reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam, często tu zaglądam, ale nigdy jeszcze nie pisałam. Przeszukuję tony stron www i nie mogę natrafić na problem który mnie dotknął. Może któraś z was miała lub słyszała o takiej sytuacji. Jestem 10 dpt blastocysty (zdrowej, dobrej jakości, przebadanej pgd). W 4 dpt miałam 1 weryfikację i wynik hcg był trochę powyżej 5. Przy 2 weryfikacji - w 7 dpt hcg było 25. Jutro, czyli w 11 dpt mam 3 weryfikację, ale coś mnie podkusiło i zrobiłam sikańca - wyszedł negatywny. Obecnie jest płacz i rozpacz, bo nadzieje były duże. Mąż mówi, że ten test może nic nie znaczyć. Ale... ja już się załamałam. Pytanie, czy któraś miała już obiecującą betę, a sikaniec nie wyszedł? Nadzieja zawsze umiera ostatnia...
Witaj. Ostatnio na tym forum ale na innym wątku spotkałam przykład, że sikaniec wyszedł a beta była 8, a drugi przypadek był taki że na sikaczu ledwo co było widać, a beta w tym dniu grubo ponad 400. Myślę, że nie ma się co załamywać :) tak to z tymi sikaczami bywa ;)

reklama
hej kochane .. wiec opowiem wam co sie wczoraj działo.. kuzynki maz zadzwonił do gazety ze kasa chorych nie chce zapłacic za leczenie Damiana.. gazeta wczoraj przyjechała do szpitala i chciała zrobić wywiad i zdjecia ..zadzwonili tez do kasy chorych z zapytaniem czy mozna opublikowac w gazecie ich odmowe.. zanim zaczelismy opowiadac o swojej histori wpadła ochrona szpitala i wyprowadzili reportera i fotografa..bylismy w szoku przybiegl rzecznik prasowy i szef oddziału onkologi ...rozpetał sie haos ... po wszystkim godzine dzwoni kasa chorych i pyta czy jest jeszcze reporter powiedzielismy ze tak.. powiadomił nas ze koszty pokryja za leczenie...bylismy w szoku. !!! jeszcze nie wiemy na jaki czas przyznali nam refundacje ale kochane jutro zaczynamy leczenie ... jestem troche niespokojna co to bedzie .. bo wszyscy zbieraja pieniazki dla nas .. i poki co nie wiem co na zbiorce mam napisac... ahh ... z jednej strony sie ciesze z drugiej boje sie ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jejciu!!!! Cudnieeee!!!! :*:*:*:*:*

Dziewczyny czy któraś z was miała w posiewie streptococcus agalactiae przed przystąpieniem do procedury? Właśnie robie badania do wizyty startowej i wyszło mi coś takiego..
Czy to ma jakiś wpływ na powodzenie?
Mi to wyszło w trakcie stymulacji, dostałam jedną saszetkę antybiotyku MONURAL i miało być ok. pytałam tez innego lekarza i potwierdził, że ten lek był ok :)

hej kochane .. wiec opowiem wam co sie wczoraj działo.. kuzynki maz zadzwonił do gazety ze kasa chorych nie chce zapłacic za leczenie Damiana.. gazeta wczoraj przyjechała do szpitala i chciała zrobić wywiad i zdjecia ..zadzwonili tez do kasy chorych z zapytaniem czy mozna opublikowac w gazecie ich odmowe.. zanim zaczelismy opowiadac o swojej histori wpadła ochrona szpitala i wyprowadzili reportera i fotografa..bylismy w szoku przybiegl rzecznik prasowy i szef oddziału onkologi ...rozpetał sie haos ... po wszystkim godzine dzwoni kasa chorych i pyta czy jest jeszcze reporter powiedzielismy ze tak.. powiadomił nas ze koszty pokryja za leczenie...bylismy w szoku. !!! jeszcze nie wiemy na jaki czas przyznali nam refundacje ale kochane jutro zaczynamy leczenie ... jestem troche niespokojna co to bedzie .. bo wszyscy zbieraja pieniazki dla nas .. i poki co nie wiem co na zbiorce mam napisac... ahh ... z jednej strony sie ciesze z drugiej boje sie ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super wiadomość.
Teraz trzymam kciuki żeby leczenie było skuteczne, a Dami przeszedł je lekko i szybko wrócił do zdrowia:)

U mnie było tak że zarodka miałam 3 dniowego,ale oczywiście jak wiekszosc z nas zrobilam sikacza w 10dpt i rozpacz bo negatywny,w 11dpt zaczęłam plamic takie plamy na papierze brunatne wiec załamka ze to okres,ale wyczytałam ze moze byc pozna implantacja.Rano po plamieniu ani śladu.w 13dpt zrobilam sikacza i wyszła druga blada kreska,ledwo widoczna.14 dpt poszlam na bete bo w tym dniu tez lekarz zlecił bete i okazało sie ze ciąża;-) jestem prawie w 9tc.
Przyrosty;
14dpt 371.3
17dpt 1282
21dpt 5419
28 dpt 28312

I w brzuszku dzidziuś jeden? Bo ja wczoraj w 19 dpt miałam betę 2918 (wcześniej w 13 dpt 349) i obleciał mnie strach czy w brzuszku nie mieszka więcej niz jeden maluszek [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi to wyszło w trakcie stymulacji, dostałam jedną saszetkę antybiotyku MONURAL i miało być ok. pytałam tez innego lekarza i potwierdził, że ten lek był ok :)
Ja rozmawialam z moja dr i powiedziala ze raczej nie bedziemy nic z tym zrobic. Nie potrafila mi tez wytlumaczyc czy to bedzie mialo jakis wplyw na powodzenie. Dzoasia a Tobie sie udalo ? Czy Twoj maz tez mial ta bakterie ?

reklama
Ja rozmawialam z moja dr i powiedziala ze raczej nie bedziemy nic z tym zrobic. Nie potrafila mi tez wytlumaczyc czy to bedzie mialo jakis wplyw na powodzenie. Dzoasia a Tobie sie udalo ? Czy Twoj maz tez mial ta bakterie ?

To podobno ma duże znaczenie, ale przy porodzie. Każda ciężarna powinna mieć badanie na GBS (to skrotowa nazwa) i jeśli jest dodatnie to przed porodem chyba antybiotyk dostaje. Ale nie wiem jak przy stymulacji i transferze wpływa.

Do góry