reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam, często tu zaglądam, ale nigdy jeszcze nie pisałam. Przeszukuję tony stron www i nie mogę natrafić na problem który mnie dotknął. Może któraś z was miała lub słyszała o takiej sytuacji. Jestem 10 dpt blastocysty (zdrowej, dobrej jakości, przebadanej pgd). W 4 dpt miałam 1 weryfikację i wynik hcg był trochę powyżej 5. Przy 2 weryfikacji - w 7 dpt hcg było 25. Jutro, czyli w 11 dpt mam 3 weryfikację, ale coś mnie podkusiło i zrobiłam sikańca - wyszedł negatywny. Obecnie jest płacz i rozpacz, bo nadzieje były duże. Mąż mówi, że ten test może nic nie znaczyć. Ale... ja już się załamałam. Pytanie, czy któraś miała już obiecującą betę, a sikaniec nie wyszedł? Nadzieja zawsze umiera ostatnia...
Witaj. Ostatnio na tym forum ale na innym wątku spotkałam przykład, że sikaniec wyszedł a beta była 8, a drugi przypadek był taki że na sikaczu ledwo co było widać, a beta w tym dniu grubo ponad 400. Myślę, że nie ma się co załamywać :) tak to z tymi sikaczami bywa ;)

reklama
hej kochane .. wiec opowiem wam co sie wczoraj działo.. kuzynki maz zadzwonił do gazety ze kasa chorych nie chce zapłacic za leczenie Damiana.. gazeta wczoraj przyjechała do szpitala i chciała zrobić wywiad i zdjecia ..zadzwonili tez do kasy chorych z zapytaniem czy mozna opublikowac w gazecie ich odmowe.. zanim zaczelismy opowiadac o swojej histori wpadła ochrona szpitala i wyprowadzili reportera i fotografa..bylismy w szoku przybiegl rzecznik prasowy i szef oddziału onkologi ...rozpetał sie haos ... po wszystkim godzine dzwoni kasa chorych i pyta czy jest jeszcze reporter powiedzielismy ze tak.. powiadomił nas ze koszty pokryja za leczenie...bylismy w szoku. !!! jeszcze nie wiemy na jaki czas przyznali nam refundacje ale kochane jutro zaczynamy leczenie ... jestem troche niespokojna co to bedzie .. bo wszyscy zbieraja pieniazki dla nas .. i poki co nie wiem co na zbiorce mam napisac... ahh ... z jednej strony sie ciesze z drugiej boje sie ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jejciu!!!! Cudnieeee!!!! :*:*:*:*:*

Dziewczyny czy któraś z was miała w posiewie streptococcus agalactiae przed przystąpieniem do procedury? Właśnie robie badania do wizyty startowej i wyszło mi coś takiego..
Czy to ma jakiś wpływ na powodzenie?
Mi to wyszło w trakcie stymulacji, dostałam jedną saszetkę antybiotyku MONURAL i miało być ok. pytałam tez innego lekarza i potwierdził, że ten lek był ok :)

hej kochane .. wiec opowiem wam co sie wczoraj działo.. kuzynki maz zadzwonił do gazety ze kasa chorych nie chce zapłacic za leczenie Damiana.. gazeta wczoraj przyjechała do szpitala i chciała zrobić wywiad i zdjecia ..zadzwonili tez do kasy chorych z zapytaniem czy mozna opublikowac w gazecie ich odmowe.. zanim zaczelismy opowiadac o swojej histori wpadła ochrona szpitala i wyprowadzili reportera i fotografa..bylismy w szoku przybiegl rzecznik prasowy i szef oddziału onkologi ...rozpetał sie haos ... po wszystkim godzine dzwoni kasa chorych i pyta czy jest jeszcze reporter powiedzielismy ze tak.. powiadomił nas ze koszty pokryja za leczenie...bylismy w szoku. !!! jeszcze nie wiemy na jaki czas przyznali nam refundacje ale kochane jutro zaczynamy leczenie ... jestem troche niespokojna co to bedzie .. bo wszyscy zbieraja pieniazki dla nas .. i poki co nie wiem co na zbiorce mam napisac... ahh ... z jednej strony sie ciesze z drugiej boje sie ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super wiadomość.
Teraz trzymam kciuki żeby leczenie było skuteczne, a Dami przeszedł je lekko i szybko wrócił do zdrowia:)

U mnie było tak że zarodka miałam 3 dniowego,ale oczywiście jak wiekszosc z nas zrobilam sikacza w 10dpt i rozpacz bo negatywny,w 11dpt zaczęłam plamic takie plamy na papierze brunatne wiec załamka ze to okres,ale wyczytałam ze moze byc pozna implantacja.Rano po plamieniu ani śladu.w 13dpt zrobilam sikacza i wyszła druga blada kreska,ledwo widoczna.14 dpt poszlam na bete bo w tym dniu tez lekarz zlecił bete i okazało sie ze ciąża;-) jestem prawie w 9tc.
Przyrosty;
14dpt 371.3
17dpt 1282
21dpt 5419
28 dpt 28312

I w brzuszku dzidziuś jeden? Bo ja wczoraj w 19 dpt miałam betę 2918 (wcześniej w 13 dpt 349) i obleciał mnie strach czy w brzuszku nie mieszka więcej niz jeden maluszek [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi to wyszło w trakcie stymulacji, dostałam jedną saszetkę antybiotyku MONURAL i miało być ok. pytałam tez innego lekarza i potwierdził, że ten lek był ok :)
Ja rozmawialam z moja dr i powiedziala ze raczej nie bedziemy nic z tym zrobic. Nie potrafila mi tez wytlumaczyc czy to bedzie mialo jakis wplyw na powodzenie. Dzoasia a Tobie sie udalo ? Czy Twoj maz tez mial ta bakterie ?

reklama
Ja rozmawialam z moja dr i powiedziala ze raczej nie bedziemy nic z tym zrobic. Nie potrafila mi tez wytlumaczyc czy to bedzie mialo jakis wplyw na powodzenie. Dzoasia a Tobie sie udalo ? Czy Twoj maz tez mial ta bakterie ?

To podobno ma duże znaczenie, ale przy porodzie. Każda ciężarna powinna mieć badanie na GBS (to skrotowa nazwa) i jeśli jest dodatnie to przed porodem chyba antybiotyk dostaje. Ale nie wiem jak przy stymulacji i transferze wpływa.

Do góry