reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam betkę. w czwartek 495 a dziś 2397 :) Znów spokojniejsza na chwile. Przyrost 120% więc chyba będą te bliźniaki :)
Przyrost super, ale nie wiem czy na bliźniaki. Ja 1 betę miałam 914 a kolejna po dwóch dniach 2109. U Ciebie jest po 4 dniach 120 % czyli tyle ile powinno być przynajmniej przy jednym zarodku.

W koszt programu wchodza ci wizyty, oznaczenie hormonow, punkcja, zaplodnienie i jeden transfer. Jesli bedziesz miec kilka zarodkow z jednej procedury to za kolejny transfer juz placisz a za mrozenie osobno placisz
Oki. Dzieki Ci bardzo. To powiem Ci szczerze ze tak duzo drozej nie wychodzi. Moze niecaly 1000zl roznicy. Glownie wizyty i badania krwi.
W Gyncentrum maja polityke podawania jednego zarodka?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Przyrost super, ale nie wiem czy na bliźniaki. Ja 1 betę miałam 914 a kolejna po dwóch dniach 2109. U Ciebie jest po 4 dniach 120 % czyli tyle ile powinno być przynajmniej przy jednym zarodku.
Ja z kolei uważam, że jeśli oba zarodki produkuja betę proporcjonalnie to przyrost nie może być 240%, żeby były bliźniaki :) Jasani w którym dpt miałaś betę 914? Bo Anett jest na dość wczesnym etapie i miała 2dniowe zarodki (Jeśli Anett miała betę 500, to tak na "chłopski rozum" na każdy zarodek przypadało po 250, i jak każdy podwoił, to nie wyszła 2000 tylko 1000 - takie moje rozumowanie)

Oki. Dzieki Ci bardzo. To powiem Ci szczerze ze tak duzo drozej nie wychodzi. Moze niecaly 1000zl roznicy. Glownie wizyty i badania krwi.
W Gyncentrum maja polityke podawania jednego zarodka?

Ja nie pamietam które to jest twoje in vitro. Ja mialam za kazdym razem 2, dr mowil ze trzydniowe podaja zazwyczaj 2 a blastocysty jedne ale pogadaj z nim. Jesli chcesz dwa to moze sie na to zgodzi

Ja nie pamietam które to jest twoje in vitro. Ja mialam za kazdym razem 2, dr mowil ze trzydniowe podaja zazwyczaj 2 a blastocysty jedne ale pogadaj z nim. Jesli chcesz dwa to moze sie na to zgodzi
To moje pierwsza procedura. I sama wolalabym jeden. Oczywiscie jak zaleca dwa to pewnie sie zgodze. Ale nie wiem czy dalabym rade z dwojka bobasow ;)

Tylko wiesz, to nie była moja pierwsza procedura. Przy dwoch pierwszych mialam podawane po jednym zarodku ale to bylo z rzadowego programu wiec nie wiem czy tam nie bylo takich obostrzen, a potem trzecia u dr w Provicie i 2 zarodki mialam choc on wolal podac chyba jeden a ja sie uparlam. Ustalisz z nim wszystko na wizycie po punkcji. Mozesz tez zapytac o atosiban. To jest kroplowka ktora dziala na skorcze macicy, tak jskby je zatrzymuje. Kosz tej kroplowki to chyba 800 zl

reklama
To moje pierwsza procedura. I sama wolalabym jeden. Oczywiscie jak zaleca dwa to pewnie sie zgodze. Ale nie wiem czy dalabym rade z dwojka bobasow ;)

Skad, nie zaleci Ci dwoch. Na prawde mozesz spokojnie z nim pogadac o wszystkich twoich wątpliwościami. Ja odtatnio z miesiac temu i jeszcze wczesniej poszlam na wizyte tak na prawde pogadac co by tu jeszcze zrobic i wizyty trwaly prawie godzine. On jest malomowny ale na wszystko ci odpowie

Do góry