reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moje przyrosty. Weryfikacja 7dpt,10dpt i 12dpt.
1511989647-61bebb18d2779fa1-aaaaaa.png
Jejku to rzeczywiście ladne wyniki..

Kochana Ty mi zawsze z pomocą przyjdziesz i swoimi radami. Z tą heparyną mnie mega uspokoiłaś. :*
Chyba dr G. będzie robił bo w poniedziałek mi powiedział "widzimy się w czwartek na punkcji". Jeju. Już w sobotę? To to takie dwu i pół-dniowe robaczki będą?
Czyli o te wszystkie rzeczy w stylu IMSI/PICISi, AH itp mogę spytać już po punkcji?
No nie bardzo kochana. Powiedz ze chcesz mieć wizyte przed punkcja jeszcze bo co do AH i inych wspomagaczy przy transferze to mozesz mowic po punkcji a co do IMSI to raczej przed punkcja. Oni w niedziele nie robia zabiegów chyba ze bedziesz miec duzo zarodkow i bedziecie chcieli hodowac do blastocysty choc dr G mowi ze skutecznosc transferów zarodkow trzydniowych i blastocyst jest praktycznie taka sama tak ze popros o wizyte przed punkcja. A jaki jest u was problem? Ja jak kiedys bylam na wizycie i mowilam oo tym PICSI to dr mowil ze lepiej wziac MSOME do dodatkowo ale kazdy przypadek jest inny.

Kochana Ty mi zawsze z pomocą przyjdziesz i swoimi radami. Z tą heparyną mnie mega uspokoiłaś. :*
Chyba dr G. będzie robił bo w poniedziałek mi powiedział "widzimy się w czwartek na punkcji". Jeju. Już w sobotę? To to takie dwu i pół-dniowe robaczki będą?
Czyli o te wszystkie rzeczy w stylu IMSI/PICISi, AH itp mogę spytać już po punkcji?
A i trzymam kciuki za piekne jajobranie,o ktorej masz punkcje?? Zapisz sobie wszystkoe pytania na kartce i pytaj ale tak jsk mowie przed punkcja bo po punkcji to oni sie od razu biora za robote i ty slodko bedziesz jeszcze spac a twoje oocyty w tym.czasie beda już zapladniane.

Próbuje usnąć i nic z tego... jutro kolejny dzień i już się go boję. Po cichu liczę na cud, wiem głupie to ale chyba każda z nas tak ma czasami, tak myślę że do du...z tymi betami itp może po prostu okruszek bawi się w chowanego, tak bardzo bym chciała ....Ale rozum mi mówi że takie rzeczy to tylko w książkach albo w filmach. A my tutaj mamy normalne życie, i dość często pod górkę :( :(

No nie bardzo kochana. Powiedz ze chcesz mieć wizyte przed punkcja jeszcze bo co do AH i inych wspomagaczy przy transferze to mozesz mowic po punkcji a co do IMSI to raczej przed punkcja. Oni w niedziele nie robia zabiegów chyba ze bedziesz miec duzo zarodkow i bedziecie chcieli hodowac do blastocysty choc dr G mowi ze skutecznosc transferów zarodkow trzydniowych i blastocyst jest praktycznie taka sama tak ze popros o wizyte przed punkcja. A jaki jest u was problem? Ja jak kiedys bylam na wizycie i mowilam oo tym PICSI to dr mowil ze lepiej wziac MSOME do dodatkowo ale kazdy przypadek jest inny.
Ja właśnie w sumie nie wiem czy lepsze to IMSI czy PICSI - jedno ocenia morfologię a drugie ocenia wiązanie z hialuronianem...
U nas problemem jestem ja - endomenda i LUF. Mąż ma w miarę ok wyniki. Chormatyna ciutkę za wysoka. Reszta w normie.

A i trzymam kciuki za piekne jajobranie,o ktorej masz punkcje?? Zapisz sobie wszystkoe pytania na kartce i pytaj ale tak jsk mowie przed punkcja bo po punkcji to oni sie od razu biora za robote i ty slodko bedziesz jeszcze spac a twoje oocyty w tym.czasie beda już zapladniane.
Punkcja o 9. Mam być o 8. Ok. To poproszę o wizytę. Na kartce już pytania spisałam...

Może przez to, że mam twardy tyłek, tak często po min dostaję... Mam często ciężkie chwile, ale wiem, że jutro jest nowy dzień i może to on przyniesie szczęście, więc trzeba być gotowym, aby je przyjąć! Przesyłam Ci trochę siły i nadziei :) Najważniejsze, to nie trzymać dziada w sobie, tylko wyrzucać z siebie od razu. Choćby tutaj ;)
Dzięki. Jutro znowu beta i słuchanie postrzelonej baby w laboratorium która chyba książkę pisze bo próbuje się wypytywac , nie zwracając uwagi na to ze ja ucinam temat i mówię nie chce na ten temat rozmawiać chce tylko badanie zrobić. Później czekanie i wizyta... boli mnie jeden jajnik... no cóż zgodnie z tym co mówisz , jutro nowy dzień ale on raczej szczęścia nie przyniesie , tylko wyjaśni sytuację, ale w sumie to też dużo.

reklama
Próbuje usnąć i nic z tego... jutro kolejny dzień i już się go boję. Po cichu liczę na cud, wiem głupie to ale chyba każda z nas tak ma czasami, tak myślę że do du...z tymi betami itp może po prostu okruszek bawi się w chowanego, tak bardzo bym chciała ....Ale rozum mi mówi że takie rzeczy to tylko w książkach albo w filmach. A my tutaj mamy normalne życie, i dość często pod górkę :( :(
Myślę, że przy tej becie jutro będzie widać pęcherzyk. U niektórych dziewczyn już przy mniejszych wartościach widać. Czasem cuda się zdarzają, warto mieć cichą nadzieję, wtedy łatwiej jest żyć.

Do góry