reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

wszystko pięknie, mogą być i bliźniaki, w końcu miałaś 2 zarodki :D Kochana z tsh to pewnie dostaniesz eythyrox lub cos podobnego. Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam, że moja bratowa jak zaszła w pierwszą ciążę to sie okazało że jej TSH było ponad 26!!!!! Endokrynolożka wystawiła oczy i zapytała jak ona w ogóle dała rade zajść przy takim wyniku, ale wszystko dobrze sie skończyło, mały zaraz kończy 4 lata - mój chrześnik - zdolniacha (po ciotce) :D
pamietam jak to pisałas.No wiadomo ze dzieci idą w chrzesnych :)

reklama
W koncu mialam konsultacje z lekarzem, mowi ze wszystko wspaniale.
Beta pieknie rosnie (98 w poniedzialek i 244 w srode), estradiol mowil ze jest ok ale aby bylo lepiej to aby wrocic do 2x1 (wytlumaczyl mi ze on zapobiega krwawieniu), progesterone 43.8 tez super ale mowil ze do 7 grudnia brac 3x1 lutinus a potem do konca grudnia 2x1! Mowi ze bedzie pieknie bo wszystko wzorowo! I ja sie tego trzymam.

Mowil ze bety nie musze robic, jedynie dla swojej satysfakcji :)

Pytalam sie tez o podroz bo lecimy do Stanow na swieta do rodziny, on mowil jak najbardziej i bedzie juz sie czym pochwalic! To samo mowil ze nie ma co isc wczesniej na usg niz pod koniec 7 tygodnia. Jutro dzwonie do endo i pojde na badania krwi TSH, tylko obawiam sie ze to dopiero w poniedzialek bede mogla oddac krew.No i wtedy moze sie ladnie usmiechne i poprosze o bete :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dżoasia a Ty jeszcze na jakies wyniki czekasz czy już na wizyte tylko do P? A wizyte masz jakos na poczatku grudnia tak?
Czekam jeszcze na jeden wynik, dzisiaj przysłali mi info, że wynik CBA jest gotowy, ale, że nie robili go bezpośrednio w synevo to nie mam dostępu przez neta, tylko wynik jest do odbioru w PP. Tak, wizytę mam 11 grudnia.
Cudu z naturalsa raczej nie będzie bo chyba przyszła @ tylko jakaś taka niemrawa, od 3 dni mam takie niby krwawienie, trochę większe niż tylko plamienie, dziś ciut więcej ale to wygląda raczej jak krew ze śluzem a nie @. W sumie endo było dość cienkie w tamtym tygodniu więc potopu się nie spodziewam :p I zastanawiam się czy iść już na wiz do kliniki czy czekać do wizyty u Paśnika.

Beta 495!!! Wczesniej 175 :)
Będą bliźniaki??

Gorzej jest z TSH - 2,787 Jak ostatnio tyle miałam to prawdopodobnie przez to było poronienie w 7 tc.Chociaz norma w labo jest 0,550 -4,780. Więc zgłupiałam...

Progresteron 55. Dobry?
Mi podskoczylo tsh do 4 (mam niedoczynność) ale dr z kliniki twierdzi że to nie jest niebezpieczne a endokrynolog zwiększyła dawkę euthyroxu

W koncu mialam konsultacje z lekarzem, mowi ze wszystko wspaniale.
Beta pieknie rosnie (98 w poniedzialek i 244 w srode), estradiol mowil ze jest ok ale aby bylo lepiej to aby wrocic do 2x1 (wytlumaczyl mi ze on zapobiega krwawieniu), progesterone 43.8 tez super ale mowil ze do 7 grudnia brac 3x1 lutinus a potem do konca grudnia 2x1! Mowi ze bedzie pieknie bo wszystko wzorowo! I ja sie tego trzymam.

Mowil ze bety nie musze robic, jedynie dla swojej satysfakcji :)

Pytalam sie tez o podroz bo lecimy do Stanow na swieta do rodziny, on mowil jak najbardziej i bedzie juz sie czym pochwalic! To samo mowil ze nie ma co isc wczesniej na usg niz pod koniec 7 tygodnia. Jutro dzwonie do endo i pojde na badania krwi TSH, tylko obawiam sie ze to dopiero w poniedzialek bede mogla oddac krew.No i wtedy moze sie ladnie usmiechne i poprosze o bete :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Będzie pieknie!!! A który masz dzień po transferze, bo zapomniałam :)?
W ogóle łeb jak sito mami nic nie ogarniam...

reklama
Anett a jak myślisz-co takiego zrobili w tej innej klinice inaczej, że się udało?
W sumie stymulacja podobna, zrobili mi tu histeroskopię podczas której robią ala kieszonkę w której łatwiej się zagniezdza zarodek. Wg mnie najwazniejsze jest laboratorium w klinice. W poprzedniej byli jacyś sami,niedoświadczeni, młodzi ludzie. Tu są lekarze z wieloletnim doświadczeniem..No i tam po transferze tylko lutinus dostałam a tu jestem mega obstawiona lekami.
Dodatkowo zlecili mi tu przed stymulacją badania jakości jajek ze względu na wiek.
Tam prosiłam o tą histeroskopię ale nie dostałam na nią skierownia ( oni jej nie wykonywali w klinice) za to dostałam info że pomaga akupunktura którą mięli w ofercie. Ale mi ona nic nie dala..

Do góry