reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie z zalecen szczepienia. Ale mam sie zastanowic i napisac maila do niego:)
Mozecie byc dumne, dzisiaj to chyba doktorkowi zaschlo w gardle od gadania.
Skubaniutki z poprzedniej wizyty wszystko zanotowal, nawet nie pamietalam, ze o niektorych rzeczach mowilam kiedys;) wiec szacun, chcialabym, zeby wszyscy lekarze byli tacy skrupulatni.
Pytalam i o te szczepienia i o immunoglobuliny. Roznica jest taka, ze szczepienia sa ponoc nieco skuteczniejsze ale immunoglobuliny sa lepiej przebadane jesli chodzi o dlugotrwale stosowanie, i przede wszystkim moga je stosowac osoby z chorobami autoagresji jak np z HASHIMOTO - bo te osoby szczepic sie nie moga. Jak chodzi o kasę... hmm kazde szczepienie mialoby kosztowac ok 700 zl i potrzebne jest 4. 3 przed transferem a czwarte miedzy 6-8 miesiacem. Do tego dojazdy i badania meza i wychodzi ponad 4 tysie. Jeden wlew z immuoglobulin 4tysie. SZCepienia by mnie przytrzymaly co najmniej do polowy lutego... Musze sie z tym przespac i w poniedzialek pogadam z ginem jak on to widzi. Na razie mam metlik.
Pasnik powiedzial zeby poczytac i internetach na roznych forach o skutecznosci, a ja mu mowie ze ja wlasnie tylko o tym czytam ostatnio i ze o nim tez sie dowiedzialam z tych internetach, bo ostatnio jest w nich hitem:D
Czyli musisz mieć jedno albo drugie? A co on na Twoje wyniki?

reklama
U mnie z zalecen szczepienia. Ale mam sie zastanowic i napisac maila do niego:)
Mozecie byc dumne, dzisiaj to chyba doktorkowi zaschlo w gardle od gadania.
Skubaniutki z poprzedniej wizyty wszystko zanotowal, nawet nie pamietalam, ze o niektorych rzeczach mowilam kiedys;) wiec szacun, chcialabym, zeby wszyscy lekarze byli tacy skrupulatni.
Pytalam i o te szczepienia i o immunoglobuliny. Roznica jest taka, ze szczepienia sa ponoc nieco skuteczniejsze ale immunoglobuliny sa lepiej przebadane jesli chodzi o dlugotrwale stosowanie, i przede wszystkim moga je stosowac osoby z chorobami autoagresji jak np z HASHIMOTO - bo te osoby szczepic sie nie moga. Jak chodzi o kasę... hmm kazde szczepienie mialoby kosztowac ok 700 zl i potrzebne jest 4. 3 przed transferem a czwarte miedzy 6-8 miesiacem. Do tego dojazdy i badania meza i wychodzi ponad 4 tysie. Jeden wlew z immuoglobulin 4tysie. SZCepienia by mnie przytrzymaly co najmniej do polowy lutego... Musze sie z tym przespac i w poniedzialek pogadam z ginem jak on to widzi. Na razie mam metlik.
Pasnik powiedzial zeby poczytac i internetach na roznych forach o skutecznosci, a ja mu mowie ze ja wlasnie tylko o tym czytam ostatnio i ze o nim tez sie dowiedzialam z tych internetach, bo ostatnio jest w nich hitem:D
Szczepienia sa tez w Krakowie tylko drozsze bo 880 zl jedno i robia je co 2 tygodnie a w Lodzi zazwyczaj co 3. A doszczepienie miedzy 6 a 8 tygodniem a nie miesiacem. A co z NK? Co mowil o heparynie?

Dzisiaj dokładnie 12+2. Ciężar spadł z serca :) Super widok jak maluszek się rusza i macha rączkami. Miałam łzy w oczach. Tobie życzę takich samych wrażeń!
Suuper! Aż ciary przechodzą ;) ja będę miała w 12+6 wiec może coś tam zobaczę, a jak nie to mam 21.12 u swojego i ob mi powiedział, ze wtedy już powinno być widać. Tylko właśnie zależy od malucha jak się ułoży :)

Suuper! Aż ciary przechodzą ;) ja będę miała w 12+6 wiec może coś tam zobaczę, a jak nie to mam 21.12 u swojego i ob mi powiedział, ze wtedy już powinno być widać. Tylko właśnie zależy od malucha jak się ułoży :)
No właśnie, ja piłam zimną wodę, lekarka pukała w brzuch tą głowicą i nic, dzidzia śpi nadal. Ale poruszałam się i było lepiej. Myślę, że będziesz juz wiedziała przed samymi Świętami czy chłopak czy dziołcha :)

Dziewczyny... potrzebuję wsparcia.właśnie dowiedziałam się ze moją siostra jest w ciąży...cieszę się??a ona?? Chyba nie za bardzo, jest zaskoczona. To jej trzecie dziecko. Życzę jej jak najlepiej ale co jeśli mi się nie uda ?? Za każdym razem patrząc na jej dziecko będę myślała o mojej okruszynce. przeciez ja tego nie wytrzymam...
Uda sie kochana, nie ma innej opcji! Jestes w ciazy i bedzie dobrze, koniec kropka. :*

Dziewczyny... potrzebuję wsparcia.właśnie dowiedziałam się ze moją siostra jest w ciąży...cieszę się??a ona?? Chyba nie za bardzo, jest zaskoczona. To jej trzecie dziecko. Życzę jej jak najlepiej ale co jeśli mi się nie uda ?? Za każdym razem patrząc na jej dziecko będę myślała o mojej okruszynce. przeciez ja tego nie wytrzymam...

Moja bratowa była w początkowej ciąży jak okazało się że ja jestem w pozamacicznej. Ale dla mnie nie było to problemem, może dlatego że mieszkają daleko i rzadko się widujemy i okres żałoby mam za sobą. U Ciebie też wszystko się ułoży (tym bardziej że jesteś w ciąży :)

Szczepienia sa tez w Krakowie tylko drozsze bo 880 zl jedno i robia je co 2 tygodnie a w Lodzi zazwyczaj co 3. A doszczepienie miedzy 6 a 8 tygodniem a nie miesiacem. A co z NK? Co mowil o heparynie?
Nk niby ok ale mozna intralipid lub accofil. Tak, miedzy 6-8 tygodniem, przejezyczenie takie:) o heparynie mowil kiedys zeby w pierwszym trymestrze.

reklama
Hej dziewczyny, ja już po badaniu. Dzidziolek ma się bardzo dobrze. Wszystko w porządku. Całe 57 mm! Nie chciał za bardzo się dać zmierzyć bo spał, chyba ma to po tatusiu, ale poskakałam trochę i udało się! Na płeć jeszcze za wcześnie. Ponoć na tym etapie wszystkie bobasy wyglądają na chłopców :)Zobacz załącznik 830946
Cudowny widok. Wielkie gratulacje

Do góry