reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nic nie szkodzi ;) Po prostu długa historia i nie chcę opisywac milion razu bo niektórym nie chce się czytać w kółko tego samego ;) Porozmawiaj koniecznie, mi to kiedyś jedna lekarka kazała wyleczyć przed robieniem drożności, bo przy zabiegu jest ryzyko, że te bakterie zostana przeniesione do macicy na narzędziach, i że moga wywołać stan zapalny. Wtedy miałam przez 2 tygodnie penicyliny, a teraz znów dziad wyszedł i dostałam ten monural.
Tak samo te bakterie mogą się przecież przedostać do macicy na cewniku do transferu...
Dziwne w sumie, ze lekarze każą robić badania a potem machają ręką jak wychodzą bakterie...
Mi to wyszlo dopiero teraz. Robilam posiew kilka miesiecy temu tez przed hsg i nie mialam tego. Zastanawiam sie czy czasem w szpitalu mnie nie zarazili jak bylam na laparoskopii. Dr mi mowila ze to baktetia z ktora trzeba sie pogodzic bo tego nie da sie do konca wyleczyc.

reklama
hej kochane .. wiec opowiem wam co sie wczoraj działo.. kuzynki maz zadzwonił do gazety ze kasa chorych nie chce zapłacic za leczenie Damiana.. gazeta wczoraj przyjechała do szpitala i chciała zrobić wywiad i zdjecia ..zadzwonili tez do kasy chorych z zapytaniem czy mozna opublikowac w gazecie ich odmowe.. zanim zaczelismy opowiadac o swojej histori wpadła ochrona szpitala i wyprowadzili reportera i fotografa..bylismy w szoku przybiegl rzecznik prasowy i szef oddziału onkologi ...rozpetał sie haos ... po wszystkim godzine dzwoni kasa chorych i pyta czy jest jeszcze reporter powiedzielismy ze tak.. powiadomił nas ze koszty pokryja za leczenie...bylismy w szoku. !!! jeszcze nie wiemy na jaki czas przyznali nam refundacje ale kochane jutro zaczynamy leczenie ... jestem troche niespokojna co to bedzie .. bo wszyscy zbieraja pieniazki dla nas .. i poki co nie wiem co na zbiorce mam napisac... ahh ... z jednej strony sie ciesze z drugiej boje sie ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeżu aż mnie ciary przeszły. Super, bardzo się cieszę!! A jak tan Damian?

Mi to wyszlo dopiero teraz. Robilam posiew kilka miesiecy temu tez przed hsg i nie mialam tego. Zastanawiam sie czy czasem w szpitalu mnie nie zarazili jak bylam na laparoskopii. Dr mi mowila ze to baktetia z ktora trzeba sie pogodzic bo tego nie da sie do konca wyleczyc.
Jeśli jesteś nosicielką (a nosicielami jest mnóstwo ludzi), to nie wiem czy można do wyleczyć. Na razie chyba można to leczyć, że tak to ujmę "miejscowo". Tą bakterią nie musieli zarazić cię w szpitalu - ona występuje dosłownie wszędzie, możesz się zarazić nawet przez dotyk, nawet w autobusie, sklepie itp. ktoś mógł dotykać jabłko, które ty potem kupisz i zanim umyjesz ręce, może cię np zaswędzieć warga, podrapiesz się i już możesz być zarażona. Ta bakteria kolonizuje głównie układ pokarmowy, a w przypadku kobiet od jednej dziurki do drugiej niedaleko. Mi to dr tłumaczyła, że zakażenia nie da się uniknąć. Ważne, żeby przed zabiegiem przeleczyć.

