpt nie mam zadnych objawow, dzis z kolei od rana czuje lekki bol brzucha jak przed okresem i teraz sie martwie znowu tym ze cos czuje... bete zamieram zrobic w srode
Ja w 5dpt i 6dpt miałam bóle okresowe i był to dobry objaw . Wiele dziewczyn też tak miało i wszystko dobrze się skończyło
dżoasia
Misia dhea to badanie jakosci komorek jajowych. Jesli @pisces ma w gormej granicy to chyba ok, tylko jakos stymulacja nietrafiona albo nie wiem o co cho... :/A na co to ma wplyw? Kto @dżoasi zlecil to badanie. Moze moec wplyw na niepowodzenie in vitro?
dżoasia
Witaj! Trzymam kciuki za powodzenie, mysle ze te bole to dobry znak, jesli sa dosc silne to lyknij nospe i odpoczywaj duzoHej,
dzieki za mile slowa!
Wczesniej gdy mialam 27 lat, staralam sie naturalnie z moim (bylym juz) mezem przez ok 2.5 roku; mam endometrioze I/II stopnia (ogniska usuniete laparoskopowo w 2014 r), byly mial srednie parametry nasienia + tak naprawde on moim zdaniem nie chcial miec dzieci. Po tej laparo zaczelo sie miedzy nami bardzo psuc i w 2015 sie rozwiedlismy.
Moj obecny partner bardzo chce miec ze mna dzieci ale niesty z powodu jego problemow zdrowotnych jedynym wyjsciem jest nasienie od dawcy.
Wiec w lecie tego roku zaczelam podejscie numer 2 do tematu rodziny, od lipca mialam 4 IUI nieudane no i teraz pierwsze IVF. Po stymulacji uzyskano 11 komorek ale tylko 6 bylo dobrej jakosci. Z 4 zaplodnilo sie 3 (nie zapladnialismy wszystkich) z czego najlepiej rokujaca blastka zostala mi podana a 2 pozostale (o klase i dwie klasy slabsze) zostaly zamrozone.
To tyle po krotce
Wczoraj sie zamartwialam ze w 5 dpt nie mam zadnych objawow, dzis z kolei od rana czuje lekki bol brzucha jak przed okresem i teraz sie martwie znowu tym ze cos czuje... bete zamieram zrobic w srode
w sensie że zarodki nie poddają się tak łatwo jak na początku?Lez Kochana, lez. Beta w tym momencie nie jest tak istotna jak obraz USG. Poza tym nie poddają się tak szybko jak na początku.
Dziewczyny wyczytałam w necie że od niepłodniości, kobiet ciężarnych itd. jest patron - święty Dominik. Zaczęłam się do niego modlić Wiem że niektóre z Was modlą się do Św. Rity - może warto rozszerzyć listę
ale ja blondynka, nie załapałam ze kazała Ci zostać w domu bo pecherzyk jest nisko.. Myślałam że tak po prostu na wszelki wypadek masz wypoczywac i leżeć kochana więc leżymy i podnosimy zarodki do góry i przyklejamy do mamusiTak, ja będę teraz na zwolnieniu. Czułam się dobrze więc myślałam że popracuje jeszcze trochę, ale oczywiście jak trzeba zostać w domu to zostaje. Może się okazać że Maleństwo szybko pójdzie do góry i wtedy będę mogła do pracy wrócić. Wizytę mam 13 grudnia czyli 28 dpt.
reklama
L
Lily85
Gość
Wow, dziekuje Wam bardzo - jestescie kochane
Podziel się: