reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W dniu transferu to moim zdaniem.za poźno, ja zawsze zglaszalam wczesniej jak dzwonili z godzina transferu

Ale jak można zadecydować o ah wczesniej jak nie wiadomo jaką otoczkę ma zarodek i czy w ogóle tego potrzebuje. Emryoglue można zgłosić wcześniej a można też zaraz przed transferem i nie będzie to problem.

reklama
Dziewczyny ja zupełnie z innej beczki. Czy któraś z Was dołączyła może się do jakiejś grupy która wybrała rodzinę do pomocy w ramach szlachetnej paczki? Dajcie plis znak ja również bym dołączyła.

Dziewczyny z Gyncentrum. Jako ze w czwartek mam punkcje powiedzcie mi kiedy sie decyduje o takich sprawach jak AH, embryoglue a przede wszystkim czy ma byc IVF czy ICSI?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
W mojej klinice to niby lekarz decydował o wszystkim, ale przy stymulacji skrupulatnie o wszystko wypytywałam i dawałam do zrozumienia czego oczekuję :) IVF to wg mojego dr strata komórek jajowych, bo ICSI daje dużo większe szanse, po pierwsze jest wybierany odpowiedni plemnik, a po drugie trafia on faktycznie tam gdzie trzeba :) Ja poprosiłam dodatkowo o IMSI bo u nas też była słaba morfologia :)

Ale jak można zadecydować o ah wczesniej jak nie wiadomo jaką otoczkę ma zarodek i czy w ogóle tego potrzebuje. Emryoglue można zgłosić wcześniej a można też zaraz przed transferem i nie będzie to problem.
Bo zglaszasz ze chcesz AH ale oni zaznaczaja od razu ze zrobia w tedy jak.zarodek bedzie miał gruba otoczke

M wraca jutro :-) nie martw sie nie jestes jedyna fisnieta ja od wtorku dorobilam sie karty stalego klienta w labo :-)
hmm no to tak: ja jutro znów robię - ale tym razem dla lekarza, więc zapytam miłe Panie czy może dysponują takową :). Ja chyba przez zastrzyki na rozrzedzenie krwi mam siniaki i nie wiem czy jutro będzie się miała gdzie wbić i głupie teksty piguła do mnie: czy już nie mogłam się wstrzymać skoro jutro znów mam pobrać. Se myślę: co za durne pytanie - gdybym mogła to by mnie dziś tam nie było, proste nie? ;)

reklama
hmm no to tak: ja jutro znów robię - ale tym razem dla lekarza, więc zapytam miłe Panie czy może dysponują takową :). Ja chyba przez zastrzyki na rozrzedzenie krwi mam siniaki i nie wiem czy jutro będzie się miała gdzie wbić i głupie teksty piguła do mnie: czy już nie mogłam się wstrzymać skoro jutro znów mam pobrać. Se myślę: co za durne pytanie - gdybym mogła to by mnie dziś tam nie było, proste nie? ;)
No rejczel :D haha niezła baba - co ją to obchodzi? zresztą idziesz, płacisz więc ona ma pracę i zarabia :D znowu proste i logiczne ;)
co do karty stałego klienta to jeśli robisz w diagnostyce to z kartą masz 5% rabatu :)

Do góry