reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Beta 495!!! Wczesniej 175 :)
Będą bliźniaki??

Gorzej jest z TSH - 2,787 Jak ostatnio tyle miałam to prawdopodobnie przez to było poronienie w 7 tc.Chociaz norma w labo jest 0,550 -4,780. Więc zgłupiałam...

Progresteron 55. Dobry?
Bardzo dobry progesteron. To szybciutko do lekarza z tym tsh. Bardzo się cieszę i gratuluje!

reklama
Cześć Dziewczyny,
Na początku chciałam pogratulować wszystkim z Was którym się udało:)
Nie jestem tu zupełnie nowa, jakiś czas podczytywałam to forum, zaczęłam już mniej więcej w kwietniu, później miałam przerwę, wróciłam z miesiąc temu i muszę Wam powiedzieć że nie widzę już tu tych dziewczyn które udzielały się wtedy. To dobry znak, bo świadczy o tym że prawdopodobnie im też się udało :)Wówczas, nie planowałam jeszcze że będę podchodzić do in vitro ale niestety życie zdecydowało za mnie ;)
Nie rozpisując się bo nie każdemu chce się tyle czytać:) chciałam się z Wami podzielić tym że około 21 grudnia mam wizytę startową i strasznie się boję a z drugiej strony nie mogę już się doczekać :)
Życzę Wam wszystkim wszystkiego najlepszego i spełnienia tego największego marzenia jakim jest macierzyństwo:)
Łączę się z Wami i powodzenia Dziewczyny:)
Witaj! Niestety jeszcze jakieś dziewczyny "z wiosny" wciąż tu są i dalej walczą, ale najważniejsze, że się nie poddają :) Czyli najważniejsze dla Ciebie wydarzenia powinny się rozgrywać w styczniu ;) Będzie nas tu trochę na ten czas, więc i wsparcie będzie pierwszorzędne! Co jest u Was wskazaniem do ivf? Gdzie się leczycie? Będzie miło jeśli zostaniesz z nami i będziesz się w miarę możliwości regularnie udzielać :)

Dawno mnie tu nie było aktywnie, ale czytam w miarę regularnie. U mnie z 9 pobranych komórek ostatecznie zostały tylko 2 zarodki, więc było jeszcze gorzej procentowo i... efekt pierwszego transferu gada do mnie bez przerwy :-)

To świetna wiadomość:) ja już wariuje bo wiem że mam tylko to jedno jedyne podejście, liczyłam na mrożone bo wtedy byłoby taniej przy następnym podejściu no ale nie wyszło. Wariuje do tego stopnia że latam na akupunkturę bo słyszałam że pomaga. Miałyście?:)

Ja już po wizycie, mój maluszek jest idealny jak na swój wiek. Widziałam raczki i nóżki. Nawet do nas pomachał :) 11.12 mam prenatalne.
Lekarz jak
Mi zmierzył ciśnienie po wejściu do gabinetu to stwierdził, ze chyba będzie lepiej jak najpierw zrobi mi usg bo ciśnienie mi trochę spadnie. A jak zrobił to 145/70. Dopiero ze mnie schodzi. :p
Super, ze maluszek pieknie rosnie :) Tylko sie cieszyc ;)

W sumie stymulacja podobna, zrobili mi tu histeroskopię podczas której robią ala kieszonkę w której łatwiej się zagniezdza zarodek. Wg mnie najwazniejsze jest laboratorium w klinice. W poprzedniej byli jacyś sami,niedoświadczeni, młodzi ludzie. Tu są lekarze z wieloletnim doświadczeniem..No i tam po transferze tylko lutinus dostałam a tu jestem mega obstawiona lekami.
Dodatkowo zlecili mi tu przed stymulacją badania jakości jajek ze względu na wiek.
Tam prosiłam o tą histeroskopię ale nie dostałam na nią skierownia ( oni jej nie wykonywali w klinice) za to dostałam info że pomaga akupunktura którą mięli w ofercie. Ale mi ona nic nie dala..

Pilnowali swojego biznesu...gnoje.
A co teraz poza lutinusem masz?

Jeszcze nigdy nie mialam konsultacji telefonicznej, ale dzis pani w recepcji mi powiedziała ze w piątek moja pani dr przyjmuje, wiec w pt rano jak zadzwonię to mnie umówi do niej na konsultacje tel, czyli pewnie powie o ktorej dzwonic [emoji16]
PS. Tez dostajesz "drgawek" słuchając godzinami ich muzyki na czekanie? [emoji16] Mi "Somewhere over the rainbow..." śni sie po nocach [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo to moja ulubiona piosenka więc mogłabym wisieć na słuchawce godzinami ;)

Tylko, że ja tak średnio to widzę, że mój gin ochoczo przystanie na tego immunologa, bo sam jest "najmądrzejszy"... I zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać na konsultację z immunologiem i iść do kliniki z gotowym planem, w międzyczasie coś doczytać w internetach i ułożyć jakiś plan rozmowy z moim drem... Muszę to jakoś sensownie rozwiązać... Z drugiej strony jeśli to co ze mnie teraz cieknie to faktycznie @, to nie chciałabym, żeby kolejny cykl uciekł, ale zaś jeśli będą mi potrzebne szczepienia to i tak nic nie podziałam i tak oto robi się błędne koło...

A jak masz wyniki badań to nie można telefonicznie z Paśnikiem czegoś ustalić?

reklama
na sikaczu? trochę mało profesjonalne... kochana zrób betę jutro i zobaczysz - jeśli nadal będzie spadała to wszystko będzie jasne... niestety... chociaż przy transferze dwóch zarodków różne cuda się działy, w okolicy Wielkanocy był nawet mały cud na forum - po niewielkim spadku bety były potem piękne przyrosty, finalnie okazało się, że jeden zarodek próbował się podzielić na 3;)
Tak tak też to pamiętam finalnie został 1 a spadek bety był dość duży ż tego co kojarze. I wydaje mi się że ta dziewczyna jest na forum.ovf na fb bo chyba mało jest takich historii i jeśli tak to jest w pięknej ciąży i to nie jej prezent mikołajkowy ;)

Do góry