reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny mam pytanie.... dziś jest 4dzień po transferze .. rano wstałam w dość dziwnym objawem, mocno kręciło mi się w głowie i miałam odruch wymiotny .. nie wiem czy to zły objaw czy może te leki i pogoda , i tak jakoś się zgrało troszkę się zestresowałam co o tym sądzicie......

reklama
Witam, często tu zaglądam, ale nigdy jeszcze nie pisałam. Przeszukuję tony stron www i nie mogę natrafić na problem który mnie dotknął. Może któraś z was miała lub słyszała o takiej sytuacji. Jestem 10 dpt blastocysty (zdrowej, dobrej jakości, przebadanej pgd). W 4 dpt miałam 1 weryfikację i wynik hcg był trochę powyżej 5. Przy 2 weryfikacji - w 7 dpt hcg było 25. Jutro, czyli w 11 dpt mam 3 weryfikację, ale coś mnie podkusiło i zrobiłam sikańca - wyszedł negatywny. Obecnie jest płacz i rozpacz, bo nadzieje były duże. Mąż mówi, że ten test może nic nie znaczyć. Ale... ja już się załamałam. Pytanie, czy któraś miała już obiecującą betę, a sikaniec nie wyszedł? Nadzieja zawsze umiera ostatnia...
Ja w 6dpt robilam sikanca negatywny a na następny dzień beta 33,6 !!jak hcg w krwi jest 25 to w moczu jest go znacznie mniej a wiekszosc testow wykrywa ciaze od stez 25 w moczu a wtedy we krwi musi byc znacznie wyzsza wartosc, wiec glowa do gory jestes w ciąży :-)

Zobacz załącznik 830876
Tak jakos jeszcze sie "boje" ujawniac :p
Czytalam troche o tych detektorach i dzisiaj calkiem przypadkiem wpadl mi w rece w atrakcyjnej cenie taki jak na zdjeciu i przyznam sie, ze sie skusilam :p Jeszcze musisz pare tygodni poczekac ale co tam :) Niby ma wykrywac tetno od 12tc. Zobaczymy hehe
wpadł Ci w ręce w jakimś konkretnym sklepie czy gdzieś na necie?Ja też sobie chcę kupić,chociaż mój mąż stwierdził że schizuje,

hej kochane .. wiec opowiem wam co sie wczoraj działo.. kuzynki maz zadzwonił do gazety ze kasa chorych nie chce zapłacic za leczenie Damiana.. gazeta wczoraj przyjechała do szpitala i chciała zrobić wywiad i zdjecia ..zadzwonili tez do kasy chorych z zapytaniem czy mozna opublikowac w gazecie ich odmowe.. zanim zaczelismy opowiadac o swojej histori wpadła ochrona szpitala i wyprowadzili reportera i fotografa..bylismy w szoku przybiegl rzecznik prasowy i szef oddziału onkologi ...rozpetał sie haos ... po wszystkim godzine dzwoni kasa chorych i pyta czy jest jeszcze reporter powiedzielismy ze tak.. powiadomił nas ze koszty pokryja za leczenie...bylismy w szoku. !!! jeszcze nie wiemy na jaki czas przyznali nam refundacje ale kochane jutro zaczynamy leczenie ... jestem troche niespokojna co to bedzie .. bo wszyscy zbieraja pieniazki dla nas .. i poki co nie wiem co na zbiorce mam napisac... ahh ... z jednej strony sie ciesze z drugiej boje sie ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To świetna wiadomość! Nic sie nie bójcie, bo teraz juz bedzie tylko lepiej!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na okres się nie zapowiada. Coś czuję że nie wytrzymam do 12.12 .Chce wiedziec i chce żeby było już po wszystkim.

Ja miałam c.pozamaciczna ale przyznam, że u mnie beta rosła dużo lepiej (oprócz jednorazowego spadku przyrost o minimum 66% był). Dlatego te niskie wartości u Ciebie sa zastanawiające. Przy takiej wartości lekarzowi może być trudno zlakalizowac ewentualna ciążę :(

Hej dziewczyny mam pytanie.... dziś jest 4dzień po transferze .. rano wstałam w dość dziwnym objawem, mocno kręciło mi się w głowie i miałam odruch wymiotny .. nie wiem czy to zły objaw czy może te leki i pogoda , i tak jakoś się zgrało troszkę się zestresowałam co o tym sądzicie......
Najpewniej od progesteronu

wpadł Ci w ręce w jakimś konkretnym sklepie czy gdzieś na necie?Ja też sobie chcę kupić,chociaż mój mąż stwierdził że schizuje,
Moj m powiedzial to samo :p ale ja wole miec, tymbardziej, ze w DK jest bardzo malo wizyt. Odkupilam go od kolezanki za pol darmo, jest jak nowy. Uzyla go ze 3 razy i zaczela czuc juz ruchy dziecka i uznala go za zbedny.

reklama
Tylko ze ja juz mialam serie szczepien i.potem.jeszcze jedno doszczepienie. Lykanie encortonu moze hamowac skutecznosc szczepien choc nie wiem.czy tak do konca jest bo pytalam dziewczyn w Lodzi jak czekalysmy na swoja kolejke to.one braly encorton, ale może mialy zle tez inne wyniki

U mnie też tylko allo mlr niskie i nk takie se. On mi właśnie coś mówił żebym nie podchodziła teraz do transferu i coś o encortonie ale nie kojarzyłam co, a to pewnie chodziło i ten wpływ na szczepienia.

Do góry