reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

wszystko pięknie, mogą być i bliźniaki, w końcu miałaś 2 zarodki :D Kochana z tsh to pewnie dostaniesz eythyrox lub cos podobnego. Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam, że moja bratowa jak zaszła w pierwszą ciążę to sie okazało że jej TSH było ponad 26!!!!! Endokrynolożka wystawiła oczy i zapytała jak ona w ogóle dała rade zajść przy takim wyniku, ale wszystko dobrze sie skończyło, mały zaraz kończy 4 lata - mój chrześnik - zdolniacha (po ciotce) :D
pamietam jak to pisałas.No wiadomo ze dzieci idą w chrzesnych :)

reklama
W koncu mialam konsultacje z lekarzem, mowi ze wszystko wspaniale.
Beta pieknie rosnie (98 w poniedzialek i 244 w srode), estradiol mowil ze jest ok ale aby bylo lepiej to aby wrocic do 2x1 (wytlumaczyl mi ze on zapobiega krwawieniu), progesterone 43.8 tez super ale mowil ze do 7 grudnia brac 3x1 lutinus a potem do konca grudnia 2x1! Mowi ze bedzie pieknie bo wszystko wzorowo! I ja sie tego trzymam.

Mowil ze bety nie musze robic, jedynie dla swojej satysfakcji :)

Pytalam sie tez o podroz bo lecimy do Stanow na swieta do rodziny, on mowil jak najbardziej i bedzie juz sie czym pochwalic! To samo mowil ze nie ma co isc wczesniej na usg niz pod koniec 7 tygodnia. Jutro dzwonie do endo i pojde na badania krwi TSH, tylko obawiam sie ze to dopiero w poniedzialek bede mogla oddac krew.No i wtedy moze sie ladnie usmiechne i poprosze o bete :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dżoasia a Ty jeszcze na jakies wyniki czekasz czy już na wizyte tylko do P? A wizyte masz jakos na poczatku grudnia tak?
Czekam jeszcze na jeden wynik, dzisiaj przysłali mi info, że wynik CBA jest gotowy, ale, że nie robili go bezpośrednio w synevo to nie mam dostępu przez neta, tylko wynik jest do odbioru w PP. Tak, wizytę mam 11 grudnia.
Cudu z naturalsa raczej nie będzie bo chyba przyszła @ tylko jakaś taka niemrawa, od 3 dni mam takie niby krwawienie, trochę większe niż tylko plamienie, dziś ciut więcej ale to wygląda raczej jak krew ze śluzem a nie @. W sumie endo było dość cienkie w tamtym tygodniu więc potopu się nie spodziewam :p I zastanawiam się czy iść już na wiz do kliniki czy czekać do wizyty u Paśnika.

Beta 495!!! Wczesniej 175 :)
Będą bliźniaki??

Gorzej jest z TSH - 2,787 Jak ostatnio tyle miałam to prawdopodobnie przez to było poronienie w 7 tc.Chociaz norma w labo jest 0,550 -4,780. Więc zgłupiałam...

Progresteron 55. Dobry?
Mi podskoczylo tsh do 4 (mam niedoczynność) ale dr z kliniki twierdzi że to nie jest niebezpieczne a endokrynolog zwiększyła dawkę euthyroxu

W koncu mialam konsultacje z lekarzem, mowi ze wszystko wspaniale.
Beta pieknie rosnie (98 w poniedzialek i 244 w srode), estradiol mowil ze jest ok ale aby bylo lepiej to aby wrocic do 2x1 (wytlumaczyl mi ze on zapobiega krwawieniu), progesterone 43.8 tez super ale mowil ze do 7 grudnia brac 3x1 lutinus a potem do konca grudnia 2x1! Mowi ze bedzie pieknie bo wszystko wzorowo! I ja sie tego trzymam.

Mowil ze bety nie musze robic, jedynie dla swojej satysfakcji :)

Pytalam sie tez o podroz bo lecimy do Stanow na swieta do rodziny, on mowil jak najbardziej i bedzie juz sie czym pochwalic! To samo mowil ze nie ma co isc wczesniej na usg niz pod koniec 7 tygodnia. Jutro dzwonie do endo i pojde na badania krwi TSH, tylko obawiam sie ze to dopiero w poniedzialek bede mogla oddac krew.No i wtedy moze sie ladnie usmiechne i poprosze o bete :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Będzie pieknie!!! A który masz dzień po transferze, bo zapomniałam :)?
W ogóle łeb jak sito mami nic nie ogarniam...

reklama
Anett a jak myślisz-co takiego zrobili w tej innej klinice inaczej, że się udało?
W sumie stymulacja podobna, zrobili mi tu histeroskopię podczas której robią ala kieszonkę w której łatwiej się zagniezdza zarodek. Wg mnie najwazniejsze jest laboratorium w klinice. W poprzedniej byli jacyś sami,niedoświadczeni, młodzi ludzie. Tu są lekarze z wieloletnim doświadczeniem..No i tam po transferze tylko lutinus dostałam a tu jestem mega obstawiona lekami.
Dodatkowo zlecili mi tu przed stymulacją badania jakości jajek ze względu na wiek.
Tam prosiłam o tą histeroskopię ale nie dostałam na nią skierownia ( oni jej nie wykonywali w klinice) za to dostałam info że pomaga akupunktura którą mięli w ofercie. Ale mi ona nic nie dala..

Do góry