Dziewczyny mi się wydaje, ze to wszystkowiedzące zależne od wyników badań. Ja estrofem miałam, ale jeszcze przed procedura mialam wyniki robione i kiepskie te hormony były.
Dokładnie. Ja progynovę (odpowiednik estrofemu) miałam łykać od punkcji :) Raczej u każdej to inaczej wygąda. @Kurcia ja słyszałam, że sterydy dodatkowo mogą źle wpływać na dojrzewanie komórek i niektórym zaleca się encorton dopiero po punkcji/owulacji. Estrofemu może przy endomendzie się nie powinno... Chyba, że cykl sztuczny. Trudne to wszystko.
Dziewczyny ja chyba wracam do punktu wyjścia, zobaczę co mi jutro Paśnik powie ale chyba zostanę przy wlewach z immunoglobulin. Sterydy przy PCO nie są wskazane, już wynalazłam te info z niejednego źródła, łącznie z tym, że ponoć Paśnik ich nie zaleca. Szczepienia mogą nie być potrzebne jeśli do ciąży dochodzi, tylko jest problem z donoszeniem. Paśnik z tego co się wywiedziałam też czasem zleca immunoglobuliny. Więc plan jest taki, że jutro wizyta u niego, w poniedziałek u mojego ginka i zobaczę, który plan działania będzie bardziej interesujący ;)

Dokładnie. Ja progynovę (odpowiednik estrofemu) miałam łykać od punkcji :) Raczej u każdej to inaczej wygąda. @Kurcia ja słyszałam, że sterydy dodatkowo mogą źle wpływać na dojrzewanie komórek i niektórym zaleca się encorton dopiero po punkcji/owulacji. Estrofemu może przy endomendzie się nie powinno... Chyba, że cykl sztuczny. Trudne to wszystko.
Dziewczyny ja chyba wracam do punktu wyjścia, zobaczę co mi jutro Paśnik powie ale chyba zostanę przy wlewach z immunoglobulin. Sterydy przy PCO nie są wskazane, już wynalazłam te info z niejednego źródła, łącznie z tym, że ponoć Paśnik ich nie zaleca. Szczepienia mogą nie być potrzebne jeśli do ciąży dochodzi, tylko jest problem z donoszeniem. Paśnik z tego co się wywiedziałam też czasem zleca immunoglobuliny. Więc plan jest taki, że jutro wizyta u niego, w poniedziałek u mojego ginka i zobaczę, który plan działania będzie bardziej interesujący ;)
Tylko jutro pozwol zeby on prowadzil wizyte a moze zleci ci tylko np wlewy z intralipidu plus heparyna i to bedzie klucz do sukcesu

Tylko jutro pozwol zeby on prowadzil wizyte a moze zleci ci tylko np wlewy z intralipidu plus heparyna i to bedzie klucz do sukcesu
Jutro mam w planach tylko słuchać i pytać :p Boję sie, że intralipid to za mało. Gdzies z tyłu głowy mam już swój plan, żeby teraz mieć taką samą ścieżkę, tylko może przed transferem intralipid dodatkowo, bo IG strasznie drogie a ja schizuję, że może teraz zaskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie - czyli, że zarodek może się nie zaimplantować (ale to tylko takie moje małe schizy).
Czyli myślę żeby przed transferem intralipid i accofil, od transferu heparyna i dalej accofil a po pozytywnej becie od razu wlew z IG :) i ma zadziałać :D poza tym urlop od transferu do bety, potem L4 ;)
tylko mi recepty i pieczątki brakuje :D

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Listopad mamy to kobietki to bedzie nasza jesien niech bedzie szczesliwsza od lata :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-12-01 jasani 1 badanie prenatalne
2017-12-01 Zylwia Transfer

2017-12-06 Chocolateri USG - pierwszy podgląd maluszka/ów
2017-12-08 monik91 Wizyta serduszkowa ❤️
2017-12-09 mala218 termin porodu
2017-12-11 Raspberry88 Usg
2017-12-11 Doris30 Pierwsza wizyta po nieudanym transferze :-(
2017-12-12 tusiaczzek1988 termin porodu
2017-12-13 JoannaRak Wizyta serduszkowa ❤️
2017-12-16 karolina1984 termin porodu
2017-12-28 Joko86 termin porodu
2017-12-28 klodine termin porodu
2017-12-29 Adunnnia90 termin porodu
2018-01-07 dreamscometrue termin porodu
2018-01-21 KEHA termin porodu
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
2018-07-18 hope322 termin porodu
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Do góry