reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moje przyrosty. Weryfikacja 7dpt,10dpt i 12dpt.
1511989647-61bebb18d2779fa1-aaaaaa.png
Jejku to rzeczywiście ladne wyniki..

Kochana Ty mi zawsze z pomocą przyjdziesz i swoimi radami. Z tą heparyną mnie mega uspokoiłaś. :*
Chyba dr G. będzie robił bo w poniedziałek mi powiedział "widzimy się w czwartek na punkcji". Jeju. Już w sobotę? To to takie dwu i pół-dniowe robaczki będą?
Czyli o te wszystkie rzeczy w stylu IMSI/PICISi, AH itp mogę spytać już po punkcji?
No nie bardzo kochana. Powiedz ze chcesz mieć wizyte przed punkcja jeszcze bo co do AH i inych wspomagaczy przy transferze to mozesz mowic po punkcji a co do IMSI to raczej przed punkcja. Oni w niedziele nie robia zabiegów chyba ze bedziesz miec duzo zarodkow i bedziecie chcieli hodowac do blastocysty choc dr G mowi ze skutecznosc transferów zarodkow trzydniowych i blastocyst jest praktycznie taka sama tak ze popros o wizyte przed punkcja. A jaki jest u was problem? Ja jak kiedys bylam na wizycie i mowilam oo tym PICSI to dr mowil ze lepiej wziac MSOME do dodatkowo ale kazdy przypadek jest inny.

Kochana Ty mi zawsze z pomocą przyjdziesz i swoimi radami. Z tą heparyną mnie mega uspokoiłaś. :*
Chyba dr G. będzie robił bo w poniedziałek mi powiedział "widzimy się w czwartek na punkcji". Jeju. Już w sobotę? To to takie dwu i pół-dniowe robaczki będą?
Czyli o te wszystkie rzeczy w stylu IMSI/PICISi, AH itp mogę spytać już po punkcji?
A i trzymam kciuki za piekne jajobranie,o ktorej masz punkcje?? Zapisz sobie wszystkoe pytania na kartce i pytaj ale tak jsk mowie przed punkcja bo po punkcji to oni sie od razu biora za robote i ty slodko bedziesz jeszcze spac a twoje oocyty w tym.czasie beda już zapladniane.

Próbuje usnąć i nic z tego... jutro kolejny dzień i już się go boję. Po cichu liczę na cud, wiem głupie to ale chyba każda z nas tak ma czasami, tak myślę że do du...z tymi betami itp może po prostu okruszek bawi się w chowanego, tak bardzo bym chciała ....Ale rozum mi mówi że takie rzeczy to tylko w książkach albo w filmach. A my tutaj mamy normalne życie, i dość często pod górkę :( :(

No nie bardzo kochana. Powiedz ze chcesz mieć wizyte przed punkcja jeszcze bo co do AH i inych wspomagaczy przy transferze to mozesz mowic po punkcji a co do IMSI to raczej przed punkcja. Oni w niedziele nie robia zabiegów chyba ze bedziesz miec duzo zarodkow i bedziecie chcieli hodowac do blastocysty choc dr G mowi ze skutecznosc transferów zarodkow trzydniowych i blastocyst jest praktycznie taka sama tak ze popros o wizyte przed punkcja. A jaki jest u was problem? Ja jak kiedys bylam na wizycie i mowilam oo tym PICSI to dr mowil ze lepiej wziac MSOME do dodatkowo ale kazdy przypadek jest inny.
Ja właśnie w sumie nie wiem czy lepsze to IMSI czy PICSI - jedno ocenia morfologię a drugie ocenia wiązanie z hialuronianem...
U nas problemem jestem ja - endomenda i LUF. Mąż ma w miarę ok wyniki. Chormatyna ciutkę za wysoka. Reszta w normie.

A i trzymam kciuki za piekne jajobranie,o ktorej masz punkcje?? Zapisz sobie wszystkoe pytania na kartce i pytaj ale tak jsk mowie przed punkcja bo po punkcji to oni sie od razu biora za robote i ty slodko bedziesz jeszcze spac a twoje oocyty w tym.czasie beda już zapladniane.
Punkcja o 9. Mam być o 8. Ok. To poproszę o wizytę. Na kartce już pytania spisałam...

Może przez to, że mam twardy tyłek, tak często po min dostaję... Mam często ciężkie chwile, ale wiem, że jutro jest nowy dzień i może to on przyniesie szczęście, więc trzeba być gotowym, aby je przyjąć! Przesyłam Ci trochę siły i nadziei :) Najważniejsze, to nie trzymać dziada w sobie, tylko wyrzucać z siebie od razu. Choćby tutaj ;)
Dzięki. Jutro znowu beta i słuchanie postrzelonej baby w laboratorium która chyba książkę pisze bo próbuje się wypytywac , nie zwracając uwagi na to ze ja ucinam temat i mówię nie chce na ten temat rozmawiać chce tylko badanie zrobić. Później czekanie i wizyta... boli mnie jeden jajnik... no cóż zgodnie z tym co mówisz , jutro nowy dzień ale on raczej szczęścia nie przyniesie , tylko wyjaśni sytuację, ale w sumie to też dużo.

reklama
Próbuje usnąć i nic z tego... jutro kolejny dzień i już się go boję. Po cichu liczę na cud, wiem głupie to ale chyba każda z nas tak ma czasami, tak myślę że do du...z tymi betami itp może po prostu okruszek bawi się w chowanego, tak bardzo bym chciała ....Ale rozum mi mówi że takie rzeczy to tylko w książkach albo w filmach. A my tutaj mamy normalne życie, i dość często pod górkę :( :(
Myślę, że przy tej becie jutro będzie widać pęcherzyk. U niektórych dziewczyn już przy mniejszych wartościach widać. Czasem cuda się zdarzają, warto mieć cichą nadzieję, wtedy łatwiej jest żyć.

Do góry