reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

O embrioglue i AH poinformuj embriologow jak beda dzwonic w sprawie transferu. Co do metody zaplodnienia to IVF juz chyba to przeszlosc i tylko robia ICSI ale możesz sie upewnic w dr G. Ja jestem w programie i tam jest ICSI a dodatkowo mozesz wziąć sobie MSOME ze plemniki wybierane sa w bardzo duzym powiekszeniu i to jest dodatkowo platne. Podłoży do hodowli zarodkow nie bierz typu gmbriogen bo oni maja swoje bardzo dobre podłoża
A czy wg Ciebie warto brać embroglue i AH? Duzo zwieksza to szanse?
Kurcze moj blad jest taki ze dr G troche mnie peszy i o malo rzeczy pytam... praktycznie o nic. Ufam mu ale nie pytam a on sam z siebie nie mowi. Mam nadzieje ze w dzien punkcji moge o to wszystko podpytac...
@Kurcia a ty jestes w programie??
Nie jestem. Nie zdecydowalam sie. Gdyby sie dwie procedury nie udaly to chcialabym miec furtke i pojsc gdzies indziej.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję Wam za słowa otuchy.
Najgorsze jest to, że mieliśmy 3 zarodki gorszej jakości, które miały się rozwijać do blastocysty. Niestety nie udało się. Mamy jeszcze dwa mrożaczki z trzeciej doby.
Do tego 3 blastocysty z nasienia dawcy. Tak więc wychodzi na to, że może zarodki z nasienia mojego męża nie są w stanie przeżyć do 5 doby. Po prostu. Jak wspominałam kiedyś mój mąż ma słabe nasienie, plemniki uzyskaliśmy poprzez biopsję, były pojedyncze,dzisiaj otrzymaliśmy raport z biopsji i jest tam napisane, że plemniki były niskiej jakości. I tak teraz siedzę i myślę. Do 3 doby się ładnie rozwijały, zwłaszcza te 4, z których 2 mi podano a dwa zostały zamrożone a mimo to nic nie dotrwało do 5 doby. Mąż z uwagi na diagnozę azoospermii miał badany kariotyp itd. Nic niepokojącego nie wyszło. Tak więc dlaczego żaden nie przetrwał do etapu blastocysty? Jak pojedziemy do kliniki znowu, to spytam, na którym etapie zarodki przestały się rozwijać.
Ja mam wszystkie wyniki w porządku. Mam córeczkę naturalsika, co prawda ciąża była już jakiś czas temu, bo 8 lat temu ale nie mam problemów ginekologicznych. Badania wyszły ok. Tak więc myślę, co by jeszcze zbadać u mojego męża, skoro taka sytuacja miała miejsce.
mi do 5 doby w sumie przeżył tylko 1 zarodek i klapa nie udało się. Teraz nowa klinika nie czekała do 5 doby tylko transfer miałam już w 2 dobie. Kieraska labo uważa, że nigdzie nie będą miały maluchy lepiej niż u mamy. I żeby nie wiadomo jak dobre warunki stworzyć w labo. Dodam jeszcze, że mój M ma złe wyniki nasienia. Mało plemników, dużo uszkodzonych kiepskie wiązanie z hialuronianem itd. Może ten wcześniejszy transfert jest kluczem do sukcesu? :)

A czy wg Ciebie warto brać embroglue i AH? Duzo zwieksza to szanse?
Kurcze moj blad jest taki ze dr G troche mnie peszy i o malo rzeczy pytam... praktycznie o nic. Ufam mu ale nie pytam a on sam z siebie nie mowi. Mam nadzieje ze w dzien punkcji moge o to wszystko podpytac...

Nie jestem. Nie zdecydowalam sie. Gdyby sie dwie procedury nie udaly to chcialabym miec furtke i pojsc gdzies indziej.

To szkoda ze nie zdecydowalas sie na program bo nawet jakbys chciala w razie w zmienic klinike po 2 procedurach to tak mniej by Cię program kosztowal. mnie koszt jednej klinice w Katowicach wyniosl niecake 13000 zl za jedna procedure. Co prawda to bylo z lekami ale w tedy leki mialam refundowane. Dr G zaleca AH a o embrioglue nie pamietam czy go pytałam ale biore za kazdym razem. Po punkcji bedziesz miec u niego wizyte wiec pytaj smialo bo pn nie gryzie

To szkoda ze nie zdecydowalas sie na program bo nawet jakbys chciala w razie w zmienic klinike po 2 procedurach to tak mniej by Cię program kosztowal. mnie koszt jednej klinice w Katowicach wyniosl niecake 13000 zl za jedna procedure. Co prawda to bylo z lekami ale w tedy leki mialam refundowane. Dr G zaleca AH a o embrioglue nie pamietam czy go pytałam ale biore za kazdym razem. Po punkcji bedziesz miec u niego wizyte wiec pytaj smialo bo pn nie gryzie
Policzylam to moze jakos nie mega dokladnie ale bez programu dokladam okolo 1500zl. Oczywiscie bez lekow. Same procedury wychodzą kolo 8000.
Jest szansa ze zmienilabym klinike nawet po jednej nieudanej procedurze. W ogole mialam czarne mysli jak startowalam ze wszystkim bo bardzo sie balam ze endometrioza zasiala spustoszenie. Teraz mam te 7 pęcherzykow i bardzo na nie licze. Wiec teraz mozr zdecydowalabym inaczej. Nie wiem. Mądry Polak... ;)

hmm no to tak: ja jutro znów robię - ale tym razem dla lekarza, więc zapytam miłe Panie czy może dysponują takową :). Ja chyba przez zastrzyki na rozrzedzenie krwi mam siniaki i nie wiem czy jutro będzie się miała gdzie wbić i głupie teksty piguła do mnie: czy już nie mogłam się wstrzymać skoro jutro znów mam pobrać. Se myślę: co za durne pytanie - gdybym mogła to by mnie dziś tam nie było, proste nie? ;)
Mi dzis tez powiedziala ale pani pokluta :-) chyba czesto pani u nas bywa :-) ale nie bylo to zlosliwe :-) zapytala czy mnie nie boli i pobrala :-)

@misis188 chyba ze cos zle licze. Bo w pakiet wchodza wizyty, icsi i transfer prawda? Mrozenie i inne dodatko juz nie?

W koszt programu wchodza ci wizyty, oznaczenie hormonow, punkcja, zaplodnienie i jeden transfer. Jesli bedziesz miec kilka zarodkow z jednej procedury to za kolejny transfer juz placisz a za mrozenie osobno placisz

Justin87 jesteś młodziutka pięknie się stymulowałaś musisz jeszcze tylko trochę powalczyć ale uda się;) popatrz na ostatnie pozytywne bety prawie każda dziewczyna musiała się pozbierać po nieudanym transferze i jej się udało.Trzymaj się i wracamy po mrozaczku
Podpisuję się pod tym.
Więc mówią Ci to już dwie kobity tuż przed 40 - tką! Czyli Królowe życia;)

P.S. Ale co jak co ja mam na przykład zajebistego męża z super wsparciem. W weekend poszlismy do sklepu ja ledwo szłam - zero siły w tej cionży ;) i mówię: kurdę jak niektóre dziewczyny dają radę pracować - ja wyszam do sklepu i ledwo żyję.Na co mój luby mówi: no wiesz kochanie nie obraź się ale swoje lata to Ty już masz jak na pierwszą ciąże.. Tiaaaaa

reklama
Do góry